Στην αναδειξη των προβληματων της πολης, συνεχιζει ο «Σπαρτακος»

Ο νέος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Καρακολίδης καταθέτει τις απόψεις του για την πόλη και τι μπορεί να βελτιωθεί σε αυτήν

Αλλαγές υπήρξαν στην σύσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, καθώς μετά την παραίτηση του αιρετού με την παράταξη «Σπάρτακος» Κώστα Καραΐσκου, τα καθήκοντά του ανέλαβε ο κ. Παναγιώτης Καρακολίδης. Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του, μίλησε στο «Ράδιο Παρατηρητής», εξηγώντας την λογική που θα ακολουθήσει στο υπόλοιπο της θητείας του.     

Οι εναλλαγές στην θέση του δημοτικού συμβουλίου είναι καθιερωμένο σύστημα της παράταξης, όπως μας ξεκαθάρισε ο δημοτικός σύμβουλος, καθώς «το εγχείρημα του Σπάρτακου είναι ένα συλλογικό εγχείρημα». «Μπορεί να είμαι εγώ μπροστά αλλά δεν είμαι μόνος μου. Από πίσω μου έχω τους ίδιους ανθρώπους που ήμασταν πάντα. Γιατί το πρόσωπο μόνο του δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, προσπαθούμε όλοι να συνδράμουμε σε αυτό που κάνουμε από την ελάσσονα αντιπολίτευση που είμαστε» ανέφερε εξηγώντας την παραπάνω λογική.

Οι παθογένειες της πόλης και της αυτοδιοίκησης

Οι στόχοι της παράταξης κατά τον ίδιο είναι «να είμαστε χρήσιμοι στην πόλη μας από όπου μας κατατάξει ο δημότης της Κομοτηνής. Για αυτό αναδείξαμε και όσα περισσότερα ζητήματα μπορούσαμε, γιατί θεωρούμε ότι η εικόνα της πόλης είναι μέτρια εδώ και αρκετά χρόνια. Λαμβάνουμε σαφώς υπόψη την γενικότερη κατάσταση της χώρας, αλλά υπάρχουν και δήμοι που είναι πραγματικά παραδείγματα προς μίμηση».

Το παραπάνω για τον κ. Καρακολίδη, είναι δύσκολο, καθώς ο δήμος λειτουργεί μέσω προγραμμάτων όπως το ΕΣΠΑ και από μόνος του έχει ελάχιστα χρήματα για να κινηθεί και πολλά πράγματα δεν μπορεί να τα κάνει. Παθογένεια που κατά τον ίδιο φάνηκε στο ζήτημα που έθεσε με την αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων των σχολείων. Οι δήμοι αποκτούν μεγαλύτερες αρμοδιότητες, όχι όμως και μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις, και σε αυτό αποδίδεται η νύξη του για το ζήτημα των ανείσπρακτων μισθωμάτων και ενοικίων. «Υπάρχουν μερικές δυσλειτουργίες μέσα στον δήμο που τις αναδείξαμε παλιότερα, όπως η ΔΕΥΑΚ και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Πάρτε για παράδειγμα το θέμα των αδέσποτων σκυλιών στην Κομοτηνή, ή της εύρεσης στάθμευσης, το να κινείται κανείς εύκολα στην πόλη, τα ζητήματα των Α.με.Α, που σε μία επίπεδη πόλη δυσκολεύονται να μετακινηθούν, τέτοια ζητήματα θέλουμε να τα αναδείξουμε. Εννοείται θα θίξουμε και τα υπόλοιπα ζητήματα τα οποία πάντα αναδεικνύαμε, όπως είναι ας πούμε αυτό που λέγαμε η εξάρτηση των δημοτικών παραγόντων από ξένα κέντρα εξουσίας».

Παρά την πληθώρα ζητημάτων που επιθυμεί η παράταξη να αναδείξει, είναι δύσκολο κατά τον ίδιο να υπάρξουν περιθώρια αντίδρασης, λόγω της χαμηλής χρηματοδότησης και του περιοριστικού σε ορισμένα ζητήματα εγχώριου νομοθετικού πλαισίου. «Εμείς ζητάμε το πιο σωστό που μπορεί να γίνει στο πλαίσιο της νομιμότητας. Γιατί κάπως αλλιώς τα καταφέρνουν και οι άλλοι. Δεν μπορούμε να τα αφήσουμε όταν βλέπουμε ελληνικούς δήμους που έχουν κάνει κάτι καλύτερο μέσα στο ίδιο πλαίσιο, όπως της Πάτρας και των Τρικάλων. Είναι απαραίτητο να έχουμε καλές πρακτικές» δήλωσε επιτακτικά.

Το μέλλον της παράταξης και των ανθρώπων της πόλης

Για την πορεία του δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες εναλλαγές μέσα στην τρέχουσα θητεία, καθώς για την εν λόγο παράταξη είναι σημαντικό να υπάρχουν νέα πρόσωπα.

Αισιόδοξος επίσης, δήλωσε για τις προοπτικές της νέας γενιάς, αναφορικά με την έναρξη και την επιλογή της δεύτερης θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Κομοτηνής, στο οποίο ο κ. Καρακολίδης είδε την επόμενη γενιά τοπικών πολιτευτών, και υπογράμμισε την ανάγκη ενθάρρυνσης και ενίσχυσης της συμμετοχής αυτών των ατόμων στη βελτίωση της πόλης, στην οποία υπάρχουν περιορισμοί, με έναν από τους χαρακτηριστικότερους αυτόν της έλλειψης σταθερής σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσα στην αίθουσα του δημοτικού, γεγονός που δυσκολεύει τη δυνατότητα των νέων να χρησιμοποιήσουν τα ψηφιακά μέσα κατά την διάρκεια των συναντήσεών τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.