Αιχμηρο σχολιο του Δ. Χαριτου για τη συναντηση Αυγενακη με παραγωγους στην Περιφερεια

«Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να συζητήσει σοβαρά με τον αγροτικό κόσμο»

«Τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα των αγροτών,  των  κτηνοτρόφων και των  άλλων κλάδων, όπως και του πρωτογενούς τομέα της περιοχής, δεν αντιμετωπίζονται με επικοινωνιακού τύπου κλειστές συσκέψεις των φορέων της περιφέρειας, σε προστατευόμενη  από κομματικά στελέχη “ζώνη” μακριά  από την δημοσιότητα και την παρουσία των τοπικών ΜΜΕ. Αυτό επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση ο πρώην βουλευτής Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου, σχολιάζοντας τη σύσκεψη της Κυριακής που είχαν εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα της περιοχής με τον υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως εξηγεί ο κ. Χαρίτου «αυτό προκύπτει από τις δημόσιες επισημάνσεις των εκπροσώπων των φορέων που συμμετείχαν σε αυτήν. Αφού όλα τα κρίσιμα αιτήματά τους που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των κινητοποιήσεων, παραπέμπονταν από τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης κ. Αυγενάκη στη συνάντηση της Τρίτης με τον πρωθυπουργό. Γεγονός που προκάλεσε εύλογα ερωτήματα για τον πραγματικό λόγο της επίσκεψης του υπουργού, πέραν τις δημιουργίας εντυπώσεων ότι βρίσκεται δήθεν σε διάλογο με τους αγρότες». 

Παράλληλα ο ίδιος σπεύδει τα συμπληρώσει πως «για αιτήματα  που κατατέθηκαν  με περιφερειακή διάσταση, όπως η άδικη κατανομή βοσκοτόπων για την ΑΜΘ στην νέα ΚΑΠ, η ραγδαία συρρίκνωση της καπνοκαλλιέργειας και το ξεκλήρισμα των μικρών παραγωγών, ο αποκλεισμός των αγροτών της περιφέρειας από τα σχέδια βελτίωσης προκειμένου να ικανοποιήσει ο υφυπουργός τα πελατειακά του  συμφέροντα στον Έβρο κ.ά.,  δεν υπήρξε καμμία απολύτως δέσμευση από πλευράς του υπουργού. Είτε αυτά αγνοήθηκαν είτε παραπέμφθηκαν σε επιτροπή διαλόγου  δηλαδή στις ελληνικές καλένδες».

«Ο κ. Αυγενάκης εκφράζει το αληθινό πρόσωπο της σημερινής κυβέρνησης, την έλλειψη δηλαδή πολιτικής βούλησης να συζητήσει σοβαρά με τον αγροτικό κόσμο και να δώσει υπεύθυνες απαντήσεις στα κρίσιμα προβλήματα επιβίωσής τους, γεγονός που προϊδεάζει και για τα αποτελέσματα της αυριανής συνάντησής τους με τον κ.  πρωθυπουργό. Είναι άλλωστε ο ίδιος  υπουργός που πριν λίγο καιρό συκοφαντούσε τις κινητοποιήσεις χαρακτηρίζοντάς τες  ως υποκινούμενες και τους αγρότες ως «εκβιαστές», αλαζονική συμπεριφορά που επιβεβαίωσε ακυρώνοντας τη συνάντησή του με αγρότες στον Έβρο, πυροδοτώντας την έκρηξη της οργής τους» τονίζει κλείνοντας ο κ. Χαρίτου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.