Στην Αποκεντρωμενη προσεφυγε ο Στ. Ηλιοπουλος
Στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης προσέφυγε ο περιφερειακός σύμβουλος της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, κατά της απόφασης της Περιφερειακής Επιτροπής με την οποία γίνεται δεκτό το αίτημα του σωματείου “ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ” για την τοποθέτηση μιας αναθηματικής στήλης στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου Δράμας, η οποία στη μία πλευρά της θα φέρει το σύμβολο της Βεργίνας και τη φράση “Αντίσταση και αγώνας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών”.
Ο κ. Ηλιόπουλος ζητά να ακυρωθεί η απόφαση επικαλούμενος τις διατάξεις της συμφωνίας των Πρεσπών σύμφωνα με τις οποίες τα δύο μέρη οφείλουν να απέχουν και να αποτρέπουν πράξεις που πιθανόν υποδαυλίζουν το σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό.
Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας ζητά να ακυρωθεί η απόφαση «επειδή η Συμφωνία των Πρεσπών , όπως κυρώθηκε με τι διατάξεις του ν. 4588/2019 (Α΄9), είναι νομικά δεσμευτική για τις δυο Χώρες και από άποψη Διεθνούς Δικαίου και παραμένει σε ισχύ επ αόριστον» και «επειδή με την προσβαλλόμενη απόφαση ασκείται ευθέως ενέργεια και πράξη που προσβάλλει Διεθνή Συμφωνία, θίγει νόμο του Ελληνικού Κράτους, ασκεί επιρροή στην εξωτερική πολιτική της Χώρας μας και ενεργεί διαφορετικά από την συντεταγμένη Πολιτεία».
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
