Η παρεμβαση της Αντιπεριφερειας Π.Ε. Ροδοπης ελυσε το προβλημα ελλειψης νερου στον ταμιευτηρα Νεου Σιδηροχωριου

Εμμανουήλ Ταπατζάς: «Όπως υποσχεθήκαμε ενεργήσαμε με γρήγορα αντανακλαστικά για τους αγρότες μας και έτσι θα συνεχίσουμε»

Η άμεση παρέμβαση της Αντιπεριφέρειας Π.Ε. Ροδόπης, σε αγαστή συνεργασία με την διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έλυσε το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης νερού στον ταμιευτήρα Νέου Σιδηροχωρίου, ο οποίος είναι πλέον στη διάθεση των αγροτών με επαρκή αποθέματα νερού για τις καλλιέργειές τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης κ.Εμμανουήλ Ταπατζάς δήλωσε σχετικά: «Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, όπως υποσχεθήκαμε στους αγρότες μας ενεργήσαμε με γρήγορα αντανακλαστικά, για να μη χαθεί η νέα καλλιεργητική περίοδος. Με τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Ροδόπης έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και δόθηκε λύση σε ένα μείζον πρόβλημα για τους αγρότες μας, όπως είχαμε δεσμευτεί στις επαφές που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Ο πρωτογενής τομέας είναι πυλώνας ανάπτυξης για την Π.Ε. Ροδόπης και εμείς ως διοίκηση θα είμαστε αρωγοί σε κάθε ενέργεια που στόχο έχει την στήριξη των αγροτών μας. Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας με γνώμονα την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης κ.Εμμανουήλ Ταπατζάς είχε επισκεφθεί σε διάστημα λίγων ημερών τουλάχιστον δύο φορές την περιοχή του Ν. Σιδηροχωρίου και είχε συνομιλήσει με τους αγρότες, συνοδευόμενος από την Διευθύντρια Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ροδόπης. Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί στις εγκαταστάσεις των αντλιοστασίων, όπου είχε διαπιστωθεί πλήθος κτιριακών καταστροφών και εκτός λειτουργίας οι τρεις από τις τέσσερις αντλίες, με συνέπεια την έλλειψη νερού στον ταμιευτήρα Νέου Σιδηροχωρίου. Άμεσα έγινε η επισκευή των αντλιών ενώ ταυτόχρονα έγινε ο καθαρισμός του καναλιού 150 μέτρων που συνδέει τον Λίσσο ποταμό με τις δεξαμενές των αντλιοστασίων. Παρεμβάσεις με τις οποίες δόθηκε λύση στο πρόβλημα έλλειψης νερού στον ταμιευτήρα Νέου Σιδηροχωρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.