Ζητειται λυση για τα προβληματα υδρευσης της Παραδημης

Αναζητεί χρηματοδότηση για βελτίωση και μεταφορά του δικτύου ο Δήμος Κομοτηνής

Πολλά παράπονα είχαμε από αναγνώστες για τα προβλήματα που προέκυψαν στην ύδρευση της Παραδημής τις ημέρες των εορτών, ένα ζήτημα το οποίο, όπως φαίνεται, είναι πολύ συχνό και συνεχίζεται εδώ και χρόνια.

Το ζήτημα προκύπτει από το γεγονός ότι το δίκτυο ύδρευσης είναι από τα παλιότερα στην περιοχή, και χρήζει αλλαγής, ενώ η όδευση του γίνεται μέσα από χωράφια, κάτι το οποίο κάνει πιο δύσκολο τον εντοπισμό βλάβης όταν αυτή συμβεί, ταλαιπωρώντας τους κατοίκους του οικισμού.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, στόχος της Δημοτικής αρχής, μέσω της ΔΕΥΑΚ, είναι να προχωρήσει σε αλλαγή του δικτύου, και στην μεταφορά της όδευσής του παράλληλα προς τον δρόμο, ώστε να είναι και πιο εύκολη η πρόσβαση σε αυτό.

Αυτό όμως απαιτεί σημαντική χρηματοδότηση, για αυτό και θα αναζητηθεί, ώστε να προχωρήσει η ανακατασκευή το δικτύου, και να μην υπάρχουν τα προβλήματα ύδρευσης στον οικισμό.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως το πρόβλημα αυτό χρονίζει, ενώ όπως τονίζουν οι κάτοικοι οι σωλήνες είναι από αμίαντο, και πρέπει να αλλάξουν το συντομότερο δυνατό, μιας και φαίνεται να αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας όταν συμβαίνουν τα προβλήματα αυτά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.