Αγωνας δρομου για την νεα παραταξη Στρατιαδη

Συνεχίζουν τις επαφές τους ώστε να μπορέσουν να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας στο συνδυασμό τους

Σε ένα αγώνα δρόμου, ώστε μέχρι τα τέλη Ιουλίου να γνωρίζουν αν έχουν την δυναμική να προχωρήσουν στην σύσταση παράταξης που θα συμμετέχει στις εκλογές του Οκτωβρίου στο Δήμο Κομοτηνής, έχουν επιδοθεί ο κ. Ανέστης Στρατιάδης και ο κ. Γιώργος Λουτατίδης, μετά την ανεξαρτητοποίησή τους από την Πολη-τική Ανατροπή.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Στρατιάδης και ο κ. Λουτατίδης κάλεσαν λοιπόν τους συνυποψηφίους τους στην Πολη-τικη Ανατροπή, τους συμπολίτες μας που υποστήριξαν την παράταξη στις δημοτικές εκλογές αλλά και όλους όσους ενδιαφέρονται να στηρίξουν το νέο αυτό εγχείρημα στην Λέσχη Κομοτηναιων το απόγευμα της Τρίτης, για να εξηγήσουν την αποχώρησή τους από την δημοτική παράταξη αλλά και να αναπτύξουν τις σκέψεις και θέσεις τους για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου.

Ουσιαστικές παρεμβάσεις με άποψη και προτάσεις

Ανοίγοντας ο κ. Λουτατίδης τόνισε πως η ανεξαρτητοποίησή τους από την παράταξη ήρθε μετά από πολύ σκέψη, γιατί τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί, με τις αναρτήσεις της επικεφαλής κ. Λαφτή περί της μειονοτικής ψήφου, θεωρούσαν πως καταστρέφουν την Πολη-τική Ανατροπή, αλλά και την συνοχή της τοπικής κοινωνίας.

Έτσι ανέλαβαν το καθήκον να δηλώσουν και να πράξουν αυτό που νόμιζαν πως ήταν σωστό, αποφασίζοντας να ανεξαρτητοποιηθούν από την παράταξη και να συγκροτήσουν μια υποψηφιότητα για τις επερχόμενες εκλογές.

«Ο Ανέστης Στρατιάδης έχει επωμιστεί το μεγάλο βάρος της παρουσίασης» σημείωσε, δηλώνοντας διαθεσιμότητα να αναλάβει επικεφαλής, με τον κ. Λουτατίδη να ταυτίζει απόλυτα τις απόψεις του με αυτόν και να υποστηρίζει την διατήρηση της ομόνοιας και της δικαιοσύνης στην τοπική κοινωνία και τον Δήμου, που ένιωσαν πως μπήκε σε μεγάλο κίνδυνο.

Πιστεύει δε πως όσοι είδαν την παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής τα τελευταία χρόνια, θα ομολογήσουν πως προσπάθησαν να παρέμβουν ουσιαστικά, και να έχουν άποψη. «Είμαστε πιο έμπειροι αυτά τα τέσσερα χρόνια, και νιώθουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε στο Δήμο με προτάσεις, ενστάσεις, αντιρρήσεις, και ουσία αντίθεσης, γιατί νιώθουμε πως αποστολή του αυτοδιοικητικού είναι να προσφέρει» ανέφερε. Έχουν δε άποψη και για τα μεγάλα θέματα, και για τα μικρά, από την καθημερινότητα μέχρι την μακροπρόθεσμη στρατηγική, πιστεύοντας πως έχουν γνώση σε όλα αυτά.

Νιώθοντας λοιπόν πως υπάρχει κενό ενεργοποίησης Δημοτών και πολιτών στο Δήμο, από ουσιαστική άποψη, και είναι ανοιχτοί όσο περισσότεροι, νεότεροι, παλιότεροι, δραστήριοι και ορεξάτοι, να έρθουν στο ανοιχτό και ανεξάρτητο σχήμα τους, που δεν ταυτίζεται με κάποια κομματική επιδίωξη.

Επισήμανε δε πως δεν έχουν εξετάσει κάποιο ενδεχόμενο συνεργασίας, αλλά νιώθουν πως έχουν λόγο ύπαρξης και συνέπεια, που έγιναν ισχυρότερα μετά τα γεγονότα που οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση.

Απαντώντας στις δηλώσεις της Επικεφαλής της Πολη-τικής Ανατροπής ότι οι επιφυλάξεις που διατύπωσαν ουδέποτε συζητήθηκαν εντός της παράταξης, ο κ. Λουτατίδης ανέφερε πως οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση, υπενθυμίζοντας πως ούτε η κ. Λαφτσή συμβουλεύτηκε την παράταξη, όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις.

Έχει καταλήξει άλλωστε στο συμπέρασμα πως οποιαδήποτε συζήτηση εντός της παράταξης θα ήταν μάταια. «Η παράταξή μας έκλεισε τον κύκλο της απότομα» ανέφερε, και ενώ συνεχίζει με την κ. Λαφτσή την πορεία της μέχρι το τέλος της θητείας, έτσι και αυτοί θα κρατήσουν την στάση που είχαν μέχρι τώρα, αλλά  ανεξάρτητοι.

Θετικά τα μηνύματα μέχρι τώρα

Από την πλευρά του ο κ. Στρατιάδης τόνισε πως τα μηνύματα που παίρνουν μέχρι τώρα είναι θετικά, όμως δεν επαναπαύονται, γιατί για να μπορέσει μια παράταξη να κατέλθει στις δημοτικές εκλογές, χρειάζεται με τον καινούριο νόμο 80-100 άτομα στο Δήμο Κομοτηνής.

Για αυτό και άδραξε την ευκαιρία να κάνει ένα μεγάλο κάλεσμα προς τους πολίτες της Κομοτηνής, που είδαν ότι είχαν μια θετική παρουσία από το έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου με προτάσεις, απόψεις και εποικοδομητική κριτική, να τους προσεγγίσουν.

«Πιστεύω πως έχει πολλά να γίνουν στο Δήμο Κομοτηνής, και με βάση αυτά που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε ακόμα περισσότερες προτάσεις για να γίνει διαφορετική η Κομοτηνή μας» τόνισε. Ελπίζει δε το καλό κλίμα που εισέπραξαν με την ανακοίνωση των προθέσεών τους, να μεταφραστεί σε συμμετοχή τόσο για το δημοτικό Συμβούλιο όσο και τα τοπικά συμβούλια. 

Θα συνδιαμορφώσουν δε τις προτάσεις τους με δημοκρατικό και ισότιμο τρόπο για την Κομοτηνή που θέλουν, πέρα από κομματικά πλαίσια. «Έχουμε βάση αυτά που έχουμε τοποθετηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και όραμα, μέλλον και θέσεις για μια καλύτερη προοπτική για τον τόπο μας».

Ελπίζει πως μέχρι τα τέλη Ιουλίου, θα μπορέσουν να ανακοινώσουν πως πραγματικά θα μπορέσει να προχωρήσει ο συνδυασμός, και οι συμπολίτες μας να τον αγκαλιάσουν και να τον προωθήσουν.

Θέλησαν να αποτρέψουν τον διχασμό της τοπικής κοινωνίας

Ερωτηθείς για τυχόν κομματική στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε πως, όπως έχει αναφέρει δημόσια και η κ. Λαφτσή, το κόμμα είχε θέση για ευρύτερες συνεργασίες, και ίσως και για αυτό δεν προχώρησε ως επικεφαλής σε κάποια κίνηση για τη συνέχεια της παράταξης, κάτι το οποίο ο κ. Στρατιάδης δεν θεωρεί σωστό. Ο ίδιος βέβαια και ο κ. Λουτατίδης είχαν εκφράσει από νωρίς τις αντιρρήσεις τους, παραδεχόμενος πως δεν προχώρησαν τόσο γρήγορα σε άλλες κινήσεις, τώρα όμως θέλουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος, και δηλώνουν παρόντες για τη δημιουργία ενός συνδυασμού που θα συμπεριλάβει την προοπτική για μια αναγέννηση της Κομοτηνής, και την προοπτική για όλα, τα σύνοικα στοιχεία του.

«Αυτό θέλαμε να αποτρέψουμε εμείς, να μην υπάρχει αυτός ο διχασμός στο μεσοδιάστημα από τις πρώτες μέχρι τις δεύτερες εκλογές, αναδεικνύοντας το ζήτημα της μειονοτικής ψήφου ως κυρίαρχο» τόνισε ο ίδιος για να υπογραμμίσει πως αυτή η συνοχή υπάρχει, θα υπάρχει και θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από το ποιος εκλέγεται βουλευτής. «Καλές οι προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά για το καλό του τόπου θα έπρεπε να πηγαίνουν λίγο πίσω» ανέφερε. Άλλωστε και η μομφή της κ. Λαφτσή, για την έλλειψη επικοινωνίας πριν την ανεξαρτητοποίηση, θεωρεί πως απευθύνεται πρώτα σε αυτή, γιατί ήταν ένα σημαντικό ζήτημα που έθεσε, και μονοπώλησε την δεύτερη προεκλογική περίοδο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.