Πυρα απο τη Λαικη Συσπειρωση για την πρωτη συνεδριαση λογοδοσιας του Περιφερειακου Συμβουλιου

«Σύμπλευση όλων των άλλων παρατάξεων – Η διοίκηση αναμάσησε απαντήσεις και κούφιες υποσχέσεις»

«Η 1η συνεδρίαση λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου επιβεβαίωσε τη σύμπλευση όλων των άλλων παρατάξεων και το γεγονός ότι μοναδική αντιπολίτευση μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι οι αγώνες του λαού της περιοχής. Αυτούς τους αγώνες στηρίζουμε, σε αυτούς πρωτοστατούμε και αυτές τις διεκδικήσεις παλεύουμε, κάνοντας πράξη την προεκλογική μας δέσμευση να είμαστε τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή του λαού μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι τροχονόμοι επιχειρηματικών συμφερόντων». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ σχολιάζοντας την πρώτη ειδική συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας.

Η περιφερειακή παράταξη αφήνει αιχμές για τη στάση των υπόλοιπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης σχολιάζοντας πως «η παράταξη του κυρίου Μέτιου (ΝΔ) απούσα για “να δώσει πίστωση χρόνου στη νέα διοίκηση” όπως ισχυρίστηκε. Απούσα και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, δεν βρήκε ούτε ένα θέμα να βάλει στη συζήτηση. Κανένα θέμα και από τους υπόλοιπους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης Τοψίδη. Βολικό καυγά με την περιφερειακή αρχή έστησε ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ μακριά από τα πραγματικά προβλήματα και τις μεγάλες ανάγκες του λαού της περιοχής. Τόση λογοδοσία!».

Όσο για την απάντηση που έλαβε στο θέμα που έθεσε η ίδια και αφορούσε την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών της Περιφέρειας και την αποζημίωση των πληγέντων, η Λαϊκή Συσπείρωση εκτιμά πως «η διοίκηση της Περιφέρειας αναμάσησε απαντήσεις και κούφιες υποσχέσεις που έχει ξαναδώσει: για τα ψίχουλα που δήθεν διεκδικεί από το κεντρικό κράτος. Για τα έργα που υλοποιεί από το ελλιπές και αποσπασματικό Τεχνικό Πρόγραμμα της προηγούμενης διοίκησης από την οποία κατά τα άλλα … την χώριζε άβυσσος. Έργα που προχωράνε αφού φέρνουν κέρδη στους εργολάβους αλλά αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό συγκριτικά με τα απαραίτητα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, στη βάση ενός συνεκτικού επιστημονικού σχεδίου, που θα θέτει ως προτεραιότητα την προστασία του λαού και του περιβάλλοντος».

Κλείνοντας η «Λαϊκή Συσπείρωση» ξεκαθαρίζει πως «δεν δίνει καμία “πίστωση χρόνου” στη νέα διοίκηση, η οποία άλλωστε από την πρώτη μέρα φανέρωσε πως θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση με τις προηγούμενες διοικήσεις. Γιατί τα προβλήματα του λαού δεν παίρνουν από … πίστωση χρόνου, είναι εκρηκτικά και επιζητούν άμεσες λύσεις και όχι στη “δευτέρα παρουσία” της καπιταλιστικής ανάπτυξης που του τάζουν τα κόμματα και οι παρατάξεις του κατεστημένου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.