Προτασεις για τη βελτιωση της καθημερινοτητας των Ατομων με Αναπηρια στο Δημο Μαρωνειας-Σαπων

Εποικοδομητική συζήτηση μελών Συλλόγων με τον Δήμαρχο Α. Ιωάννου

Την Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2024, ο Οργανωτικός Γραμματέας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Λυμβαίος Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Ροδόπης, Σκοπιανός Αλέξανδρος, ο Οργανωτικός Γραμματέας της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Ποιμενίδης Ηλίας, η Υπεύθυνη του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «αξίΖΩ» του Συλλόγου Μέριμνας Α.μεΑ. Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», Μπόμπολα Έλενα, και η Υπεύθυνη των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου Μέριμνας Α.μεΑ. Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», Ντίνα Ιωάννα, επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών, Ιωάννου Απόστολο, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του στο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών.

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών, Ιωάννου Απόστολος, υποδέχτηκε με θέρμη τα ανωτέρω μέλη των Συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία, τα οποία του ευχήθηκαν η θητεία του στο αξίωμα αυτό να είναι δημιουργική. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη σπουδαιότητα της προάσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρίες και της εξασφάλισής τους σε καθημερινό επίπεδο, ώστε να διαβιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Εν συνεχεία, παρουσιάστηκαν προτάσεις των παραγόντων των ανωτέρω φορέων για τα Άτομα με Αναπηρία, που αφορούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των Ατόμων με Αναπηρία, διά της αύξησης της προσβασιμότητάς τους σε δημοτικά κτίρια και δομές, της ελεύθερης και απρόσκοπτης κυκλοφορίας τους, της δημιουργίας και προστασίας θέσεων στάθμευσης, τη διαρκή επιμόρφωση του προσωπικού των υπηρεσιών και τη συμπερίληψη των Ατόμων με Αναπηρίες στο κοινωνικό και εργασιακό γίγνεσθαι, διερευνωμένης της δυνατότητας του Δήμου και των υπηρεσιών του να συμβάλλει στην υλοποίηση των προτάσεων αυτών.

Ο κ. Ιωάννου έδειξε ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον, καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης, στους προβληματισμούς και τις σκέψεις των εκπροσώπων, δηλώνοντας, στο τέλος, ότι προσβλέπει σε μία εποικοδομητική συνεργασία για την το δυνατόν κάλυψη των πραγματικών αναγκών των Ατόμων με Αναπηρίες.

Οι εκπρόσωπο των Συλλόγων ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Ιωάννου για το χρόνο του και την επιθυμία του να ασχοληθεί περαιτέρω με τα ουσιαστικά προβλήματα των Ατόμων με Αναπηρία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.