Συνεργασια Δημαρχου Μαρωνειας-Σαπων με το Διαπολιτισμικο Γυμνασιο Σαπων

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τη λειτουργία τις ανάγκες και τις δράσεις του σχολείου

Με τη Διεύθυνση του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Σαπών, το προεδρείο του 15μελούς καθώς και τον Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, είχε συναντήσεις ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν και αφορούσαν τη λειτουργία, τις ανάγκες και τις δράσεις του σχολείου ήταν και το θέμα της διοργάνωση της πολυήμερης εκδρομής των μαθητών στην Αθήνα.

Σκοπός της εκδρομής είναι η επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων, η ξενάγηση στους χώρους της και η ενημέρωση των μαθητών για τον τρόπο που λειτουργεί. Επίσης προβλέπονται επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θέατρα κτλ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε πως θα στηρίξει εμπράκτως την προσπάθεια μαθητών και γονέων, ενώ προς την κατεύθυνση αυτή έχει αναλάβει πρωτοβουλίες που άρχισαν ήδη να αποδίδουν.

Μία τέτοια εκδρομή δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές απομακρυσμένων σχολείων όπως αυτά των Σαπών να γνωρίσουν την πρωτεύουσα της χώρας, να αποκτήσουν βιωματική επαφή με τον πολιτισμό, την τέχνη, την ιστορία και τα μνημεία της. Μία δυνατότητα την οποία δεν έχουν συχνά λόγω της μεγάλης απόστασης και του υψηλού οικονομικού κόστους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.