Στο «εδωλιο» τα ταξιδια των Αντιπεριφερειαρχων της ΑΜΘ

Αντιπαράθεση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την σκοπιμότητα και την χρησιμότητα της παρουσίας αιρετών της ΑΜΘ σε εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας

Σε μια μεγάλη διάρκειας αντιπαράθεση, με εκατέρωθεν κατηγορίες και μομφές, εξελίχθηκε η επερώτηση της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης για την παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ σε εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, και ειδικά των Αντιπεριφερειαρχών που παρέστησαν σε αυτές.

Την επερώτηση εισήγαγε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κώστας Αντωνιάδης, αν και κατά την διάρκεια συμπλήρωσαν και άλλοι σύμβουλοι, όπως ο κ. Τσώνης και το κ. Παπαεμμανουήλ, που κατηγόρησε τα μέλη της διοίκησης για νωχελικότητα και αδράνεια, εκτός από τον τομέα των ταξιδιών.

Στη συνέχεια παρέθεσε αναλυτικά τις επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θόδωρου Μαρκόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ.  Αλέξανδρου Ιωσηφίδη, της Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Πολιτισμού και Εθελοντισμού Φανή Μπαχαρίδου καθώς και άλλων συναδέρφων τους.

Κατέληξε δε πως δεν είναι αντίθετοι σε αυτές τις συμμετοχές, πρέπει όμως να ενημερώνεται το Συμβούλιο για τα οφέλη που αποκομίστηκαν.

Μικροπολιτική βλέπει ο Χ. Τοψίδης

Απαντώντας ο κ. Τοψίδης στάθηκε στο γεγονός ότι παρακολουθούν από την μείζονα αντιπολίτευση την έντονη δράση της Περιφέρειας, για την οποία τους εξέλεξαν οι πολίτες. Θεωρεί μάλιστα πως μετά από μια μακρά περίοδο εσωστρέφειας και νωχελικόττητας περνούν σε μια νέα εποχή εξωστρέφειας και αλλαγής της εικόνας της ΑΜΘ. Και ενώ επιφυλάχθηκε να μιλήσει για παλιότερα ταξίδια των αιρετών της προηγούμενης διοίκησης (παρόλο που κατά την διάρκεια της συζήτησης αυτή άρθηκε) τόνισε πως επιθυμούν να συζητήσουν σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της ΑΜΘ.

Αποδίδοντας σε αυτή την κριτική μικροκομματικές σκοπιμότητες, σημείωσε πως οι όποιες κινήσεις, σε αυτό τον τομέα, είναι αποτέλεσμα συντονισμού και διαμοιρασμού των αρμοδιοτήτων, ειδικά στους αντιπεριφερειάρχες, σημειώνοντας πως θα γίνει απολογισμός των εκθέσεων, ώστε η συμμετοχή της Περιφέρειας να μην γίνεται αποσπασματικά και να υπάρχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Τόνισε δε πως από εδώ και στο εξής θα γίνεται απολογισμός κάθε έκθεσης, με ένα συνολικό στο τέλος του έτους, αποκρούοντας τις κατηγορίες για αλαζονεία.

Στη συνέχεια οι Αντιπεριφερειάρχες που ονοματίστηκαν μίλησαν αναλυτικά για το θέμα, με τους διαλόγους εντός του συμβουλίου να είναι κατά διαστήματα έντονοι, και να περνούν σε προσωπικό επίπεδο.

Η αντιπολίτευση παρόλα αυτά δεν φαίνεται να πείθεται από τις απαντήσεις, με τον κ. Αντωνιάδη να αναφέρει πως η συμπολίτευση πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, και υποσχόμενοι πως θα επανέλθουν στο ζήτημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.