Ορκιστηκε, εκ νεου, δημαρχος Κομοτηνης ο Γιαννης Γκαρανης

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου η ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής

Στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κύτταρο ΡΕΞ, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, 17 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής  και των συμβούλων των τοπικών κοινοτήτων.

Ο Γιάννης Γκαράνης, ορκίστηκε για δεύτερη φορά δήμαρχος Κομοτηνής, παρουσία των δημοτικών συμβούλων που αναδείχθηκαν από τις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου, σε μια «κορυφαία σε συμβολικό επίπεδο διαδικασία» που όπως ανέφερε ο ίδιος «επικυρώνει θεσμικά τη δημοκρατική διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του έκανε λόγο για μία «ιστορική στιγμή», προτρέποντας τα μέλη του συμβουλίου να εργαστούν «εν ειρήνη και ευδαιμονία». Ευχήθηκε μάλιστα «το βιβλίο της πόλης μας που συνεχίζουμε να γράφουμε όλοι μαζί αλλά και τα έργα μας να είναι γραμμένα με ανεξίτηλη μελάνη που θα αναπαύσουν τους ανθρώπους και θα ευαρεστούν και τον Θεό».

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ.Θεόδωρου Λιβάνιου, καθώς και του Σοφολογιώτατου Μουφτή Κομοτηνής Δρ. Τζιχάτ Χαλήλ, του απερχόμενου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ.Χρήστου Μέτιο, του απερχόμενου δημάρχου Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη, του Προέδρου της ΠΕΔ Α-Θ και απερχόμενου Δημάρχου Ορεστιάδας κ.Βασίλη Μαυρίδη, του Πρύτανη του ΔΠΘ κ.Φώτη Μάρη, του κ.Δάμωνα Δαμιανού που εκπροσώπησε τον βουλευτή Ροδόπης κ.Ιλχάν Αχμέτ, καθώς και της αστυνομικής και στρατιωτικής ηγεσίας της περιοχής.

Του θρησκευτικού όρκου των μελών του Συμβουλίου και των τοπικών κοινοτήτων, καθώς και τον πολιτικό όρκο του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ.Γιάννη Λεβέντη, ακολούθησε χαιρετισμός του κ.Λιβάνιου.

Θεόδωρος Λιβάνιος: «Η Κομοτηνή έχει πάρα πολλές δυνατότητες»

Την δέσμευση ότι το Υπουργείο θα είναι δίπλα στην δημοτική αρχή και τους πολίτες του Δήμου εξέφρασε ο κ.Λιβάνιος στον σύντομο χαιρετισμό του υπογραμμίζοντας πως «η Κομοτηνή έχε πάρα πολλές δυνατότητες, είναι μια όμορφη πόλη, σταυροδρόμι για τους διερχόμενους και μπορεί να γίνει ένας τόπος που πραγματικά θα χαίρεσαι να ζεις». Απευθυνόμενος προς τον κ.Γκαράνη ο ίδιος «συνέστησε» υπομονή και δύναμη, ώστε να ξετυλίξει το όραμά του για την πόλη, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να είναι «σκληρή αλλά δίκαιη στην κριτική της».

Γιάννης Γκαράνης: «Θα τα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε όλα όσα οραματιζόμαστε»

Με ευχαριστίες για την παρουσία όλων ξεκίνησε την πρώτη του τοποθέτηση μετά την ορκωμοσία ο κ.Γκαράνης, τονίζοντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί κύριο μετερίζι άσκησης πολιτικής του Δήμου μας.

«Παρά τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζουμε υποσχόμαστε στους συμπολίτες μας ότι θα τα καταφέρουμε, θα συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε το 2019 και – με τη νέα δημοκρατική τους επιβεβαίωση – θα ολοκληρώσουμε όλα όσα οραματιζόμαστε, μεγάλα έργα που βελτιώνουν ριζικά την ποιότητα της ζωής σας, αλλά και  καθημερινές παρεμβάσεις που στοχεύουν στην καλυτέρευση των συνθηκών στην πόλη και τους οικισμούς της» πρόσθεσε για να υπογραμμίσει πως «η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι πάντα στις επάλξεις και διαρκώς ετοιμοπόλεμη, γιατί οι πολίτες, οι αγωνίες και τα προβλήματά τους, είναι δίπλα μας και μας αφορούν άμεσα τόσο η υπόσταση όσο και η επίλυση τους και ας μην άπτονται συχνά των δικών μας αρμοδιοτήτων».

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση πως την επόμενη πενταετία η δημοτική αρχή θα έχει δίπλα της το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων, τονίζοντας πως «μόνο με ομόνοια και αποφασιστικότητα ο Δήμος Κομοτηνής θα μπορέσει να είναι αναπτυξιακά ισχυρός». «Για να διαδραματίσει τον ρόλο που του αρμόζει, όντας το κέντρο της Περιφέρειας και διαθέτοντας το μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα της γειτνίασης με τα Βαλκάνια και τις παρευξείνιες χώρες».

«Με δύναμη και αποφασιστικότητα θα αγωνιστούμε για έναν δήμο με όραμα και προοπτική» κατέληξε ευχόμενος καλή και δημιουργική θητεία σε όλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.