Αισιοδοξια, αλλα και δεσμευση για διεκδικητικοτητα στην «πρωτη» του Γ. Τζαμπαζη

Τη νέα σύνθεση της ΔΕΕΠ Ροδόπης και το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί αυτή παρουσίασε ο νέος πρόεδρος

Τη νέα σύνθεση της ΔΕΕΠ Ροδόπης, όπως προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές, παρουσίασε ο νέος Πρόεδρος της κ. Γιάννης Τζαμπάζης, πραγματοποιώντας και κατανομή των πρώτων αξιωμάτων.

Ανοίγοντας αυτή τη νέα περίοδο, ο κ. Τζαμπάζης σημείωσε πως η επόμενη διετία θα χαρακτηριστεί από μια σειρά εκλογών, που μπορεί να κρίνουν την τύχη της περιοχής για τα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια, ίσως και περισσότερα αν τα πρόσωπα που θα εκλεγούν θα στηρίξουν τον τόπο μας.

Ζήτησε δε από όλους να υπάρχει σεβασμός και ευγένεια, και έτσι να εκφέρονται όλες οι απόψεις, γιατί θεωρεί πως αυτό που λείπει από την πολιτική σήμερα είναι η ουσία και η ευγένεια.

Έτσι τα εκλεγμένα μέλη της ΔΕΕΠ Ροδόπης είναι οι: Παντελής Σταύρος, Ευάγγελος Βαρζόπουλος, Βασίλειος Αμπαρτζίδης, Ιωάννης Τσαβδαρτζής, Αθηνά Ναβροζίδου, Μαρία Καζάκου, Μαρία Μπαχτσεβάνη,  Χαράλαμπος Παυλίδης, Ανδρονίκη Βέλκου και Αγγελική Δράκου, ενώ στην ΔΕΕΠ συμμετέχει ex officio η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ροδόπης κ. Κωνσταντίνα Λεοντίδου. Παράλληλα παρουσιάστηκαν και οι νέοι πρόεδροι των τεσσάρων ΔΗΜΤΟ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αρριανών Μπασή Αχμέτ Χαλήλ, η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ιάσμου Αναστασία Μαρία Βακιάνη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Κομοτηνής Βαγγέλης Σιαψαλάκης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Σαπών Δανιήλ Εμμανουηλίδης

Σε θετική κατεύθυνση η χώρα

Κάνοντας μια γενικότερη πολιτική τοποθέτηση, ο κ. Τζαμπάζης τόνισε πως η ΝΔ έχει αναλάβει τα ηνία της χώρας τα τελευταία δυόμισι χρόνια, στα οποία έχει κάνει σταθερά βήματα προς τα μπρος που βασίζονται στην ανάταξη της οικονομίας, με φιλελεύθερη φιλοσοφία.

Ένα από τα δείγματα εμπιστοσύνης των αγορών στη σημερινή κυβέρνηση, σημείωσε, είναι ότι δανείζεται με μηδενικά επιτόκια, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε κατά την διάρκεια της διακυβέρνησής του όταν κατόρθωνε να δανείζεται με 4%.

Την ίδια ώρα, έχουν γίνει σταθερά βήματα ανάπτυξης, και ενώ παραδέχτηκε πως οι περισσότερες επενδύσεις γίνονται στο κέντρο, θεωρεί πως θα φτάσουν «τα απόνερα» όπως τα χαρακτήρισε, και στην περιοχή μας.

«Θεωρούμε όλοι μας ότι η Ελλάδα αλλάζει, και μια καλή πενταετία μπορεί να αφήσει το σημάδι της για τις επόμενες δεκαετίες παρά τη δύσκολη συγκυρία, ξεκινώντας από το μεταναστευτικό, συνεχίζοντας στην πανδημία και φτάνοντας τώρα στην ενεργειακή κρίση» ανέφερε.

Ειδικά για το τελευταίο, άφησε αιχμές για τις δηλώσεις της Ρένας Δούρου κατά την επίσκεψή της στην περιοχή μας, ότι η κυβέρνηση αφήνει ανοχύρωτους τους πολίτες στην ενεργειακή φτώχεια. Ο ίδιος θεωρεί πως ενεργειακή φτώχεια υπήρχε όταν στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κινδύνευε να υπάρξει blackout σε όλη τη χώρα, όταν η ΔΕΗ είχε ζημιές 1,5δις το χρόνο, όταν σήμερα έχει κέρδη 189 εκ. ευρώ. Σε αυτό διαφέρει η ΝΔ, σημείωσε, δεν θέλει τον κρατισμό, και όχι κρατικές εταιρείες που χρεώνουν τους πολίτες.

Απαραίτητη η διεκδίκηση για την ανάπτυξη της περιοχής

Σε αντίθεση βέβαια με το κέντρο, αυτή τη στιγμή η ανάπτυξη στην περιοχή μας δεν υπάρχει, παραδέχτηκε ο κ. Τζαμπάζης, με κλείσιμο σχολείων, φυγή των νέων και μια ΒΙΠΕ που φθίνει.

Για αυτό και στόχος είναι να έρθουν δουλειές στον τόπο, και ελπίζουν πως η αρχή θα γίνει με το εργοστάσιο φυσικού αερίου της ΤΕΡΝΑ-ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, με 100 θέσεις εργασίας, και πως με τη στήριξη όλων των φορέων, θα μπορέσουν να προχωρήσουν.

«Νομίζω ότι η περιοχή έχει φτάσει όσο ήταν κάτω, και σιγά σιγά θα κάνουμε μικρά βήματα ανόδου, για να μην ερημώσει ο τόπος» ανέφερε εξηγώντας πως σε αυτό θα βοηθήσουν τόσο η ελάφρυνση της φορολογίας που γίνεται σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και με ειδικά κίνητρα για τη Ροδόπη, λόγω και των ανταγωνιστικών συνοριακών περιοχών.

«Θέλουμε λοιπόν βιώσιμες επενδύσεις, που θα μείνουν στον τόπο, αλλά και κινητικότητα και σε λιμνάζοντα έργα, όπως το φράγμα Κομψάτου» επεσήμανε ο κ. Τζαμπάζης προσθέτοντας πως θα πρέπει να σταματήσουν όλοι να μιλούν για αυτό, και να κοιτάξουν να γίνει, και μετά, όλοι μαζί, ας πάνε να κόψουν την κορδέλα.

Κάνοντας αναφορά στη Διακομματική, σημείωσε πως η πορεία της δεν τους ικανοποιεί, παρά το θετικό της δημιουργίας της, και δεσμεύτηκε πως θα είναι από τους πρωταρχικούς στόχους της ΔΕΕΠ, να προχωρήσει η ολοκλήρωση του πορίσματος.

Συμμετοχή σε όλες τις εκλογές

Ο κ. Τζαμπάζης αναφέρθηκε και στις εκλογικές διαδικασίες της επόμενης διετίας, τονίζοντας πως η ΔΕΕΠ θα αναμιχθεί σε όλες, από τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, μέχρι τα Επιμελητήρια, τους Δήμους όλης της Ροδόπης και την Περιφέρεια. «Θα ανοίξουμε το κόμμα, ώστε να μην είναι ένα κλειστό κλαμπ, και να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες και σύγχρονο πολιτικό λόγο, που θα τους στηρίξουμε για το καλό του τόπου» σημείωσε.

Εσωκομματική ειρήνη

Ερωτηθείς αν υπάρχει διάσταση μεταξύ των στελεχών, με αφορμή την μικρότερη προσέλευση στις πρόσφατες εκλογές σε σχέση με τις προηγούμενες, τόνισε πως το μήνυμα που δόθηκε είναι ότι ο κόσμος της ΝΔ νιώθει ασφάλεια και ειρήνη, με δεδομένο ότι υπήρχε ενωτικό ψηφοδέλτιο. «Ελπίζω και την επόμενη φορά να ψηφίσουν με τους ίδιους ρυθμούς και με την ίδια ενότητα, χωρίς εντάσεις» ανέφερε κλείνοντας ο κ. Τζαμπάζης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.