Αιφνιδιαστικη επισκεψη Μπαιντεν στο Κιεβο

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τη ρωσική εισβολή

Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, βρίσκεται Τζο Μπάιντεν, σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη, η οποία δεν είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων. Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του Αμερικανού πρόεδρου στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, πριν από σχεδόν ένα χρόνο.

Σημειώνεται πως η αιφνίδια επίσκεψη έγινε την ώρα που ο Μπάιντεν ταξίδευε στη γειτονική Πολωνία για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ντούντα.

Αμέσως αφότου επιβεβαιώθηκε η πρώτη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στο Κίεβο, ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες για  αεροπορική επιδρομή, όπως ανέφερε η DW.

Νέα στρατιωτική βοήθεια 500 εκατ. δολάρια από ΗΠΑ σε Ουκρανία

Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και προανήγγειλε την παροχή νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο νέο πακέτο θα περιλαμβάνονται πυρομαχικά για τα αμερικανικά οπλικά συστήματα HIMARS.

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο καιρό χρειαστεί.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος, απευθυνόμενος στον Αμερικανό ομόλογό του, είπε ότι «η επίσκεψή σας είναι μια εξαιρετικά σημαντική κίνηση υποστήριξης για όλους τους Ουκρανούς». Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι συζήτησε με τον Τζο Μπάιντεν την προμήθεια όπλων μεγάλου βεληνεκούς.

* Με πληροφορίες από ethnos.gr, kathimerini.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.