Β. Ευαγγελοπουλος: «Η “Λαικη Συσπειρωση” μοναδικη εξαρτημενη δυναμη απο τα συμφεροντα των εργαζομενων και του λαου της περιοχης μας»

«Να ψηφίσουμε με βάση την καθημερινότητά μας και όχι με βάση άλλα κριτήρια»

Τη διαφορετική οπτική με την οποία αντιμετωπίζει η Λαϊκή Συσπείρωση τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ανέδειξε μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής κ. Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος. Όπως τόνισε ο κ. Ευαγγελόπουλος η Λαϊκή Συσπείρωση αγωνίζεται διαχρονικά και αποκλειστικά για τα συμφέρονται του λαού, μακριά από κάθε άλλη δέσμευση, ενώ προέταξε την ανάγκη της διεκδίκησης έναντι της διαχείρισης προκειμένου η τοπική αυτοδιοίκηση να γίνει αποτελεσματική και να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών. Προκειμένου όμως να γίνει αυτό προέτρεψε τους δημότες να ψηφίσουν με βάση την καθημερινότητά τους και όχι τυχόν γνωριμιών ή συμπαθειών.

Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος όμως αναλυτικά…

ΠτΘ: κ. Ευαγγελόπουλε ποιοι είναι οι λόγοι που σας έκαναν  να δηλώσετε παρών στο πλευρό του Γιάννη Λεβέντη και της Λαϊκής Συσπείρωσης; 

Β.Ε.: Πρέπει να πάμε στις εκλογές όπως αγωνιζόμαστε. Πραγματικά συντασσόμαστε με τον υποψήφιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τον Γιάννη Λεβέντη στον Δήμο Κομοτηνής, και  με τον Διονύση Κλάδη στην Περιφέρεια ΑΜΘ, με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη  δύναμη και στο Περιφερειακό και στο Δημοτικό συμβούλιο, που είναι η εξαρτημένη δύναμη από τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού της περιοχής μας. Είναι πραγματικά αυτή η δύναμη που και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής έβαλε μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων, τόσο των δημοτικών υπαλλήλων,  όσο και άλλων εργαζομένων, την ώρα που η διοίκηση Γκαράνη έστελνε εργαζόμενους στα δικαστήρια, όπως το έκανε με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ και του ΚΕΜΕΑ. Οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μέσα στο δημοτικό συμβούλιο έφερναν ζητήματα για την καθαριότητα των σχολείων και για τις εργαζόμενες εκεί, όπως και για άλλους εργαζόμενους, για τις ελλείψεις που μαστίζουν τις υπηρεσίες, την  ίδια  ώρα που  όλες οι παρατάξεις και  η παράταξη  του Γκαράνη, κατά βάση ΠΑΣΟΚ με ολίγον τι Νέας Δημοκρατίας, και  η παράταξη του Γραβάνη της Νέας Δημοκρατίας και άλλες εθνικιστικές-ακροδεξιές παρατάξεις, όπως είναι αυτή του Σπάρτακου,  συμφωνούσαν στα κύρια και στα βασικά. Αυτή τη στιγμή η τοπική διοίκηση αποτελεί το μακρύ  χέρι του κράτους, βλέπουμε ότι συνεχώς ενισχύεται η υποχρηματοδότηση στους δήμους και βέβαια και η έλλειψη  προσωπικού, και ταυτόχρονα έχουμε μια κοινή στρατηγική στο ότι εμείς δουλεύουμε με αυτό που έχουμε να διαχειριστούμε. Δεν διεκδικούμε απέναντι στην κεντρική  εξουσία, στην κεντρική κυβέρνηση. Με ό,τι μας πετάνε σαν ψίχουλα, πηγαίνουμε να διαχειριστούμε την  όλη κατάσταση.  Την ίδια ώρα που μάλιστα ανεβαίνουνε στα ύψη τα δημοτικά τέλη, ενισχύεται η ανταποδοτικότητα μέσα στην τοπική διοίκηση, αναγκάζονται οι συνδημότες μας να βάλουν το χέρι ακόμα πιο βαθιά μέσα στην τσέπη για να έχουν κάποιες πενιχρές παροχές κλπ. Και μάλιστα επειδή έρχομαι και από μια περιοδεία που είχαμε στην καθαριότητα του δήμου, σε πολλές περιπτώσεις δημιουργείται και ένας κοινωνικός αυτοματισμός, για την  κατάσταση για παράδειγμα της καθαριότητας, κλπ, απέναντι στους ίδιους τους εργαζόμενους, που εμείς το λέμε ξεκάθαρα ότι με αυτοθυσία και  με πολύ  λίγες δυνάμεις καταφέρνουν και έχουν αυτά τα αποτελέσματα να είναι όσο είναι αυτή τη στιγμή  η πόλη  μας καθαρή,  χωρίς να έχουν κανένα μέσο από η διοίκηση,  από το κράτος,  κλπ.

«Να αναλογιστούμε τι τοπικούς “άρχοντες” θέλουμε»

ΠτΘ: Είναι όμως ζήτημα διεκδίκησης; Γιατί όλα αυτά και η έλλειψη προσωπικού και η υποχρηματοδότηση είναι πανελλαδικό το φαινόμενο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Τι θα κάνει η Λαϊκή Συσπείρωση διαφορετικά;

Β.Ε.: Υπάρχουν εξαιρέσεις. Φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί ο δήμος Πατραίων. Ο κ. Πελετίδης είναι δήμαρχος εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, όπου κάθε λίγο βρίσκεται στα αντίστοιχα υπουργεία,  διεκδικεί  μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί με τους δημότες της πόλης και μάλιστα σε πολλές των περιπτώσεων οδηγείται και στα δικαστήρια, γιατί πηγαίνει κόντρα στους νόμους. Να αναλογιστούμε τι τοπικούς «άρχοντες» θέλουμε. Θέλουμε δημάρχους και δημοτικές αρχές οι οποίοι να συμβιβάζονται με τα ψίχουλα και  με τα λίγα και να αθωώνουν την κυβερνητική πολιτική; Ή θέλουμε δημάρχους να μπαίνουν μπροστά μαζί με το λαό, ακόμα και να μπαινοβγαίνουν στα δικαστήρια, για τις ανάγκες του λαού όμως.  Αυτό είναι το ζήτημα που φέρνουμε μπροστά.

Εμείς δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε αυταπάτες ότι αυτή τη στιγμή  μπορεί η Λαϊκή Συσπείρωση Κομοτηνής να πάρει τη διοίκηση του δήμου, παρόλα αυτά όμως πρέπει να ενισχυθεί στο  μέγιστο από τους εργαζόμενους και τον  λαό του δήμου Κομοτηνής, ούτως ώστε να υπάρχει μια πραγματική λαϊκή  αντιπολίτευση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.  Όταν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις ψηφίζουν την αύξηση των δημοτικών  τελών,  εκεί  να βρίσκεται η Λαϊκή Συσπείρωση. Όταν όλες οι άλλες παρατάξεις λένε ότι θα διαχειριστούνε τον δήμο με ό,τι έχουμε και δεν διεκδικούνε τίποτα, εκεί να βρίσκεται μια δυνατή Λαϊκή Συσπείρωση ούτως ώστε να φέρνει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τη φωνή των εργαζομένων και του δήμου και άλλων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι για παράδειγμα οι μικροί  αυτοαπασχολούμενοι. Αυτά τα ζητήματα μπορούμε να τα παλέψουμε, υπάρχει το παράδειγμα της Πάτρας που υπάρχουν κατακτήσεις για τον λαό του δήμου Πατραίων και μπορούμε εδώ με τη μεγαλύτερη δύναμη  και ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης να τα διεκδικήσουμε.

Ακόμα και σε επίπεδο περιφέρειας, γιατί εμείς δίνουμε ενιαία τη μάχη και στον δήμο και στην περιφέρεια, με τον κ. Διονύση Κλάδη, υποψήφιο περιφερειάρχη  με τη Λαϊκή Συσπείρωση, όπου εδώ μιλάμε για τα μεγάλα έργα που πρέπει  να γίνουν στην περιοχή μας, που έχουν να κάνουν  και με την αντιπυρική  προστασία και με την αντιπλημμυρική  προστασία και με την αντισεισμική  θωράκιση δημόσιων κτιρίων, σχολείων, και  με μια σειρά άλλα ζητήματα που στην καθημερινότητά μας μάς δημιουργούν πολλά εμπόδια σήμερα. Τι να κάνουμε; Να  πούμε ότι πάμε κι  όπου βγει; Να  υποταχτούμε σε μια δύσκολη, βάρβαρη αισχρή  καθημερινότητα; Ή να υψώσουμε το ανάστημα μας και  μέσα στα περιφερειακά συμβούλια και έξω στον δρόμο ταυτόχρονα. Γιατί  και οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, τόσο στον δήμο,  όσο και στην περιφέρεια, είμαστε άνθρωποι  αγωνιστές,  που μπαίνουν μπροστά για την υπεράσπιση των  λαϊκών συμφερόντων,  και άλλωστε εμείς κάνουμε πράξη καθημερινά στους αγώνες το όραμά μας, για μια  καλύτερη κοινωνία, για να μην ζει όλες αυτές τις δυσκολίες ο λαός στην καθημερινότητά του.

«Να κλείσουμε τα αυτιά μας σε διάφορες σειρήνες»

ΠτΘ: Η  Λαϊκή Συσπείρωση και στον δήμο και στην περιφέρεια θα βγει ενισχυμένη;

Β.Ε.: Μετά και τις βουλευτικές εκλογές που πέρασαν,  έχει ενισχυθεί έστω και  λίγο,  ένα ρεύμα αμφισβήτησης μέσα στον λαό,  της κυρίαρχης πολιτικής. Βέβαια έχει κάθε λόγο ο λαός να  ενισχύσει αυτό το ρεύμα αμφισβήτησης, βλέποντας όλες αυτές τις καταστροφές και τη δύσκολη καθημερινότητα. Θεωρούμε, ότι μπορεί να γίνει ένα ακόμη μεγαλύτερο βήμα στην τοπική  διοίκηση όπως τη λέμε, και στην περιφέρεια και στον δήμο της Κομοτηνής. Ήδη από περιοδείες που  κάνουμε μας έρχεται αυτό το κλίμα, παρόλα αυτά πρέπει  να προσπεράσουμε σκοπέλους. Έχει γεμίσει ο δήμος μας υποψηφίους. Κάθε σπίτι έχει έναν υποψήφιο,  κάθε σόι έχει έναν υποψήφιο. Παρόλα  αυτά εμείς καλούμε τον  λαό της Κομοτηνής να  αναλογιστεί ότι όσο κι αν σκέφτεται ο κόσμος ότι είναι  προσωπικές αυτές οι εκλογές, ότι ψηφίζεις πρόσωπα, κλπ, την  επόμενη μέρα εφαρμόζεται μια πολιτική μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, μέσα στο περιφερειακό  συμβούλιο.  Και  σε αυτή την πολιτική θες ανθρώπους που είναι ήδη μπροστά στην  υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού και της νεολαίας της περιοχής μας και θα βρεθούν και μέσα στα δημοτικά συμβούλια και στα περιφερειακά  συμβούλια,  από την  πλευρά των εργαζομένων. Άρα  να κλείσουμε τα αυτιά μας σε διάφορες σειρήνες, και να ψηφίσουμε με βάση την καθημερινότητά μας και όχι με βάση άλλα κριτήρια που την επόμενη μέρα των εκλογών μπορεί και να μετανιώσουμε, γιατί απλά βγήκαμε από  μια υποχρέωση, είτε φιλική, είτε οικογενειακή, είτε και άλλου είδους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.