Αγνοειται η τυχη της τουριστικης καμπανιας για τη Σαμοθρακη

Αιχμές από την «Περιφερειακή Σύνθεση»

Την απουσία καμπάνιας για την τουριστική προώθηση της Σαμοθράκης από την Περιφέρεια θίγει σε ανακοίνωσή της η «Περιφερειακή Σύνθεση». Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης θυμίζει τις υποσχέσεις της διοίκησης της περιφέρειας για τη διενέργεια διαφημιστικής εκστρατείας μετά το πλήγμα που υπέστη η τουριστική κίνηση του νησιού με τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, για να υπογραμμίσουν πως μέχρι σήμερα η τύχη της αγνοείται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε εξέλιξη είναι και φέτος η καμπάνια προβολής από τον ΕΟΤ για τα νησιά που επλήγησαν από τα μεταναστευτικό κύμα (η καμπάνια είχε ξεκινήσει από το 2020 και συνεχίζεται). Η κυβέρνηση τηρεί μία υπόσχεση της προς τους κατοίκους και τις αρχές των νησιών αυτών και αξίζουν όλοι συγχαρητηρίων, τόσο αυτοί που διεκδίκησαν την προβολή, όσο και αυτοί που την τηρούν.

Μια αντίστοιχη καμπάνια υποσχέθηκε από το 2019 η Περιφέρεια ΑΜΘ, η οποία θα γινόταν σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, για τη Σαμοθράκη. Υπενθυμίζουμε ότι το υποσχέθηκαν εξαιτίας του μεγάλου προβλήματος και της ζημίας που είχε υποστεί το νησί, εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου, εξαιτίας της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Ειδικά φέτος, η στήριξη του Τουρισμού δεδομένων και των συνεπειών της πανδημίας, είναι περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου προσπαθούν να αξιοποιήσουν οποιαδήποτε ευκαιρία προκειμένου να ορθοποδήσουν.

Το ερώτημα είναι αν όντως έχει προγραμματιστεί αυτή η προβολή για την Σαμοθράκη. Και, αν έχει προγραμματιστεί, πότε περιμένουν οι διοικούντες να την υλοποιήσουν; Μετά το πέρας της τουριστικής σεζόν;

Οι διοικούντες της Περιφέρειας πρέπει επιτέλους να δουλέψουν σοβαρά και να τηρήσουν όσα υπόσχονται. Η ολιγωρία και η κωλυσιεργία έχουν άσχημα αποτελέσματα, τα οποία είδαμε και πριν από λίγες ημέρες στη Νυμφαία…».

Δείτε την καμπάνια πατώντας εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.