Αιχμες και καρφια για την Εργοαναπτυξη ΑΜΘ ΑΕ

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη συζήτηση του θέματος της παραίτησης και αντικατάστασης του ΔΣ της εταιρείας - Προσπάθειες να «διασωθεί» η επένδυση για τα Λουτρά των Ελευθερών

Το θέμα των παραιτήσεων και στη συνέχεια της αντικατάστασης των μελών του ΔΣ της Εργοανάπτυξη ΑΕ, της αναπτυξιακής εταιρείας κύριος μέτοχος της οποίας (με 90%) είναι η Περιφέρεια ΑΜΘ, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ την Τρίτη, με τους τόνους πολλές φορές να ανεβαίνουν. Το θέμα έφερε στο Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνική Συμμαχία» κ. Φώτης Καραλίδης, ο οποίος ζήτησε να γνωρίσει τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκαν οι προηγούμενοι, και πως επιλέχθηκαν οι καινούριοι αλλά και πού βρίσκεται το θέμα της επένδυσης στα Λουτρά Ελευθερών, το διαγωνισμό για το οποίο διαχειρίζονταν η εταιρεία. 

Ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, απαντώντας παρέπεμψε στη δημόσια δήλωση του προ ημερών για την ΑΕ, στην οποία μιλούσε τόσο για το θέμα των αλλαγών του ΔΣ όσο και την πορεία της επένδυσης.
 
Το νέο ΔΣ, το οποίο έχει πρόεδρο τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, Περιφερειακό Σύμβουλο Καβάλας και μέλη τους κ. Μαρία Τσιακίρογλου, Πρόεδρο ΟΕΒΕ Ξάνθης, Γιώργο Λυπηρίδη, Πολιτικό Μηχανικό (από Ξάνθη), Αρχέλαο Γρανά, Περιφερειακό Σύμβουλο της «Κοινωνικής Συμμαχίας»,  Ανέστη Τσουρουκίδη, Αντιδήμαρχο Καβάλας – μέλος ΠΕΔ, Σάββα Πολάτογλου, υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Καβάλας με την «Περιφερειακή Αναγέννηση» και Μάρκο Δέμπα, Αντιπρόεδρο ΕΒΕ Καβάλας, συνεδρίασε πρόσφατα και αποφάσισε ομόφωνα να αναθέσει την εξέταση της αίτησης θεραπείας του αναδόχου στον πρώην Πρύτανη του ΔΠΘ κ. Κωνσταντίνο Ρέμελη, ο οποίος ειδικεύεται στο Διοικητικό Δίκαιο, ώστε να εξεταστεί αν θεραπεύονται τα αιτήματα ή θα  πρέπει η Εργοανάπτυξη να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό.
 
Από την πλευρά του ο κ. Γρανάς, ο οποίος συμμετείχε και στο προηγούμενο ΔΣ, σημείωσε πως η αίτηση θεραπείας υπήρχε από τις 22/12/16, όμως αυτή ήρθε στο ΔΣ μόλις πριν από λίγες μέρες προς συζήτηση.
 
Ο κ. Παντελής Λασκαρίδης, της παράταξης «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση» θεώρησε ανεπαρκείς τις απαντήσεις του Περιφερειάρχη, ενώ άτομα που συμμετείχαν στην προηγούμενη διοίκηση δεν ενημέρωσαν το σώμα, εκφράζοντας δε την άποψη πως η σημερινή διοίκηση επέδειξε μια σκανδαλώδη ανοχή στον επενδυτή, με προφορικές μόνο δεσμεύσεις.
 
Στη δευτερολογία του ο κ. Καραλίδης χαρακτήρισε «σιβυλλικότατη» την απάντηση του Περιφερειάρχη, που αφήνει σκιές για να παρέμβουν άλλοι παράγοντες ενώ αμφισβήτησε την επιλογή των νέων μελών, θεωρώντας πως τοποθετήθηκαν άγνωστα πρόσωπα στις τοπικές κοινωνίες, κατηγορώντας την Περιφέρεια ότι έγινε κομματική επιλογή, ιδιαίτερα στα πρόσωπα από την Ξάνθη, με τον κ. Μέτιο να απαντά ότι το διοικητικό συμβούλιο επέλεξε η γενική συνέλευση της Εργοανάπτυξης μετά από πρόταση του ιδίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.