Αιτημα να επιστρεψει η αρμοδιοτητα για τα θαλασσια δρομολογια στην Περιφερεια

Με αφορμή το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον αριθμό των δρομολογίων μεταξύ Καβάλας-Πρίνου

Την άποψη πως θα πρέπει να επιστρέψουν οι αρμοδιότητες για τον καθορισμό των θαλάσσιων δρομολογίων στον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος, δεσμευόμενος πως η Περιφέρεια ΑΜΘ θα κάνει ότι είναι δυνατό για να αυξηθούν τα δρομολόγια από Καβάλα προς Πρίνο.

Ο κ. Μαρκόπουλος εξέφρασε την άποψη απαντώντας σε επερώτηση του επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Διονύση Κλάδη, για την ανάγκη ενίσχυσης των δρομολογίων στη γραμμή Πρίνου-Καβάλας, που είναι κρίσιμης σημασίας για όλο το νησί της Θάσου, μιας και δίνει την πιο γρήγορη και πιο φτηνή πρόσβαση στην Καβάλα, η οποία είναι απαραίτητη πλέον λόγω της αποψίλωσης του νησιού από υπηρεσίες, αλλά και λόγω των ιατρικών αναγκών που μπορεί να υπάρχουν και τις οποίες δεν μπορεί να καλύψει το Κέντρο Υγείας της Θάσου.

Ο κ. Μαρκόπουλος προσυπέγραψε την άποψη του κ. Κλάδη για αύξηση των δρομολογίων, τονίζοντας πως πρέπει να πιέσουν προς δύο κατευθύνσεις: η μία είναι η ενίσχυση της γραμμής με επιπλέον δρομολόγια και η διεύρυνση του ωραρίου, με δρομολόγιο και το απόγευμα, και η δεύτερη η αποκέντρωση της αρμοδιότητας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ).

Μέχρι το 2008, υπενθύμισε, τα δρομολόγια εντός νομού καθορίζονταν από συμβούλιο που συνεδρίαζε στην έδρα κάθε νομαρχίας.

Όμως λίγο πριν από την καθιέρωση των αιρετών περιφερειών, ο νομοθέτης πήρε την αρμοδιότητα συγκεντρωτικά στον ΣΑΣ. Βρίσκει δε ανησυχητικό το γεγονός πως ακόμα και οι συνδικαλιστικές εκπροσωπήσεις στον ΣΑΣ, έχουν ζητήσει να μένουν όλα τα δρομολόγια κεντρικά.

«Πρέπει να διεκδικήσουμε, και ο Περιφερειάρχης το έχει θέσει σε προτεραιότητα, να μπορέσουμε να δούμε την αρμοδιότητα να γυρνάει πίσω στην Περιφέρεια» σημείωσε, με τα δρομολόγια να ρυθμίζονται ώστε να εξυπηρετούν και τους πολίτες, και το τουριστικό κοινό, και να μπορούν να λειτουργήσουν οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.