Αιχμες απο το ΜΑΣ για τη σταση που κρατησαν οι φοιτητικες παραταξεις στην απεργια της 4ης Φεβρουαριου

«Όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις μπλόκαραν τις αγωνιστικές αποφάσεις, αρνούνταν τη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων, ψήφιζαν στα διοικητικά συμβούλια κατά της συμμετοχής των φοιτητών στην απεργία»

Ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή όλων των κοινωνικών ομάδων στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου εξέδωσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Παράλληλα στην ανακοίνωση αφήνονται αιχμές για τη στάση που κράτησαν οι υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις σχετικά με τη συμμετοχή φοιτητών στην απεργία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Τοπική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή εργαζόμενων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων και ανέργων στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Χαιρετίζει όλους τους φοιτητές, οι οποίοι αγωνίστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα σε φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, κόντρα στις παρατάξεις του συμβιβασμού και της υποταγής, ώστε να βρεθούν οι φοιτητές στον δρόμο, πλάι-πλάι με τους εργαζόμενους γονείς τους. Η απεργία της 4ης Φεβρουαρίου αποκάλυψε το μεγάλο όπλο του λαού: Τη συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχομεσαίας αγροτιάς, γυναικών και νεολαίας. Η επιτυχία της γενικής απεργίας δείχνει το μέγεθος της δύναμης που έχει η λαϊκή συμμαχία, πόσο μεγάλη αξία έχει η συγκρότησή και το δυνάμωμα της, με αιτήματα και συνθήματα απέναντι στην καρδιά όσων σήμερα πλουτίζουν εις βάρος μας, των εκμεταλλευτών μας, ενάντια στα μονοπώλια, την μεγαλοεργοδοσία, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.
 
Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι δυνάμεις του ΜΑΣ προσπάθησαν να αναδείξουν τη σημασία της κοινωνικής ασφάλισης και τις επιπτώσεις που θα έχει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη ζωή τους, στο μέλλον τους και στις οικογένειές τους. Μέσα από συλλογικές διαδικασίες, οι φοιτητές στήριξαν το πλαίσιο πάλης του ΜΑΣ. Ιδιαίτερα θετικό ήταν το κλίμα στη σχολή Κοινωνικής Διοίκησης του ΔΠΘ, όπου οι φοιτητές σε γενική συνέλευση αποφάσισαν να συμμετέχουν μαζί με το ΠΑΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση της 4ης Φλεβάρη, ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο και στα εξειδικευμένα προβλήματα της σχολής τους. Κάτω από την πίεση των φοιτητών, απόφαση για συμμετοχή πήρε και ο σύλλογος φοιτητών του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, ενώ και σε άλλες σχολές υπερψηφίστηκε η συμμετοχή στην απεργία μέσα στα έτη. Για κάθε φοιτητή που κατέβηκε στον δρόμο, για κάθε φοιτητή που καταλαβαίνει πως το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει, ο μόνος δρόμος είναι αυτός του αγώνα, όπως έδειξε και αυτή η απεργία. Το ΜΑΣ καλεί όλους τους φοιτητές, ακόμη κι αυτούς που δεν έκαναν ακόμη το βήμα, σε επαγρύπνηση. Είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να κλιμακώσουμε την πάλη μας, να ζωντανέψουμε τους συλλόγους μας, να γυρίσουμε την πλάτη στις δυνάμεις που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο μπαίνουν εμπόδιο στον οργανωμένο αγώνα των φοιτητών.
 
Εμείς δεν κουραζόμαστε και δεν απογοητευόμαστε, θα μας βρουν απέναντί τους!
 
Τη στιγμή που οι επιτροπές αγώνα σε κάθε σχολή βρίσκονταν κάθε μέρα στο πόδι, για την προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας, όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις μπλόκαραν τις αγωνιστικές αποφάσεις, αρνούνταν την διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων, ψήφιζαν στα διοικητικά συμβούλια κατά της συμμετοχής των φοιτητών στην απεργία, καλούσαν σε ανεξάρτητες συγκεντρώσεις μακριά από τους εργαζομένους. Η προσπάθεια τους έπεσε στο κενό, κι εκεί θα ξαναπέσει, διότι πλέον οι φοιτητές έχουν καταλάβει ποιος είναι ο ρόλος τους.
 
Έχουμε τη δύναμη για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να συναντήσουν αδιαπέραστο λαϊκό τοίχος, ένα αρραγές διεκδικητικό μέτωπο που δε θα αναχαιτιστεί!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.