Στεργιος Ηλιοπουλος: «Θα στενοχωρησουμε παρα πολλους που δεν μας ψηφισαν αυτη τη φορα, γιατι θα καταλαβουν οτι αξιζαμε να εχουμε μεγαλυτερη εκπροσωπηση»

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας αποτιμά το εκλογικό αποτέλεσμα και εξηγεί τη στάση της παράταξης στο νέο περιφερειακό συμβούλιο

Δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής. Προβληματισμός ωστόσο που δεν θα οδηγήσει, όπως εξήγησε ο ίδιος σε «παράλυση» τα μέλη του συνδυασμού, αλλά ενεργότερη δραστηριοποίηση προκειμένου η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία να αυξήσει τη δυναμική της στην κοινωνία.

«Το αποτέλεσμα μάς στενοχωρεί, είναι ένα χαμηλό αποτέλεσμα» εκμυστηρεύθηκε συγκεκριμένα ο κ. Ηλιόπουλος για να συμπληρώσει πως «είχαμε μια θέληση  να πάμε κοντά στο διψήφιο ποσοστό, να είμαστε κοντά στο ποσοστό που είχαμε πάρει την προηγούμενη φορά σαν παράταξη, γιατί είμαστε η παράταξη που  θα συνεχίσει την παράταξη που είχε ο Κώστας Κατσιμίγας στο  Περιφερειακό Συμβούλιο».

Το προσεχές διάστημα, όπως εξήγησε, η παράταξη θα αναλύσει σε βάθος το εκλογικό αποτέλεσμα για να βγάλει τα συμπεράσματα της και ακολούθως θα προσπαθήσει να δείξει πως «είμαστε μια παράταξη που μπορεί να διοικήσει την περιφέρεια. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε την επόμενη  φορά, δηλαδή το 2028, να είναι μια νικηφόρα πορεία για την παράταξή μας» σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλου.

«Η μεγάλη αποχή δείχνει ότι ο κόσμος δεν βρίσκει διέξοδο»

Ερωτηθείς για τη στάση της παράταξης στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, επανέλαβε τα όσα υποστήριξε η παράταξη στο δελτίο τύπου της, τονίζοντας πως «ο κ. Μέτιος και ο κ. Τοψίδης είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, οπότε  στην ουσία θα ακολουθήσουν την ίδια πολιτική στην περιφέρεια, μια  πολιτική η οποία μας κατατάσσει στις  φτωχότερες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ δεν άφησε ασχολίαστα και τα μεγάλα ποσοστό της αποχής χαρακτηρίζοντας ως μεγάλο ηττημένο τον κόσμο που έχει αποστασιοποιηθεί από τα κοινά. «Η μεγάλη αποχή δείχνει ότι αυτός ο κόσμος δεν βρίσκει διέξοδο» είπε συγκεκριμένα και συνέχισε «γι’ αυτό την επόμενη πενταετία να δείξουμε με τον ρόλο που θα έχουμε μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο, ότι δεν είναι όλοι οι πολιτικοί ίδιοι, δεν είναι όλα τα πρόσωπα ίδια, δεν είναι όλες οι πολιτικές που εκφράζονται μέσα το περιφερειακό συμβούλιο ίδιες». Ο κ. Ηλιόπουλος αναγνώρισε πως «είναι ένα δύσκολο στοίχημα» που όμως, όπως τόνισε, «πρέπει να το κερδίσουμε, γιατί όσο απέχει ο κόσμος από τα κοινά, αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για την δημοκρατία».

«Δεν θέλουν να γνωρίζει ο κόσμος τι γίνεται στην περιφέρεια»

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο ίδιος δεν απέφυγε να σχολιάσει και την επιδίωξη του πρωθυπουργού για την επικράτηση των 13 υποψηφίων που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία στις περιφέρειες της χώρας εξηγώντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης θέλει την απόλυτη επικράτηση και στην τοπική αυτοδιοίκηση,  γιατί θέλει να είναι το μακρύ χέρι της εξουσίας κοντά στον κόσμο». Μάλιστα άντλησε από την εμπειρία που είχε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τον κόσμο την προεκλογική περίοδο, όπου διαπίστωσε ότι «πάρα πολύς κόσμος δεν ήξερε καν τι σημαίνει περιφέρεια, ποιες είναι αρμοδιότητες της περιφέρειας» για να εξηγήσει πως «αυτό δεν είναι κάτι που έτυχε, είναι κάτι που πέτυχε, είναι κάτι που το θέλουν οι περιφερειάρχες οι οποίοι είναι αυτή τη στιγμή στην εξουσία. Δεν θέλουν να γνωρίζει ο  κόσμος τι γίνεται στην περιφέρεια, τι επίδραση έχει μια απόφαση της περιφέρειας στη ζωή του. Θέλουνε ένα κλειστό κύκλωμα, θέλουν λίγους και ελεγχόμενους ανθρώπους».

«Δεν θα είμαστε μόνο μια παράταξη διαμαρτυρίας»

Αυτή είναι μια νοοτροπία που σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία θα προσπαθήσει να ανατρέψει μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο με στοχευμένες ενέργειες. «Την ψήφο των λίγων έστω αυτών ανθρώπων που μας ψήφισαν στην περιφέρεια, θα τη δικαιώσουμε και ταυτόχρονα θα στενοχωρήσουμε πάρα πολλούς που δεν μας ψήφισαν αυτή τη φορά, γιατί θα καταλάβουν ότι αξίζαμε να έχουμε μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο περιφερειακό συμβούλιο» τόνισε ο ίδιος για να εξηγήσει πως «εκτός από την παρουσία μας στο περιφερειακό συμβούλιο, αυτό που χρειάζεται να κάνουμε και αυτό που θα κάνουμε μαζί με την ομάδα, ήδη αρχίσαμε να συζητάμε, είναι πώς θα απλώσουμε περισσότερο στον κόσμο για να μπορέσουμε να αναδείξουμε το έργο της παράταξής μας, αλλά και να δείξουμε τα κακώς κείμενα στην περιοχή, που δυστυχώς ενώ υπάρχουνε, ο κόσμος τα βλέπει μπροστά του, δεν βλέπει την προοπτική ώστε αυτά να αλλάξουνε».

«Οπότε ο σχεδιασμός σημαίνει ότι πρέπει να πάμε κάτω στον κόσμο» σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος για να ολοκληρώσει εξηγώντας πως «εμείς δεν θα είμαστε μόνο μια παράταξη διαμαρτυρίας μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο, αλλά θα είμαστε μια παράταξη διεκδίκησης, μια παράταξη κατάθεσης προτάσεων, ώστε να μπορέσει να καταλάβει και ο κόσμος ότι αποτελούμε μια σοβαρή παράταξη μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο, που αξίζει την επόμενη φορά να της δώσουν την ανάλογη δύναμη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.