Στις 28 Φεβρουαριου η πρωτη συνεδριαση λογοδοσιας στο Δημο Κομοτηνης

Ερωτήσεις θα καταθέσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι προς απάντηση από την Δημοτική Αρχή

Την τελευταία Τετάρτη του μήνα, στις 28 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30, θα πραγματοποιηθεί η Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Κομοτηνής, η ξεχωριστή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που συγκαλείται υποχρεωτικά κάθε δύο μήνες έχοντας ως αποκλειστικά θέματα συζήτησης μόνο αυτά που επιλέγουν να θέσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι κι αφορούν στο έργο της Δημοτικής Αρχής.

Να θυμίσουμε πως για τη διαμόρφωση της ημερήσιας διάταξης εγγράφονται υποχρεωτικά τα θέματα που επιθυμεί να θέσει κάθε δημοτικός σύμβουλος, τα οποία αφορούν στο έργο της Δημοτικής Αρχής, εφόσον έχουν κατατεθεί εγγράφως στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου τρεις ημέρες πριν από τη συνεδρίαση, με κάθε σύμβουλο να θέτει έως ένα θέμα, με μέγιστο αριθμό τα 10, με έως 3 από αυτά να προτείνονται από συμβούλους της πλειοψηφίας.

Αν υποβληθούν περισσότερα, γίνεται κλήρωση, ενώ εκτός από τα δέκα αυτά θέματα, μέχρι δύο θέματα μπορούν να συζητούνται εφόσον τα έχουν θέσει οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Σύμφωνα με την πρόσκληση της πρώτης αυτής συνεδρίασης, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει αποσαφηνιστεί ο τρόπος λειτουργίας του Συμβουλίου κατά την συνεδρίαση αυτή, θα ισχύσουν οι διατάξεις του Κανονισμού λειτουργίας στον βαθμό που δεν έρχονται σε αντίθεση με το άρθρο 67Α του Ν.3852/2010 και τη φιλοσοφία του.

Η τροποποίηση του Κανονισμού συνοδευόμενη από προτάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής της ειδικής αυτής συνεδρίασης θα έρθει προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αξίζει πάντως να τονιστεί πως συνήθως, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, υπήρχε μια σχετική χαλαρότητα στην υποβολή και την απάντηση ερωτήσεων που αφορούν την επικαιρότητα ή άμεσα συμβάντα, στην αρχή της συνεδρίασης, ανάλογα και με τον όγκο των θεμάτων, που σημαίνει πως τα ερωτήματα της ειδικής συνεδρίασης θα είναι γενικότερης φύσεως, αν και ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν τυχόν ερωτήσεις από προέδρους κοινοτήτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.