Ορκωμοσια και νεα αρχη για την Περιφερεια ΑΜΘ

Χριστόδουλος Τοψίδης: «Έχουμε όραμα, έχουμε σχέδιο και έχουμε και τους ανθρώπους»

Μια Περιφέρεια κοντά σε όλους τους πολίτες θέλει ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ο οποίος ορκίστηκε μαζί με τους 45 Περιφερειακούς Συμβούλους που θα εκπροσωπήσουν τους ψηφοφόρους τα επόμενα 5 χρόνια το απόγευμα της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Από νωρίς τόσο οι θέσεις, όσο και οι διάδρομοι του Μεγάρου είχαν γεμίσει από φίλους και συγγενείς των ορκιζομένων, που ήρθαν για να παρακολουθήσουν την ορκωμοσία και να ευχηθούν για την καλή θητεία όλων.

Μεταξύ τους ήταν οι Μητροπολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι Μουφτήδες της Θράκης, εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Φώτης Μάρης, καθώς και οι εκλεγμένοι Δήμαρχοι της ΑΜΘ, που θα αναλάβουν τις θέσεις τους από τον νέο χρόνο.

Εκεί ήταν και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η συντονίστρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη κ. Έλενα Σώκου, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος.

Τον αγιασμό και την ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, που ευχήθηκε, μεταφέροντας και τις ευχές όλων των ιεραρχών της περιοχής, η διακονία του να αναδείξει αυτόν και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου άξιους αυτής της μεγάλης εμπιστοσύνης του λαού της ΑΜΘ.

«Στην Ελλάδα καυχόμαστε για την Δημοκρατία μας για την ελευθερία των σκέψεων μας, αλλά όμως καυχόμαστε και γιατί στα δύσκολα πάντα γινόμαστε ένα» σημείωσε.

Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να περιμένει η ΑΜΘ

Στον χαιρετισμό του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στην ΑΜΘ, έχοντας μια ιδιαίτερη σχέση με το νησί της Θάσου στο οποίο έχει περάσει τα περισσότερα καλοκαίρια της ζωής του, και γνωρίζει από κοντά τις δυνατότητες του τόπου και των ανθρώπων που μένουν σε αυτή την περιοχή.

«Αγαπητέ Περιφερειάρχα αναλαμβάνεις δύσκολο έργο», τόνισε, υπογραμμίζοντας κυβέρνηση περιφέρεια και Δήμοι πρέπει να συνεργαστούν για να το επιλύσουν το συντομότερο δυνατό τα προβλήματα του τόπου. «Φοβάμαι πως δεν υπάρχει πολύς χρόνο για να περιμένουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θα υπάρξουν στιγμές, τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Τοψίδη, που θα σηκώσει τα χέρια ψηλά αντιμετωπίζοντας το τέρας του Δημοσίου, αλλά με πίστη, ελπίδα και μεθοδική δουλειά τα προβλήματα θα ξεπεραστούν, διαβεβαιώνοντας πως από πλευράς κυβέρνησης όλοι θα είναι στη διάθεσή του.

«Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι ένας υπέροχος τόπος, είναι ένας ευλογημένος τόπος, είναι μία γέφυρα όπου ο χριστιανισμός και το ισλάμ συναντιούνται και είναι μια γέφυρα φιλίας, αγάπης, συνεργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδική αναφορά έκανε στην ανακατασκευή της συνοριακής πύλης των Κήπων και την κατασκευή της νέας γέφυρας, ενώ τόνισε πως όλοι μαζί αν προσπαθήσουν θα μπορέσουν να τα καταφέρουν.

Ενιαίος χώρος η Μακεδονία και η Θράκη

Την ανάγκη Μακεδονία και Θράκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

 «Οι Περιφέρειες Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι ένας ενιαίος χώρος με τεράστιες προοπτικές αλλά και με κοινές προκλήσεις. Γι’ αυτό το λόγο κ. Περιφερειάρχα, θα αναλάβω πρωτοβουλία με τη συνεργασία τη δική σας και του συναδέλφου μας από την Δυτική Μακεδονία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας γιατί η Μακεδονία είναι μία και είναι ενιαία και αυτά που μπορούμε να πετύχουμε μαζί, δεν μπορούμε να τα πετύχουμε χωριστά» τόνισε.

Ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την ελπίδα πως με τη συνεργασία και του Α΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης, θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν τον τόπο, την καθημερινότητα των πολιτών και θα βάλουν την Βόρεια Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης ώστε να αποτελέσει την ατμομηχανή ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα.

Νέο ξεκίνημα για την Περιφέρεια ΑΜΘ

Στον χαιρετισμό του ο κ. Τοψίδης, τόνισε πως με την ορκωμοσία της νέας Διοίκησης γίνεται μια νέα αρχή και ξεκίνημα για την Περιφέρεια ΑΜΘ, με αισιοδοξία και ευθύνη, δηλώνοντας έτοιμος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Παρά τις δυσκολίες της εποχής, τόνισε πως κάθε πρόκληση αντιστοιχεί σε ευκαιρία, και κάθε πρόβλημα σε λύση, και κάθε εμπόδιο έμπνευση για δημιουργία, γιατί «έχουμε όραμα, έχουμε σχέδιο και έχουμε και τους ανθρώπους».

Απευθυνόμενος δε στους Δημάρχους της ΑΜΘ, τόνισε πως τους βλέπει σαν συνεργάτες με τους οποίους θα συνδιαμορφώσουν και θα βελτιώσουν την εικόνα της Περιφέρειας.

Η περιφέρεια ΑΜΘ, τόνισε, θέλουν να γίνει το επίκεντρο της Ελλάδας, μιας και δεν είναι η άκρη της, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής Οικογένειας και πραγματικότητας, αλλά πρέπει να ενώσουν δυνάμεις, να σκεφτούν συλλογικά και να ασπαστούν την έννοια της ομοψυχίας και του κοινού καλού, διαβεβαιώνοντας πως θα είναι «Περιφερειάρχης όλων των πολιτών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Περιγράφοντας το  το πλαίσιο της πολιτικής της διοίκησής του, σημείωσε πως η Περιφέρεια θα γίνει μια σύγχρονη, ψηφιακή περιοχή, με ψηφιακές υπηρεσίες και νέες τεχνολογίες στη διάθεση των πολιτών, για την οριστική κατάργηση της γραφειοκρατίας, χρηματοδοτήσεις και παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας.

Παράλληλα θα προωθήσει έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου, καθώς και την χρηματοδότηση επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στις εξαγωγές, και έμφαση στα έργα πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

«Μια Περιφέρεια με υπηρεσίες για όλες και όλους. Με οξυμένα αντανακλαστικά. Κοινωνικά ευαίσθητη και πιο εθνικά υπερήφανη» τόνισε. Σε αυτό το πλαίσιο στοχεύει στα έργα αναβάθμισης των σχολικών μονάδων, την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων, και την ενίσχυση της προσβασιμότητας σε δομές που υποστηρίζουν και φροντίζουν ευάλωτους συμπολίτες μας, αλλά και την ενίσχυση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και χρηματοδότηση προγραμμάτων ψυχικής υγείας.

Δεσμεύτηκε επίσης ότι η Περιφέρεια θα έχει υπηρεσίες για όλες και όλους, με αποτελεσματικότητα και στο έπακρο των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στη Διοίκηση και του Πολίτες.

«Η ΑΜΘ γίνεται η Περιφέρεια, της συμπερίληψης και της συνεργασίας με την Κοινωνία των Πολιτών. Γίνεται η Περιφέρεια, στον άξονα της οποίας βρίσκεται μόνον ο άνθρωπος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.