Αυτοψια Ιλχαν Αχμετ στις περιοχες που επληγησαν απο την θεομηνια

Καλείται η κυβέρνηση να ενισχύσει την Τ.Α. α και β βαθμού για να εκπονηθούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Ροδόπη

Απαιτούνται άμεσες αποζημιώσεις για τους  πληγέντες 

Αυτοψία σε οικισμούς των δήμων Αρριανών και Μαρωνείας-Σαπών και συγκεκριμένα στο Λύκειο, τα Δειλινά, τα Αμάραντα, το Λοφάριο και το Βέλκιο, που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές από την θεομηνία που έπληξε την Ροδόπη τα τελευταία εικοσιτετράωρα, πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένες περιοχές υφίστανται τις συνέπειες από την υπερχείλιση υδάτων και έντονων πλημμυρικών φαινομένων, καθώς τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως επισημάνθηκε από τον βουλευτή Ροδόπης, και με την προηγούμενη κυβέρνηση όσο και με την σημερινή, υστερούν κατά μείζονα λόγο στο νομό Ροδόπης. 

Την προβληματική αυτή κατάσταση, που σχεδόν κάθε χρόνο οδηγεί σε καταστροφές οικοσκευών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων αλλά και απειλεί άμεσα ανθρώπινες ζωές, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ είχε τη ευκαιρία να επισημάνει στον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Χρήστο Μέτιο, όταν συναντήθηκαν στη διάρκεια της δικής του περιοδείας μαζί με τον δήμαρχο Αρριανών και υπηρεσιακούς παράγοντες στον τόπο της καταστροφής.

Όπως τονίζει ο βουλευτής Ροδόπης, «ο νομός μας έχει τεράστια ανάγκη από μεγάλα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο τη έκτασή του που θα τον θωρακίσουν από ακραία καιρικά φαινόμενα. Η κλιματική αλλαγή εξάλλου, χρόνο με τον χρόνο προκαλεί εντονότερα και καταστροφικότερα φαινόμενα».

«Το νερό που σε άλλες περιπτώσεις με την ύπαρξη υποδομών, φραγμάτων και εγγειοβελτιωτικών έργων θα αποτελούσε ευλογία για την περιοχή, απειλεί και την παραγωγή και τους ανθρώπους στο πέρασμά του υπό τις παρούσες συνθήκες», καταλήγει ο κ. Αχμέτ Ιλχάν στις επισημάνσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής δεσμεύτηκε ότι και σε  κοινοβουλευτικό επίπεδο θα προωθήσει τα αιτήματα για αποζημιώσεις των θυμάτων της θεομηνίας, αμέσως μετά τις εκτιμήσεις που θα γίνουν σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, οικοσκευές και κινητό εξοπλισμό από τα αρμόδια κλιμάκια που θα συσταθούν τις επόμενες μέρες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.