Σε χωρια του Δημου Αρριανων ο Διονυσης Κλαδης και υποψηφιοι της Λαικης Συσπειρωσης ΑΜΘ

Συζήτησαν με τους κατοίκους για τα προβλήματα που υπάρχουν διαχρονικά στα χωριά της περιοχής

Σε Έβρο και Ροδόπη βρέθηκε, την Δευτέρα 25/9, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Διονύσης Κλάδης.

Στις Φέρες του Δήμου Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε περιοδεία στη λαϊκή αγορά και συζήτησε με τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες για την ακρίβεια που οδηγεί σε μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, στα τεράστια κόστη που επωμίζονται οι ίδιοι, στην κυριαρχία των μεγάλων σούπερ μάρκετ στην αγορά.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Φερών όπου οι υγειονομικοί και οι ασθενείς έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την υποστελέχωση και την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας. Ο Διονύσης Κλάδης υπογράμμισε τη σταθερή δέσμευση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο.

Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισκέφτηκε επίσης το έργο συντήρησης της «Παναγίας Κοσμοσώτειρας», όπου συνομίλησε με τους συμβασιούχους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού για την ανάγκη όλοι να μονιμοποιηθούν ώστε και σταθερή δουλειά με δικαιώματα να έχουν και τα έργα να αποπερατώνονται στην ώρα τους. ο Διονύσης Κλάδης τόνισε πως είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων και της πάλης τους να επιβάλλουν ΣΣΕ, αξιοπρεπείς μισθούς και τήρηση του εργασιακού ωραρίου.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε περιοδεία στο εργοστάσιο «Υφαντής» στη ΒΙ.ΠΕ. της Αλεξανδρούπολης με το κάλεσμα για την ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Δήμο και Περιφέρεια να φτάνει στους εργάτες, που ξέρουν από πρώτο χέρι ποιος είναι σταθερά στο πλευρό τους, με τις διεκδικήσεις και τις αγωνίες τους και ποιοι βρίσκονται στο πλευρό της εργοδοσίας και των συμφερόντων της.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Διονύσης Κλάδης περιόδευσε σε χωριά του Δήμου Αρριανών στην Ροδόπη μαζί με κλιμάκιο, το οποίο στελέχωναν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΠΕ Ροδόπης, Αρναούτ Μουσταφά Μουμίν Τζελαετίν, Γιουτσού Τζελαϊτίν, Κελές Χασάν Χουσεΐν και Κερατζή Ιμπράμ Ιμπραήμ.

Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο επισκέφτηκε τον Πάσσο, την Φιλλύρα, το Δοκό, τη Δρύμη και την Οργάνη, όπου συζήτησε με εργαζόμενους, αγρότες, συνταξιούχους και νέους της μειονότητας για τα προβλήματα που υπάρχουν διαχρονικά στα χωριά της περιοχής, όπως είναι η έλλειψη υποδομών και έργων για την αγροτική παραγωγή, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την οδοποιία, την αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία κ.α. Ταυτόχρονα, αναδείχθηκαν και πρόσθετα ζητήματα που απασχολούν τον λαό της περιοχής, όπως είναι η τεράστια ανεργία και η μαζική μετανάστευση των νέων, η ακρίβεια, το μεγάλο κόστος παραγωγής του καπνού και άλλων αγροτικών προϊόντων.

Ο Διονύσης Κλάδης τόνισε στους κατοίκους πως με τον αγώνα τους και με ισχυρή «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια μπορούν να υπάρχουν κατακτήσεις και λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα βάζοντας φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, της περιφερειακής αρχής και των υπόλοιπων παρατάξεων που συμφωνούν στα μεγάλα και στρατηγικά θέματα. Πως με την ψήφο μας στις 8 Οκτώβρη μπορούμε να το «πάρουμε αλλιώς», στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τους υποψήφιους που τα συγκροτούν, οι οποίοι είναι αγωνιστές εργαζόμενοι, επαγγελματίες, αγρότες, που γνωρίζουν, βιώνουν και αντιπαλεύουν καθημερινά όλα αυτά τα προβλήματα που ζει ο λαός της περιοχής όλα αυτά τα χρόνια. Τέλος, συμπλήρωσε, μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο αυτοί θα είναι την επόμενη μέρα τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή όλου του λαού ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνοτικής καταγωγής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.