Βενετια Λασκαριδη: «Σε αυτες τις εκλογες ψηφιζουμε ισοτιμα χωρις στερεοτυπα!»

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής με την παράταξη «Κοινωνία Πολιτών» κάνει τον απολογισμό της προεκλογικής περιόδου και μιλά για τα όσα προσδοκά για την συνέχεια της πόλης

Νέα και πρωτόγνωρα με την εκλογική διαδικασία πρόσωπα, αποφάσισαν σε αυτές τις εκλογές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Μία από αυτούς και η κ. Βενετία Λασκαρίδη, που με την «Κοινωνία Πολιτών» διεκδικεί την ψήφο των συνδημοτών μας.

Με την επαγγελματική της δραστηριοποίηση έχει εκπροσωπήσει, τρόπον τινά, την πόλη μας στο κομμάτι του αθλητισμού και του πολιτισμού μέσω των διαγωνισμών και εκδηλώσεων που συμμετέχει. Αυτό όμως που την έκανε να δραστηριοποιηθεί αυτοδιοικητικά και να θέσει εαυτόν στην κρίση των συμπολιτών μας, όπως εκμυστηρεύθηκε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας, είναι το «μητρικό φίλτρο» και η αγωνία της για το μέλλον των επιγενόμενων. Εξ αυτού του λόγου η ίδια προτάσσει ζητήματα της καθημερινότητας ως μείζονα,  και στέλνει μήνυμα εμπιστοσύνης και υποστήριξης προς τις γυναίκες υποψηφίους, προτρέποντας τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες μακριά από στερεοτυπικές λογικές.

Ο λόγος στην ίδια όμως…

ΠτΘ: Δεν περίμενα από εσάς να δοκιμάσετε τις δυνάμεις της στα κοινά.

Β.Λ.: Ούτε εγώ το περίμενα είναι κάτι που δεν ήταν στα μελλοντικά μου σχέδια. Αν με ρωτούσατε με το νέο έτος τι σχέδια έχεις για την φετινή χρονιά σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα ότι αυτός θα ήταν ένας από τους σκοπούς μου για φέτος. Είναι κάτι που ύστερα από πολύωρες συζητήσεις με την οικογένεια μου και τον σύζυγό μου αποφασίσαμε ότι ίσως έφτασε η στιγμή, εφόσον επαγγελματικά όλα έχουν δρομολογηθεί να δοκιμάσω να κάνω και εγώ κάτι παραπάνω για αυτό τον τόπο εκτός από αυτό που προσφέρω με την επαγγελματική μου δραστηριότητα.

ΠτΘ: Η υφιστάμενη κατάσταση της πόλης λειτούργησε για εσένα παραινετικά ώστε να τολμήσεις να κάνεις αυτό το βήμα;

Β.Λ.: Η συζήτηση με τον επικεφαλής της «Κοινωνίας Πολιτών», τον Γιάννη Γκαράνη ήταν πολύ σημαντική σε αυτή μου την απόφαση να δεχτώ μια τέτοια πρόταση. Έπειτα το γεγονός ότι πλέον είμαι μητέρα και αυτός ο τόπος είναι ο τόπος που θα κληροδοτήσω στο παιδί μου ήταν πολύ σημαντικός λόγος για να το αποφασίσω. Δεν είμαι όμως μητέρα μόνο ενός παιδιού έχω και τα έτερα παιδιά μου, τα παιδιά της σχολής, τους συνεργάτες. Όλον αυτόν τον αγώνα δεν τον κάνω μόνο για εμένα και την οικογένεια μου, τον κάνω και για αυτούς, γιατί έφτασε η ώρα και οι νέοι να μπούμε στη διαδικασία να ασχοληθούμε περισσότερο με τον τόπο μας, να φέρουμε νέο αέρα εξέλιξης και πολιτισμού σε αυτή την πόλη και να δώσουμε και καινούργιες ιδέες στον επικεφαλής μας και σε όλους τους ανθρώπους που μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία.

«Πολύ εποικοδομητική για μένα η συναναστροφή κατά την προεκλογική περίοδο»

ΠτΘ: Πώς ήταν και πώς βίωσες όλη αυτήν την προεκλογική περίοδο; 

Β.Λ: Δεν ήταν ακριβώς όπως το είχα στο μυαλό μου. Θεωρούσα ότι όλη η διαδικασία θα είναι πολύ πιο εύκολη  και ότι απλά θα ανακοινώσουμε στην κοινωνία της Κομοτηνής την υποψηφιότητα μας και  θα περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα στις κάλπες. Έπρεπε να μπούμε στη διαδικασία να μιλήσουμε και με τον κόσμο και αυτό με έφερε πιο κοντά με αυτούς που περιβάλλουν την κοινωνία της “Let’s Dance”, γιατί άκουσα και μίλησα με  πολύ κόσμο όχι για να τον πείσω να με ψηφίσει αλλά περισσότερο για να ακούσω τα προβλήματα του και να καταλάβω ακόμα και  αν ψηφίσει εμένα για ποιο λόγο με επιλέγει. Για έμενα δεν άλλαξαν πολλά πράγματα στην προεκλογική περίοδο, γιατί δυστυχώς έτυχε να είναι την περίοδο που είναι και το ξεκίνημα τον σχολών μας και προσωπικά επέλεξα να εστιάσω στο περισσότερο επαγγελματικό κομμάτι. Θεωρώ πως η πορεία μου τα τελευταία 16 χρόνια είναι αυτή που θα κάνει τον κόσμο να κρίνει αν θέλει να με ψηφίσει η όχι. Δεν θεωρώ πως αν ήμουν πιο ενεργή ξαφνικά στις δράσεις της πόλης θα ήταν αυτό που θα με βοηθούσε. Παρόλα αυτά υπήρξε και η αφορμή να βρεθώ κοντά στον κόσμο και να ακούσω πολλές διαφορετικές απόψεις και γνώρισα και όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους που είμαι υποψήφιοι με την παράταξη μας. Η προεκλογική περίοδος είναι πολύ κουραστική και είμαστε αρκετό καιρό άυπνοι αλλά θεωρώ ότι βγήκε κάτι πολύ εποικοδομητικό από όλο αυτό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και για την επόμενη μέρα.

«Νομίζω ότι τώρα πια δίνεται η ευκαιρία να φέρουμε λύσεις και μαζί με τις λύσεις να έρθει και η αλλαγή»

ΠτΘ: Ποια είναι τα συμπεράσματα που έχεις βγάλει με αφορμή αυτές τις συζητήσεις;

Β.Λ.: Ο κόσμος συνεχίζει να εμπιστεύεται τον Δήμαρχο μας και αυτό που θέλει είναι μία πόλη πιο ζωντανή με αέρα εξέλιξης και πολιτισμού. Υπάρχουν και κάποια άλλα ζητήματα όπως τα ζητήματα της καθαριότητας που είναι πολύ έντονες οι συζητήσεις σε αυτό το κομμάτι. Πολλοί προβληματίζονται και με το ζήτημα των αδέσποτων. Υπάρχουν αυτά τα ζητήματα και επειδή η προηγούμενη τετραετία σημαδεύτηκε από τον κορωνοϊό και τις αλλεπάλληλες κρίσεις δεν μπορούσαν να δρομολογηθεί η αντιμετώπιση τους. Νομίζω ότι τώρα πια δίνεται η ευκαιρία να φέρουμε λύσεις και μαζί με τις λύσεις να έρθει και η αλλαγή.

ΠτΘ: Αυτές οι σκέψεις ήρθαν να συμπληρώσουν και την δική σου κατανόηση των πραγμάτων για την υφιστάμενη κατάσταση στην πόλη μας;

Β.Λ.: Οι απόψεις μου συντάσσονται με πάρα πολύ κόσμο. Οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι έχουν τους ίδιους προβληματισμούς με εμένα, πόσο μάλλον μητέρες με τις οποίες μιλάω περισσότερο μαζί τους. Όλοι προβληματιζόμαστε κυρίως με αυτό το κομμάτι, το κομμάτι των παιδιών μας. Ότι μεγαλώνουν σε αυτή την πόλη και θα την κληρονομήσουν και ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για αυτό. Οι προβληματισμοί γυρίζουν γύρω από αυτά που σου ανέφερα και πριν. Περισσότερο το κομμάτι για της καθαριότητας στις γειτονιές μας σίγουρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και το κομμάτι των αδέσποτων, όπως προείπα.

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ για ποιο λόγο δεν ψηφίζουμε ισότιμα στις εκλογές»

ΠτΘ: Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο που μετρά 41 μέλη έχουμε μόλις 6 γυναίκες εκλεγμένες δημοτικές συμβούλους στο δε περιφερειακό σε αντίστοιχους αριθμούς έχουμε μόλις 2. Τελικά τι πάει λάθος ευρύτερα στην ελληνική κοινωνία και δεν εμπιστευόμαστε σε  επίπεδο ψήφου τις γυναίκες;

Β.Λ.: Υπάρχει το στερεότυπο ότι δεν ψηφίζουμε τις γυναίκες και δεν εμπιστευόμαστε τις γυναίκες σε τέτοιες θέσεις. Νομίζω ότι είναι πολύ λάθος από την στιγμή που μία γυναίκα είναι ο φροντιστής του παιδιού της ο φροντιστής της οικογένειας είναι σύζυγος είναι εργαζόμενη και όλο αυτά ταυτόχρονα και τα προλαβαίνει με μεγάλη επιτυχία. Δεν μπορώ να αντιληφθώ για ποιο λόγο δεν ψηφίζουμε ισότιμα και στις εκλογές. Αυτό δεν σημαίνει ότι ψηφίζουμε μόνο γυναίκες αλλά υπάρχουν εξίσου ικανές γυναίκες για αυτές τις θέσεις και το έχουν αποδείξει φυσικά όσες έχουν εκλεγεί τα τελευταία χρόνια. Αν δείτε το ψηφοδέλτιο της παράταξης υπάρχουνε πάρα πολύ αξιόλογες γυναίκες μέσα στο ψηφοδέλτιο που έχουνε δείξει με το έργο τους τα τελευταία χρόνια στην Κομοτηνή πόσο ικανές είναι στο έργο τους. Οπότε σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε ισότιμα χωρίς στερεότυπα και γυναίκες!

«Νομίζω ότι η φωνή των νέων ανθρώπων είναι αυτή που θα αλλάξει τα δεδομένα»

ΠτΘ: Το μήνυμά σου προς τους συμπολίτες μας ποιο είναι;

Β.Λ.: Θέλω να επαναλάβω ότι η απόφαση μου είναι μία απόφαση που πάρθηκε με κριτήριο ότι αγαπώ το παιδί μου και τα υπόλοιπα παιδιά στα οποία διδάσκω και στα οποία προσπαθώ τα τελευταία χρόνια πέρα από το κομμάτι του χορού να τους δώσω και μαθήματα ζωής μέσα από την σχολή μου. Η πόλη χρειάζεται ανανέωση, η πόλη χρειάζεται αλλαγές, η πόλη έχεις τις προδιαγραφές. Αν όλοι συνεχίσουμε με το σκεπτικό έλα μωρέ μην ασχολείσαι τώρα μην μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία άστο δεν γίνεται τότε δεν θα αλλάξει τίποτα όχι μόνο στην πόλη μας αλλά και ούτε στην Ελλάδα γενικότερα. Η επόμενη μέρα εμένα θα με βρει να βάζω  πλυντήρια  γιατί όλη αυτή την περίοδο έχω παραμελήσει γενικότερα την οικογένεια μου το σπίτι μου αλλά νομίζω ότι η επόμενη μέρα είναι και μια ευκαιρία είτε εκλεχτούμε είτε όχι να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον Δήμο Κομοτηνής. Ο Δήμος Κομοτηνής χρειάζεται  όλους εμάς τους νέους ανθρώπους που μπήκαμε στη διαδικασία να ασχοληθούμε με την προεκλογική αυτή περίοδο  να είμαστε κοντά στον Δήμο και μετά τις εκλογές. Νομίζω ότι η φωνή  των νέων ανθρώπων είναι αυτή που θα αλλάξει τα δεδομένα και θα αλλάξει όλα αυτά τα οποία μας προβληματίζουνε. Οπότε αυτό που εγώ προσωπικά θέλω να ζητήσω από τον κόσμο είναι ότι θέτοντας τον εαυτό μου στην κρίση  των συνδημοτών μου  τους ζητάω να μου δώσουν την ευκαιρία να αποδείξω με τον ίδιο δυναμισμό και το ίδιο πάθος που τόσα χρόνια υπηρετώ την δουλεία μου τον πολιτισμό και τον αθλητισμό ότι θα συμβάλω και στην βελτίωση και εξέλιξη της πόλης μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.