«Συμμαχος» του Σωματειου ΑμεΑ ΠΕ Ροδοπης ο Αντιπεριφερειαρχης Μ. Ταπατζας

Εποικοδομητική συζήτηση για την άρση των αποκλεισμών των ανάπηρων ατόμων

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και, συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος, Σκοπιανός Αλέξανδρος, ο Αντιπρόεδρος, Ποιμενίδης Ηλίας, και ο Γενικός Γραμματέας, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, κ. Ταπατζά Εμμανουήλ, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του στην Αντιπεριφέρεια Π.Ε. Ροδόπης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, υποδέχτηκε ένθερμα τα μέλη, τα οποία του ευχήθηκαν μία ομαλή και δημιουργική θητεία στο αξίωμα, το οποίο ανέλαβε, ενώ έγινε συζήτηση γύρω από τη λειτουργία, το ρόλο και τους στόχους του Σωματείου, που επιδιώκει πάντα την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρίες, ώστε να διαβιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Παρουσιάστηκαν προτάσεις του Σωματείου που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των Ατόμων με Αναπηρίες, μέσα από την ίδρυση δομών, προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες ανάγκες των Ατόμων με Αναπηρίες, τη διαρκή επιμόρφωση του προσωπικού των υπηρεσιών, την ανάπτυξη θέσεων εργασίας, τη συμπεριληπτικότητα των Ατόμων με Αναπηρίες σε δράσεις Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη δυνατότητα της Αντιπεριφέρειας Π.Ε. Ροδόπης και τη Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης να συμβάλλει αποτελεσματικά στην επίτευξη των προτάσεων αυτών.

Από την πλευρά του, ο κ. Ταπατζάς άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον τις σκέψεις και τις ιδέες του Σωματείου, δηλώνοντας ότι προσβλέπει στο μέλλον σε μία εποικοδομητική συνεργασία για την το δυνατόν κάλυψη των πραγματικών αναγκών των Ατόμων με Αναπηρίες.

Το Σωματείο ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ταπατζά για το χρόνο του και την επιθυμία του να ασχοληθεί με θέματα των Ατόμων με Αναπηρίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.