Συναντηση του Περιφερειαρχη ΑΜΘ με τον Αντιπροεδρο της Ευρωπαικης Επιτροπης κ. Μαργαριτη Σχοινα

Μ. Σχοινάς: «Η αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι πλέον διακριτή»

Τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά υποδέχτηκε στο γραφείο του στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης. Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση του κ. Περιφερειάρχη με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από την στιγμή που ανέλαβε τη Διοίκηση της Περιφέρειας, ωστόσο τόσο ο ίδιος, όσο και ο κος Σχοινάς εξέφρασαν την επιθυμία να επαναληφθεί.

Ο κ. Τοψίδης παρουσίασε ενώπιον του κ. Σχοινά το προφίλ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, περιγράφοντας με αδρές γραμμές τον σχεδιασμό της Διοίκησης για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια που γίνεται ώστε η επιδιωκόμενη ανάπτυξη να είναι ισόρροπη μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων και ανάλογη με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε μίας.

Παράλληλα ο κ. Περιφερειάρχης σημείωσε την ανάγκη να παραμένει αυξημένο το αίσθημα ασφάλειας στον Έβρο και την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τη συνεργεία και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η ΠΑΜΘ αποτελεί το σύνορό της.

Ο κ. Σχοινάς από την πλευρά του εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμηση που τρέφει για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επεσήμανε για άλλη μία φορά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ως εκ του ρόλου της ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική των κρατών – μελών και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει, ενώ παρατήρησε ότι η αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι πλέον διακριτή.

«Η Θράκη αναδεικνύεται σε έναν πυλώνα, μία βιτρίνα της Ευρώπης, σε μία περιοχή που δεν είναι και η πιο ασφαλής στον κόσμο», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στη διάρκεια της συνάντησης.

«Αν μου ζητούσατε να βάλω το δάχτυλό μου στο χάρτη της Ελλάδας σε μία περιοχή της χώρας όπου πραγματικά οι προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη είναι αναμφισβήτητες, χωρίς κανέναν ενδοιασμό θα το έβαζα στη Θράκη. Η Θράκη είναι ένα σύμβολο αυτού που έχω αρμοδιότητα στην Ευρώπη, που είναι η διαχείριση των ανθρωποκεντρικών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ως ενδεικτικό του ενδιαφέροντός του για τη Θράκη ανέφερε ότι είναι η τέταρτη επίσκεψη που κάνει στην περιοχή, με την ιδιότητα του Επιτρόπου, και δεσμεύτηκε πως σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.