Αιφνιδιαστικη κινητοποιηση μελων του ΚΚΕ στο λιμανι της Αλεξανδρουπολης

Έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από το σημείο που ξεφορτωνόταν το στρατιωτικό υλικό

Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ: «30 γραφικοί προσπάθησαν να παραβιάσουν τις περιμέτρους ασφαλείας»

Με μια αιφνιδιαστική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το Σάββατο, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, διαμήνυσαν την αντίθεσή τους στη μετατροπή του λιμανιού της πόλης σε πολεμικό ορμητήριο και απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι ο λαός μπορεί να βάλει εμπόδια και να καθυστερήσει τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησαν μαχητική παρέμβαση – κινητοποίηση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου τις προηγούμενες μέρες είχε καταπλεύσει το γιγαντιαίο αμερικανικό μεταγωγικό «ARC Endurance», που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού του στρατού των ΗΠΑ, που θα προωθηθεί μέσω του οδικού και του σιδηροδρομικού δικτύου προς χώρες της Βαλκανικής και της Βαλτικής.

Μόλις ξεφορτώσει, το 264 μέτρων «ARC Endurance», που κατέπλευσε στην Αλεξανδρούπολη για τρίτη φορά, θα φορτώσει τμήματα στρατιωτικού εξοπλισμού που ήδη έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη τις τελευταίες μέρες για να τα επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση μπήκαν στο λιμάνι συγκροτημένα και έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από το σημείο που ξεφορτωνόταν το στρατιωτικό υλικό.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», «καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή έξω οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί», «ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός» και «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς αλλά και στις αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Επίσης έγραψαν συνθήματα σε στρατιωτικά κοντέινερς όπως «NATO killers go home», δηλώνοντας ότι είναι ανεπιθύμητοι.

Παράλληλα, μέσα από το σύνθημα «σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός, ΝΑΤΟ – κυβερνήσεις – καπιταλισμός», έδειξαν τον κοινό αντίπαλο που πρέπει να βάλουν στο στόχαστρο οι λαοί.

Κάλεσαν τον λαό της περιοχής, τη φλόγα της αντίστασης και του αγώνα που άναψαν οι κομμουνιστές να την κάνει φωτιά που θα ακυρώσει τους σχεδιασμούς τους.

Γιάννης Δελής: «Να απεμπλακεί τώρα η χώρα μας από αυτόν τον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο»

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, ο οποίος δήλωσε: «Η σημερινή κινητοποίηση εκφράζει τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού της Θράκης, του λαού όλης της Ελλάδας απέναντι στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και στα καράβια τους που κουβαλάνε τα φορτία του θανάτου προκειμένου να ρίξουν κι άλλο λάδι στον πόλεμο που μαίνεται στο έδαφος της Ουκρανίας. Να απεμπλακεί τώρα η χώρα μας από αυτόν τον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κανένας Έλληνας φαντάρος στο εξωτερικό, κανένα πολεμικό υλικό να μην φύγει έξω από τη χώρα μας. Το απαιτεί η ειρήνη, το απαιτεί η φιλία των λαών. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο στο ίδιο αντιιμπεριαλιστικό μονοπάτι, έτσι ώστε οι λαοί να απαλλαγούν μια κι έξω από τα δεινά του πολέμου και την καταπίεση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».

Διονύσης Κλάδης: «Δεν υπάρχει εμπόδιο που όταν ο λαός θέλει δεν μπορεί να το ξεπεράσει»

Ο Διονύσης Κλάδης, Γραμματέας της ΟΠ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ, σημείωσε ότι «με τη σημερινή κινητοποίηση δείχνουμε στον λαό ότι δεν υπάρχει εμπόδιο που όταν ο λαός θέλει δεν μπορεί να το ξεπεράσει. Όταν ο λαός θέλει μπορεί!

Σήμερα εδώ καθυστερούμε τη μεταφορά πολεμικού υλικού, με το οποίο συντηρείται η φλόγα του πολέμου, δυναμώνει και απειλεί να τυλίξει όλη την περιοχή μας, όλο τον κόσμο.

Απαντάμε και σε όσους λένε, δεν βλέπετε που η τουρκική κυβέρνηση ενοχλείται για τη δημιουργία της αμερικάνικης βάσης στην Αλεξανδρούπολη;

Τους λέμε: Όλοι εσείς του ευρωΝΑΤΟικού τόξου δεν ακούτε όλους εκείνους τους Αμερικανούς αξιωματούχους που διαβεβαιώνουν συνέχεια την τουρκική κυβέρνηση ότι η βάση της Αλεξανδρούπολης δεν αφορά την Τουρκία;

Αυτές οι διαβεβαιώσεις των Αμερικανών την εμποδίζουν ή την ενισχύουν την τουρκική επιθετικότητα;».

Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ: «Δεν εννοούν να καταλάβουν ότι η χώρα έχει επιλέξει τη Δύση!»

Την ίδια ώρα σχολιάζοντας τα διαμειβόμενα ο κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης χαρακτηρίζει «γραφικούς» τους συμμετέχοντες της κινητοποίησης, γράφοντας αναλυτικά τα εξής:

«Εκφόρτωση & φόρτωση 2.500 pcs από την ομάδα μας μόλις σε 60 ώρες! Την ίδια ώρα 30 γραφικοί προσπάθησαν να παραβιάσουν τις περιμέτρους ασφαλείας εντός λιμένα μέχρι τελικά να επιληφθούν τα στελέχη του  Λιμενικού.  Δεν εννοούν να καταλάβουν ότι η χώρα έχει επιλέξει τη Δύση!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.