Αυξηση των εισακτεων στο Δημοκριτειο Πανεπιστημιο

«Τήρησε τον λόγο του ο Α. Συρίγος» επισημαίνει ο Ε. Στυλιανίδης

«Ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας τήρησε το λόγο του και οφείλω να το αναγνωρίσω» υπογράμμισε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης, αναφερόμενος στην υπόσχεση που είχε πάρει από τον παλιό του συνεργάτη και καλό του φίλο Άγγελο Συρίγο για τη στήριξη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Όπως εξήγησε ο βουλευτής, σχολιάζοντας τη σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των εισακτέων σε κάθε πανεπιστημιακό τμήμα της χώρας,  σε ένα ακαδημαϊκό έτος που ο αριθμός των εισακτέων περιορίζεται πανελλαδικά και πιθανόν να μειωθεί ακόμη περισσότερο από τις μεταγραφές και τη θέσπιση της βάσης του 10, διασφαλίστηκε η ενδυνάμωση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα όταν οι μειώσεις εισακτέων φτάνουν μέχρι και 7%, το ΔΠΘ σημειώνει αύξηση 2,2% ενισχύοντας έτσι δημογραφικά τις πόλεις της Θράκης και φυσικά τη δυναμική της ακαδημαϊκής του κοινότητας.

Σημαντικά περισσότεροι οι εισακτέοι στα τμήματα της Κομοτηνής από τις σχετικές εισηγήσεις

Παραθέτοντας περισσότερα στοιχεία ο ίδιος σημείωσε πως πέρυσι εισήχθησαν 4.231 φοιτητές από τους οποίους πολλοί μεταγράφτηκαν στα μεγάλα Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αλλά και πολλοί λόγω της πανδημίας δεν ήλθαν καν να εγκατασταθούν στη Θράκη. Φέτος ο αριθμός των εισακτέων ανέρχεται συνολικά στις 4.452 σημειώνοντας αύξηση. Επιπρόσθετα, επειδή οι συνθήκες της αντιμετώπισης της πανδημίας πλέον βελτιώνονται, σίγουρα θα εγκατασταθεί εκ νέου στην πόλη και μεγάλο μέρος των φοιτητών που πέρυσι δεν το έπραξαν, τονώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την τοπική οικονομία.

Ειδικότερα στις δύο μεγάλες Σχολές στην Κομοτηνή αποφασίστηκε να εισαχθούν 400 νέοι φοιτητές στο Ά Έτος έναντι 373 πέρυσι και στη Νομική 506 έναντι 477 πέρυσι. Οι αριθμοί αυτοί είναι σημαντικά μεγαλύτεροι από τις σχετικές εισηγήσεις που κατατέθηκαν προς όφελος της Κομοτηνής και της Θράκης συνολικότερα.

Ε. Στυλιανίδης: «Είμαστε από τα πρώτα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα σε αύξηση»

«Μπορεί να μην αγγίξαμε του αριθμούς που κάποτε όταν ήμουν Υπουργός Παιδείας είχα διασφαλίσει με 2.000 νέους φοιτητές κατά έτος» αναγνώρισε ο κ. Στυλιανίδης, σπεύδοντας ωστόσο να αντιτείνει πως «είμαστε για την παρούσα συγκυρία σε καλό ανοδικό δρόμο που θα συνδυαστεί και με ανάλογη αύξηση πόρων και μέσων μετά από μια μακρά περίοδο αδιαφορίας της Πολιτείας που στοίχισε τόσο στο ΔΠΘ όσο και στη Θράκη. Είμαστε από τα πρώτα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα σε αύξηση και ευχαριστώ γι’ αυτό την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αναμένοντας και την συνέχεια».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.