Αγωνας δρομου για την ολοκληρωση του βιολογικου καθαρισμου Σαπων

Υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου, που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2023

Υπεγράφη το πρωί της Τετάρτης 1 Μαρτίου η σύμβαση κατασκευής του έργου επεξεργασίας λυμάτων για την ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού Σαπών, μεταξύ του Δήμου Μαρωνείας Σαπών, της ΔΕΥΑ Κομοτηνής και της αναδόχου εταιρίας, ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ Α.Β.Ε.Τ.Ε.Θ.

Η υπογραφή έλαβε χώρα στο γραφείο του Δημάρχου κ. Ντίνου Χαριτόπουλου μεταξύ του ίδιου, του προέδρου της ΔΕΥΑ Κομοτηνής κ. Στράτου Τσακιρίδη και του εκπροσώπου της εταιρείας κ. Σπύρου Γαλόπουλου.

Και οι τρεις άνδρες δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην τραγωδία στα Τέμπη, για την οποία κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος, ευχόμενοι συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, και να βρεθούν το συντομότερο τα αίτια ώστε να μην συμβεί ξανά τέτοιο ατύχημα, με τον κ. Τσακιρίδη να σχολιάζει ότι όσα έργα και αν κάνουν, δεν έχουν καμία σημασία όταν χάνονται τόσο άδικα ανθρώπινες ζωές.

Το έργο προϋπολογισμού 2.220.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 το Ταμείο Συνοχής και το Ε.Υ.Δ / Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης» και αναλύεται σε υδραυλικά, ηλεκτρομηχανολογικά έργα και υποδομές επεξεργασίας νερού και αποβλήτων όπως δεξαμενές, κτίρια διοίκησης, κέντρο ελέγχου, αποθήκης κ.α. και θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της προγραμματικής περιόδου, το Δεκέμβριο του 2023.

Ιδιαίτερη η σημασία του έργου για τις Σάπες

Το έργο έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Δήμο, σημείωσε ο κ. Χαριτόπουλος, και θα είναι καθοριστικό για το μέλλον της πόλης των Σαπών αλλά και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα, και μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, με την ελπίδα πως σε σύντομο διάστημα θα παραδοθεί σε χρήση και λειτουργία.

Όπως τονίστηκε κατά την υπογραφή, το έργο ολοκλήρωσης των υποδομών αποχέτευσης και επεξεργασίας αστικών λυμάτων των Σαπών διεκδικήθηκε και εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο ύστερα από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής και διασφαλίστηκε η απαραίτητη παράταση υλοποίησης του.

Ο κ. Χαριτόπουλος ευχαρίστησε τη ΔΕΥΑ Κομοτηνής για την άριστη συνεργασία, με τη συμβολή τους να είναι ουσιαστική και καθοριστική, με τη δημοτική αρχή να προσβλέπει στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας, ώστε να καταφέρουν περισσότερα για το Δήμο.

Άλλωστε έχουν διασφαλιστεί από το Δήμο Μαρωνείας Σαπών οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για τις συνδέσεις κατοικιών, οικοπέδων, καταστημάτων κτλ που θα δημοπρατηθούν στο προσεχές διάστημα, δαπάνες τις οποίες θα επιβαρύνονταν σε διαφορετική περίπτωση οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες.

Ο Βιολογικός θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Αρσακείου, όπου ήταν χωροθετημένος από το 2002, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου αυτού θα προχωρήσει άμεσα και η επέκταση του αποχετευτικού συστήματος και στο Αρσάκειο ενός επίσης χρόνιου αιτήματος των κατοίκων του.

Από την πλευρά του ο κ. Γαλόπουλος τόνισε πως αυτός είναι ο τέταρτος βιολογικός που καλείται να εκτελέσει η εταιρεία τους, με πολύ σφιχτό χρονικό ορίζοντα γιατί θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023.

Όμως θεωρεί πως η εμπειρία και η οργάνωσή τους είναι αρκετή για να μπορέσουν να το ολοκληρώσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.