Στενοτερη συνεργασια θελουν ΣΕΓΑΣ και Περιφερεια ΑΜΘ

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Χ. Τοψίδη είχε η Σ. Σακοράφα

Συζήτησαν για τις προοπτικές του Στίβου στην ΑΜΘ, με πρόταση για την δημιουργία ενός κλειστού Γυμναστηρίου που θα προσελκύσει αθλητές και διοργανώσεις

Στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Απριλίου η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σοφία Σακοράφα, όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλο Τοψίδη και συνεργάτες του.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα προώθησης του στίβου στην Περιφέρεια ΑΜΘ, μέσα από την συνεργασία των δύο φορέων, ενώ κατατέθηκε από την πλευρά του ΣΕΓΑΣ και πρόταση για δημιουργία ενός Κλειστού Γυμναστηρίου στην ΑΜΘ, που θα προσελκύσει αθλητές και διοργανώσεις.

Άριστη η συνεργασία

Μεγάλη τιμή χαρακτήρισε την έλευση στην έδρα της Περιφέρειας της κ. Σακοράφα ο Περιφερειάρχης, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουν ξεκινήσει τόσο με τον ΣΕΓΑΣ όσο και τα αθλητικά Σωματεία της περιοχής για την ενίσχυση των δράσεων τους.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι Διεθνείς Αγώνες Στίβου Κ18 Ελλάδας-Κύπρου που θα λάβουν χώρα στο στάδιο της Ελευθερούπολης στην Καβάλα, τους οποίους έχει αγκαλιάσει η διοίκηση τους.

«Θα συνεισφέρουμε σε οτιδήποτε φέρνει ανάπτυξη και προβολή του τόπου, αλλά και ενίσχυση και ενδυνάμωση των νέων και της κοινωνίας» σημείωσε ο κ. Τοψίδης, τόσο μέσω της χρηματοδότησης όσο και μέσω της αξιοποίησης των δυνατοτήτων της Περιφέρειας, για δράσεις σαν και αυτή της Καβάλας που θα προωθήσει τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό στην περιοχή μας.

Σκοπός τους είναι να επεκτείνουν αυτή τη συνεργασία, με νέες δράσεις και νέα σχέδια, ίσως και με την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας, καταγράφοντας τα ενδιαφέρονται και τις προτεραιότητες της περιοχής σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ.

«Είμαστε περήφανοι για τους ανθρώπους που υπηρετούν τον αθλητισμό, που έχουμε ανθρώπους που υπηρετούν στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, και που υπάρχουν στην περιοχή μας αθλητές και πρωταθλητές» ανέφερε.

Πρόθυμος συνεργάτης ο Περιφερειάρχης

Στην αγάπη του Περιφερειάρχη για τον Στίβο, και το γεγονός ότι είναι ανοιχτός στις προτάσεις του ΣΕΓΑΣ στάθηκε η κ. Σακοράφα, με στόχο την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στην περιοχή.

«Βρήκα έναν άνθρωπο του αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία και ο κλασικός Αθλητισμός στο θέμα των υποδομών» τόνισε, ενώ αναμένουν και στήριξη στην προσπάθεια εξωστρέφειας του ΣΕΓΑΣ ώστε να εμφυσήσουν στους νέους ανθρώπους μέσα από την εκπαίδευση τις αξίες του Ολυμπισμού και της Αθλητικής ιδέας.

Αφού αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που έχουν με τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μίλησε για την προσπάθεια που θα κάνουν από κοινού για τη δημιουργία ενός Κλειστού Γυμναστηρίου στην περιοχή, που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού, αλλά και την υποδοχή αθλητών υψηλού επιπέδου από την Ελλάδα και την Ευρώπη, αναδεικνύοντας την περιοχή και επεκτείνοντας τον τουρισμό της.

Ακόμα βέβαια το θέμα του Κλειστού Γυμναστηρίου υπάρχει μόνο σαν πρόταση, και θα διερευνηθεί από τον πλευρά της Περιφέρειας, και θα συνεχίσουν να πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Τοψίδης σημείωσε πως ο πιο έμπειρος για το τι είναι απαραίτητο για την χώρα και την περιοχή μας σε αυτό τον τομέα είναι ο ΣΕΓΑΣ, και αφού θα πάρουν όλα αυτά τα δεδομένα, θα αξιολογήσουν τις προτεραιότητες της Περιφέρειας.

Μάλιστα η κ. Σακοράφα τόνισε πως σε όλα τα χρόνια της εμπειρίας της, τόσο στον ΣΕΓΑΣ όσο και στην πολιτική, πρώτη φορά συνάντησε πολιτικό πρόσωπο που τονίζει πως θα ρωτήσει πρώτα τον αρμόδιο φορέα.

Αισιοδοξία για τις επιδόσεις στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι

Η κ. Σακοράφα εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς φέτος το καλοκαίρι θα τα πάνε πολύ καλά και θα μας κάνουν υπερήφανους, όχι μόνο για την αθλητική τους παρουσία, αλλά και το ήθος που επιδεικνύουν τόσο κατά τη διάρκεια των αγώνων, όσο και μετά από αυτούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.