Αιχμες Οντερ Μουμιν για την προταση Στυλιανιδη προσληψης «Πομακων» συνοριοφυλακων στη Ροδοπη

Ο Δήμαρχος Ιάσμου αποδοκιμάζει και θεωρεί εθνικά επικίνδυνη τη δήλωση του Βουλευτή Ροδόπης

Ήταν 8 Νοεμβρίου όταν ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, με κοινοβουλευτική ερώτησή του απέδιδε την πυρκαγιά που βρισκόταν εν εξελίξει στο Παπίκιο, στα παράνομα μεταναστευτικά ρεύματα που διέρχονται από τον Ορεινό Όγκο της Ροδόπης, ζητώντας την άμεση υλοποίηση της δέσμευσης για πρόσληψη 100 συνοριοφυλάκων στον Νομό Ροδόπης. Μάλιστα ο βουλευτής πρότεινε μέρος των εν λόγω προσλήψεων να αφορά σε Πομάκους κατοίκους της περιοχής αναφέροντας πως «η αξιοποίηση στελεχών από τον τοπικό πομακικό πληθυσμό θα λειτουργούσε αποτελεσματικά, διότι αυτοί οι μουσουλμάνοι του ορεινού όγκου γνωρίζουν καλύτερα τις περιοχές τους, τις οποίες και θέλουν να φυλάξουν από κινδύνους και απειλές».

Αυτή η αναφορά του βουλευτή προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, ο οποίος σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την χαρακτήρισε «εθνικά επικίνδυνη».

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου αποδοκιμάζει και θεωρεί εθνικά επικίνδυνη τη δήλωση του Βουλευτή Ροδόπης, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, περί πρόσληψης «Πομάκων» συνοριοφυλάκων. Οι Έλληνες πολίτες δεσμεύονται από τη Συνθήκη της Λωζάνης και έχουν συνταγματικό δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού σύμφωνα με το άρθρο 5 & 1 του Συντάγματος. Κάθε άλλη ανέμελη προσέγγιση υποβαθμίζει το υπόβαθρο και την πορεία του κ. Στυλιανίδη» αναφέρει συγκεκριμένα η ανάρτηση του κ. Μουμίν.

Νέος επικεφαλής στη Φιλαρμονική του Δήμου – Εκτός συνδυασμού «Εμπρός» δύο ακόμα μέλη

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια ανάρτηση ο κ. Μουμίν έκανε γνωστό πως θα ανανεωθεί η σύμβαση του κ. Ιωάννη Μωραΐτη, ως επικεφαλής Μουσικοδιδασκάλου στη Φιλαρμονική του Δήμου Ιάσμου, ορίζοντας νέο επικεφαλής τον κ. Άκη Μαυρίκο. «Είμαστε βέβαιοι ότι ο μαχητής Άκης, έχοντας παλέψει και σχεδόν νικήσει την επάρατη νόσο, θα αναβαθμίσει και θα οικοδομήσει μια νέα εποχή στη Φιλαρμονική του Δήμου Ιάσμου» επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κ. Μουμίν.

Τέλος ο ίδιος γνωστοποίησε πως θέτει με απόφασή του εκτός του συνδυασμού ΕΜΠΡΟΣ τον κ. Οράλ Ιμπράμ και την κα. Νιχάλ Χασάν, μέλη μη εκλεγέντα του ομώνυμου συνδυασμού των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.