Πως θα λειτουργησουν οι υπηρεσιες ΚΕΜΕΑ και ΔΚΕΠΠΑΚ μεχρι την απορροφηση τους στο Δημο

Στον Αντιδήμαρχο Πρώιμης Παιδικής και Τρίτης Ηλικίας οι αρμοδιότητες του ΚΕΜΕΑ και των ΚΔΑΠ του Δήμου

Στο Τμήμα Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Κοινωνικών Πολιτικών οι υπόλοιπες αρμοδιότητες της ΔΚΕΠΠΑΚ

Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες των ΚΕΜΕΑ και ΔΚΕΠΠΑΚ το επόμενο διάστημα, μέχρι την ενσωμάτωση τους στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, καθόρισε με απόφασή του ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης.

Όπως είναι γνωστό, οι επιχειρήσεις των Δήμων καταργήθηκαν με το τέλος της προηγούμενης θητείας, παρά τις αντιδράσεις των Δήμων, και έτσι τώρα αυτές θα πρέπει να προσαρμοστούν και να απορροφηθούν στο Δήμο.

Μέχρι όμως την ολοκλήρωση της μετάβασης, αυτές θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν, για αυτό και με απόφασή του ο Δήμαρχος Κομοτηνής καθορίζει τις υπηρεσίες που θα παρέχουν και ποιες υπηρεσίες θα είναι υπεύθυνες για αυτές.

Συνεχίζουν οι οργανικές μονάδες του ΚΕΜΕΑ

Συγκεκριμένα για το ΚΕΜΕΑ, οι αρμοδιότητες θα συνεχίσουν να ασκούνται από τις ίδιες οργανικές μονάδες του νομικού προσώπου, με Αυτοτελές Γραφείο Ιατρικής- Ψυχοκοινωνικής Στήριξης, Αυτοτελές Γραφείο Εθελοντισμού και την Διεύθυνση Μέριμνας και Αλληλεγγύης, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα ΚΑΠΗ, τα προγράμματα φροντίδας ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων, τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου αλλά και τα δύο ΚΔΑΠ, Κομοτηνής και Μελέτης, που υπαγόταν μέχρι τώρα στη ΔΚΕΠΠΑΚ.

Οι υπηρεσίες λειτουργικής υποστήριξης του θα ασκούνται – μέχρι τη θέση σε ισχύ του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, από τις αντίστοιχες καθ’ ύλην αρμόδιες οργανικές μονάδες (Τμήματα) των Διευθύνσεων Διοίκησης και Ανθρώπινου Δυναμικού, και Οικονομικών.

Το σύνολο των προαναφερθέντων οργανικών μονάδων θα υπαχθεί απευθείας στον Αντιδήμαρχο Πρώιμης Παιδικής και Τρίτης Ηλικίας, κ. Ευστράτιο Τσακιρίδη.

Στην αντιδημαρχία Παιδείας η ΔΚΕΠΠΑΚ

Όσο για τη ΔΚΕΠΠΑΚ, οι αρμοδιότητες και η άσκηση των σκοπών και δράσεων της λυθείσας επιχείρησης θα ασκούνται από την αντίστοιχη καθ’ ύλην αρμόδια οργανική μονάδα, δηλαδή το Τμήμα Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής, η οποία υπάγεται στον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Πέτρο Ζωγράφου και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Γιάννη Κυριαζή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.