Θανασης Λαπατας: «Απεναντι στη νοοτροπια της αδρανειας υπαρχει παντα η επιλογη της μαχης»

Ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Κ.Καραθεοδωρή» και εκ νέου Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής για την έως τώρα λειτουργία του Οργανισμού και τους στόχους της επόμενης ημέρας

Έναν σύντομο απολογισμό των όσων έχουν γίνει έως σήμερα στο πλαίσιο λειτουργίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Κομοτηνής «Κ.Καραθεοδωρή» του οποίου «προΐσταται» κυριολεκτικά από την «γέννησή» του, το 2021, όταν και μετατράπηκε βάση της σχετικής νομοθεσίας από εταιρεία σε οργανισμό, έκανε στην συχνότητα του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο κ.Θανάσης Λάπατας.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού, ήδη από το 2019, αναφέρθηκε τώρα στις τελευταίες δράσεις του Οργανισμού όπως η υπογραφή των τριών προγραμματικών συμβάσεων με τον Δήμο Ξάνθης την προηγούμενη εβδομάδα, όσο και στην παραχώρηση ενός απινιδωτή στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής που έλαβε χώρα την Δευτέρα στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος Interreg, για να υπογραμμίσει πως παρά το γεγονός ότι και επισήμως πλέον βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για την λειτουργία του οργανισμού και την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί δεν σταματά.

«Αν μας επιλέξουν οι δημότες μας θα συνεχίσουμε το έργο μας, αν επιλέξουν κάποιον άλλον θα βρει έναν οργανισμό που βασίζεται σε γερές βάσεις»

Άλλωστε όπως έσπευσε να επισημάνει «αν οι δημότες μας, επιλέξουν να είμαστε εμείς και πάλι εδώ, θα συνεχίσουμε το έργο, αν όμως επιλέξουν κάποιον άλλον τότε θα βρει έναν οργανισμό που βασίζεται σε γερές βάσεις ώστε να συνεχίσει το έργο» για να επισημάνει πως η όλη λειτουργία του έχει ως στόχο το να καταστεί βιώσιμος μακροπρόθεσμα και να λειτουργεί απρόσκοπτα ανεξαρτήτως του ποιος βρίσκεται στην διοίκηση.

Ο ίδιος το 2019, αποτέλεσε το νεότερο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, καθώς όπως τόνισε «οι συμπολίτες μας έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και ακολούθως ο Δήμαρχος για την θέση του προέδρου της τότε εταιρείας». Η εξ αρχής στόχευση για τον οργανισμό αφορούσε στην δημιουργία ενός φορέα που θα καταστεί χρήσιμος για όλους τους ΟΤΑ και θα λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της περιοχής, ούτως ώστε όπως υπογράμμισε ο κ. Λάπατας να αποφύγουμε τα λάθη παλαιότερων αναπτυξιακών εταιρειών που δημιούργησαν χρέη και τελικά έκλεισαν μη κατορθώνοντας να υπηρετήσουν τον σκοπό της δημιουργίας τους.

Φτάνοντας στο σήμερα ο ίδιος έκανε λόγο για θετικά αποτελέσματα, αναφερόμενος την αύξηση του δυναμικού της εταιρείας, τις πολλές συνεργασίες με Δήμους εταίρους και όχι μόνο, αλλά και τους θετικούς ισολογισμούς που επιβεβαιώνουν την επιτυχία του εγχειρήματος της μετατροπής της εταιρείας σε Οργανισμό το 2021.

«Σίγουρα θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα, άλλωστε ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» δήλωσε ο ίδιος, ερωτηθείς σχετικά, για να υπογραμμίσει πως η προηγούμενη περίοδος λόγω του κορωνοϊού και της ενεργειακής κρίσης έφερε αδυναμία στους δήμους και δεν κατέστησαν εφικτές λοιπές συνεργασίες. Ωστόσο όπως τόνισε «στο μέτρο των δυνατοτήτων που υπήρχαν για την περιοχή, πιστεύω ότι φτάσαμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο για την αυριανή ημέρα».

«Η παράταξη έχει αποδείξει πως μπορεί να διοικήσει σωστά τον Δήμο με πράξει και έργα και όχι με μεγάλα λόγια»

Κλείνοντας και ερωτηθείς σχετικά με τους επόμενους στόχους του, ενόψει και την εκλογικής διαδικασίας της 8ης Οκτωβρίου ο κ. Λάπατας έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την επανεκλογή της παράταξης «Κοινωνία Πολιτών» και του Γιάννη Γκαράνη στο «τιμόνι» του Δήμου Κομοτηνής, επισημαίνοντας πως η παράταξη «έχει αποδείξει πως μπορεί να διοικήσει σωστά τον Δήμο, κάνοντας πράξεις και έργα και όχι λέγοντας μεγάλα λόγια».

Ως προς τον προσωπικό του στόχο, ο ίδιος επιδιώκει να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας ώστε να αποτελέσει ξανά μέλος του νέου δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής. «Η εμπειρία μου, έως τώρα, στον αυτοδιοικητικό στίβο μου αποδεικνύει καθημερινά πως απέναντι στη νοοτροπία της αδράνειας υπάρχει πάντα η επιλογή της μάχης. Αυτή τη μάχη είμαι αποφασισμένος να την δώσω για να εκλεγώ και έπειτα να την δώσω ξανά μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, από όποιο πόστο κρίνουν οι συνδημότες και εφόσον είμαστε διοίκηση από όποιο πόστο κρίνει ο Γιάννης Γκαράνης» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.