Συνεχεια αντιδρασεων για την «ασφυκτικη» διαβουλευση της ΣΒΑΑ Δημου Κομοτηνης

Γ. Κυμπαρίδης: «Ο κύριος Περιφερειάρχης από τον Φεβρουάριο 2023 είχε απευθύνει επιστολή στους Δήμους ΑΜΘ»

Δεν πείστηκε από την ανάρτηση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής ο δικηγόρος κ. Γιώργος Κυμπαρίδης για τη διαβούλευση της ΣΒΑΑ. Σε δική του ανάρτηση ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης, επισημαίνει πως «η διαβούλευση δεν είναι απλώς μια διαπραγμάτευση ή συμβιβασμός», σχολιάζοντας και τα έγγραφα που δημοσιοποίησε η κ. Στογιαννίδου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Κυμπαρίδη:

«Η ένσταση μου εστιάζεται στο γεγονός ότι καλούνται οι δημότες του Δήμου μας να παραστούν στις 17–8-2023 σε μια δια ζώσης εκδήλωση ή να καταθέσουν ηλεκτρονικά μέχρι τις 21-08-203, τις απόψεις τους σχετικά με την Στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και των έργων που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν την επόμενη προγραμματική περίοδο κι ότι αυτό ονομάζεται διαβούλευση !!! Κατά τα ισχύοντα όμως η διαβούλευση δεν είναι απλώς μια διαπραγμάτευση ή συμβιβασμός, καθώς δεν έχει κύριο μέλημα να γεφυρώσει μια διαφορά, αλλά να δημιουργήσει κάτι νέο και χρήσιμο, όπως εν προκειμένω μια αναπτυξιακή στρατηγική. Επί της ουσίας, είναι μια δημοκρατική διαδικασία, μέσα από την οποία οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίζουν και να συν-διαμορφώνουν νέες πτυχές της συλλογικής τους πραγματικότητας, αντί να τις πληροφορούνται εκ των υστέρων από εκείνους, στους οποίους παραχώρησαν το δικαίωμα αυτό. Όσον αφορά τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν θα πω μόνο ότι : 1) Ο κύριος Περιφερειάρχης από τον Φεβρουάριο 2023 είχε απευθύνει επιστολή στους Δήμους ΑΜΘ με την οποία τους καλούσε να προετοιμαστούν για την υποβολή προτάσεων.

2) Η επίκληση του εγγράφου της 18-07-2023 του Περιφερειάρχη ΑΜΘ δεν αφορά τη διαβούλευση, αλλά την υποβολή ολοκληρωμένων  φακέλων προτάσεων των Δήμων εντός των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η διαβούλευση.

3) Οι Δήμοι ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ και ΔΡΑΜΑΣ είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία διαβούλευσης στις 15-05-2023 και 12-04-2023 και δεν έθεσαν κανένα ασφυκτικό χρονικό περιορισμό στους δημότες τους για την υποβολή προτάσεων.

4) Μετά από αυτά να δηλώσω «πρόχειρα» ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και δεν παίζω κανένα προεκλογικό παιχνίδι».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.