Αυξανονται καθημερινα τα αιτηματα για την αντιμετωπιση της ενεργειακης κρισης στον Δημο Κομοτηνης

Λύση στο κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας, όχι με επιδόματα προκρίνει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου Κομοτηνής Γιάννης Μουρτίδης

Ξεπερνούν τα 400 τα αιτήματα που έχει δεχτεί η Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής, ήδη από το 2022 από πολίτες και αφορούν στα αποτελέσματα της ενεργειακής κρίσης, ενώ καθημερινά συνεχίζουν να αυξάνονται.

«Είτε χρυσός είτε το ρεύμα σήμερα έχουν την ίδια αξία» υπογράμμισε μιλώντας σχετικά στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου κ. Γιάννης Μουρτίδης εξηγώντας πως ο αριθμός των συμπολιτών μας που στρέφονται για βοήθεια προς τον Δήμο και τις κοινωνικές του υπηρεσίες συνεχώς μεγαλώνει.

Ο ίδιος μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» με την αφορμή της έναρξης της κατάθεσης αιτήσεων για την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος, που αφορά σε καταναλωτές χαμηλού εισοδήματος, των οποίων η κύρια κατοικία έχει αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών και το οποίο συνεχίζει να είναι αποσυνδεδεμένο, προτρέποντας τους πολίτες να απευθυνθούν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου ώστε και να ενημερωθούν αλλά και να λάβουν την απαραίτητη βοήθεια για να μπορέσουν να επωφεληθούν της δυνατότητας αυτής.

Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την εντεινόμενη ενεργειακή κρίση αυξάνοντα καθημερινά, τόνισε ο ίδιος εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο αυτά θα μπορέσουν να επιλυθούν καθώς ακόμα και τα επιδόματα που δίνονται από την κεντρική διοίκηση δεν επαρκούν για να καλύψουν τις μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κ. Μουρτίδης κάλεσε τους δημότες της Κομοτηνής να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες και να κάνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα χρήση της δυνατότητας αυτής ούτως ώστε να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν το ζήτημα της επανασύνδεσης, καθώς σε μια μεγάλη πλειοψηφία περιπτώσεων τα οφειλόμενα ποσά είναι μεγάλα.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε»

«Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να τους βοηθήσουμε για να γίνει επιτέλους έστω και με αυτόν τον τρόπο η επανασύνδεση» ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ωστόσο το οξύμωρο του μέτρου που απαιτεί μεν να υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως τις 31/12/2022 αλλά και να παραμένει αποσυνδεδεμένο το ρεύμα έως και την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την παροχή του επιδόματος.

Ο κ. Μουρτίδης αναφέρθηκε και στην «σύγχυση» που επικρατεί στα ελληνικά νοικοκυριά στην προσπάθειά τους να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά έξοδα, γεγονός που σε ό,τι αφορά το ρεύμα φαίνεται και από το γεγονός ότι έχουν εξαντλήσει το σύνολο των ιδιωτικών παρόχων ρεύματος αναζητώντας την φθηνότερη λύση.

«Τα επιδόματα δεν είναι λύση»

Ο ίδιος επεσήμανε πως «με τα επιδόματα δεν δίνεται λύση», τονίζοντας πως «έχουμε γεμίσει δελτία επιδομάτων και δεν ξέρουμε ποιοι τα δικαιούνται και ποιοι όχι, ευρισκόμενοι σε μια συνεχή σύγχυση».

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου τόνισε πως θα πρέπει η κεντρική διοίκηση να λύσει το κοινωνικό πρόβλημα, όπως αυτό της έλλειψης εργασίας, επαναλαμβάνοντας πως μια κίνηση όπως η «αντικατάσταση» του επιδόματος ανεργίας με επίδομα εργασίας θα εξασφάλιζε και συνεχόμενη ροή στο εισόδημα των πολιτών και θα λειτουργούσε ως κίνητρο για την εξασφάλισή καλύτερων συνθηκών ζωής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.