Τις υποδομες προσβασιμοτητας στις παραλιες του θελει να ενισχυσει ο Δημος Μαρωνειας-Σαπων

Υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης για προμήθεια saetrack, ξύλινων διαδρόμων αποδυτηρίων ΑμεΑ σε τρεις παραλίες

Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών αξιοποιώντας την πρόσκληση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αφορά την δράση «Βελτίωση και Τροποποίηση της Προσβασιμότητας στις Ελληνικές Παραλίες» και με μέριμνα των υπηρεσιών του Δήμου υπέβαλε με επιτυχία την πρώτη πρόταση χρηματοδότησης της νέας αυτοδιοίκητής περιόδου που αφορά την πράξη: «Βελτίωση υποδομών για άτομα με κινητικά προβλήματα των κολυμβητικών ακτών του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών για τη δημιουργία ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος».

Η εν λόγω μελέτη προβλέπει την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού που αφορά στη βελτίωση της προσβασιμότητας ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένη κινητικότητα (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες γυναίκες, άτομα με μειωμένη όραση, κλπ.), συνεισφέροντας στην εξυπηρέτησή τους αλλά και την άρση της περιθωριοποίησής τους από το κοινωνικό σύνολο.

Άλλωστε όπως επισημαίνει ο Δήμος σε σχετική του ανακοίνωση, «το δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία στην πρόσβαση, δεν εξαντλείται μόνο στη δυνατότητα να κυκλοφορούν ανεμπόδιστα μέσα στον δημόσιο χώρο, ούτε στη χρήση των δημόσιων κτιρίων με την παροχή μιας σειράς διευκολύνσεων. Τα άτομα με αναπηρία έχουν κάθε δικαίωμα και στη χρήση των εγκαταστάσεων, που σχετίζονται με την ψυχαγωγία, τον αθλητισμό, τον τουρισμό και γενικότερα με την αναψυχή, τα οποία προσφέρονται σε όλους μας ανεμπόδιστα και χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό».

Οι παρεμβάσεις της πρότασης περιλαμβάνουν:

  • Μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με κινητικά προβλήματα
  • Μη μόνιμο αποδυτήριο για ΑμεΑ με ντουζ και εγκατεστημένο φωτοβολταϊκό σύστημα
  • Ξύλινος διάδρομος παραλίας για πρόσβαση ΑμεΑ
  • Χώροι σκίασης
  • Πινακίδες σήμανσης
  • Σύστημα αντικλεπτικής προστασίας αποδυτηρίου
  • Σύστημα τηλεμετρίας
  • Χώροι στάθμευσης ΑμεΑ

Οι παρεμβάσεις αφορούν στις παραλίες Πετρωτών, Πλατανίτη (περιοχή Υδρίας) και Αλκυόνας.

Όπως τονίζει ο Δήμος, η εν λόγω πρόταση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την αναβάθμιση της περιοχής, τη δημιουργία βασικών τουριστικών υποδομών, με στόχο την τελική ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος στον Δήμο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.