Θα αξιοποιηθουν ολες οι δυνατοτητες του Δημου Κομοτηνης

Γιάννης Γκαράνης: «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει το επόμενο διάστημα»

Την πρόθεσή του να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που έχει η πόλη στην επόμενή του θητεία τόνισε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, που πέτυχε την επανεκλογή του την Κυριακή με τον Συνδυασμό του «Κοινωνία Πολιτών» να πετυχαίνει ποσοστό 53,87%, μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής.

Ο κ. Γκαράνης τόνισε πως το σημαντικό για τον Δήμο Κομοτηνής, είναι να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που έχει. Αυτός είναι ένας τομέας που χρειάζεται στόχευση, την οποία θα εξαντλήσουν μέχρι τέλους, και παράλληλα έχουν την ετοιμότητα να οργανώσουν οτιδήποτε άλλο χρειαστεί στην πόλη.

Ψήφος με βάση τα πεπραγμένα και το σχέδιο

Ο κ. Γκαράνης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί οι πολίτες της Κομοτηνής επέλεξαν για τα επόμενα πέντε χρόνια να συνεχίσει στη διοίκηση του δήμου η Κοινωνία Πολιτών, με βάση τα πεπραγμένα της θητείας που ολοκληρώνεται, κατανοώντας πως πραγματικά χτίζουν το μέλλον της πόλης.

Παρόλο που το ποσοστό της νίκης, και η διαφορά από την δεύτερη παράσταση είναι υψηλό, θεωρεί πως αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι πολίτες τους προτίμησαν με βάση το έργο που έχουν κάνει τα τέσσερα χρόνια που είχαν τη διοίκηση.

«Αυτό αναδείξαμε εμείς, δεν μπήκαμε ούτε στη διαδικασία να υποσχόμαστε πράγματα τα οποία ενδεχομένως ήταν ανέφικτα, όπως έκαναν  οι άλλες παρατάξεις» σημείωσε, κάνοντας ένα ήπιο  προεκλογικό αγώνα, με βάση το σχέδιο και τα πεπραγμένα της προηγούμενης τετραετίας, που περιλαμβάνει σημαντικά έργα υποδομών που έχουν εντάξει, και δεν είχε δει η πόλη τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Με βάση τα πεπραγμένα τους, και το σχέδιο που έχουν για την επόμενη περίοδο, οι δημότες τους έδωσαν αυτό το μεγάλο ποσοστό. «Ένα ποσοστό μεγάλης ευθύνης,  αυτό όλο το αντιλαμβανόμαστε, ότι πρέπει αυτή την πενταετία να αποδείξουμε ότι η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι συνδημότες μας, ήταν η πρέπουσα και θα κάνουμε αυτό που πρέπει το επόμενο διάστημα»  τόνισε.

Αξιοποίηση ανάλογα με την εμπειρία και τις ικανότητες

Όσο για το πώς θα αξιοποιηθούν τα στελέχη του συνδυασμού που εκλέγονται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Γκαράνης τόνισε πως κάθε σύμβουλος που θα αναλάβει τη θέση, με βάση τις δυνατότητές του, την πρότερη εμπειρία του αλλά και τον τρόπο που μπορεί να βοηθήσει τον δήμο και τους πολίτες της Κομοτηνής, θα τοποθετηθεί ανάλογα.

«Το επόμενο διάστημα εφόσον κλείσει η σταυροδοσία και δούμε ποιοι από τους 21 θα είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι, και με βάση την εμπειρία τους το προηγούμενο διάστημα, θα γίνει και η σύνθεση  της διοίκησης» σημείωσε, εκφράζοντας την άποψη πως το κρίσιμο δεν είναι μόνο ο αριθμός των σταυρών προτίμησης, αλλά και η εμπειρία του καθενός σε διάφορους καίριους τομείς για τον Δήμο.

Όσο για τα στελέχη του συνδυασμού που δεν εκλέχτηκαν, είχαν αξιοποιηθεί και στο παρελθόν σε διάφορα νομικά πρόσωπα και κοινωφελείς επιχειρήσεις του Δήμου, πάντα με βάση την  εμπειρία  τους, τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους.

Αυτά όμως θα αποφασιστούν με την ανάληψη από την καινούρια διοίκηση, και τις αλλαγές που γίνονται σε αυτά τα νομικά πρόσωπα. «Το μόνο σίγουρο  είναι ότι άνθρωποι οι οποίοι  έχουν ένα αποτύπωμα  στην κοινωνία, θα τους αξιοποιήσουμε κι  ας μην είναι εκλεγμένοι,  όπου  μας δίνεται η δυνατότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.