Ο Σεβδατ Αραπ νεος Προεδρος του Δημοτικου Συμβουλιου Ιασμου

Συνεργασία από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους ζήτησε ο νέος πρόεδρος για να βελτιώσουν την κατάσταση στο Δήμο

Ο Σεβδάτ Αράπ είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου, ο οποίος εξελέγη ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε στις 2 Ιανουαρίου.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Δήμαρχος κ. Τζανέρ Ιμάμ ευχήθηκε σε όλους επιτυχία στο έργο τους, ζητώντας να λειτουργήσουν όλοι μαζί με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, ώστε να στείλουν ένα μήνυμα σε όσους τους παρακολουθούν και αγωνιούν για την περιοχή τους, η οποία βρέθηκε τα προηγούμενα χρόνια στο κέντρο αρνητικής δημοσιότητας.

«Θέλω να δώσω ένα τέλος σε αυτά τα πράγματα, και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους μας. Σας θέλουμε δίπλα μας στο έργο μας» ανέφερε, προτρέποντας όλους τους δημοτικούς συμβούλους να αγωνιστούν για τους δημότες και την περιοχή. Εξέφρασε δε την βεβαιότητα πως με σύνεση και δουλειά θα τα καταφέρουν, και ο Δήμος Ιάσμου θα είναι πάλι στην κορυφή, εκεί που του αξίζει.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Μεχμέτ Μεχμέτ τόνισε πως είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν με την Δημοτική Αρχή, και σε καμία περίπτωση δεν θα πράξουν αυτά που εισέπραξαν τα πρώτα χρόνια της προηγούμενης διοίκησης από την τότε αντιπολίτευση και σημερινή συμπολίτευση. «Σε ό,τι είναι θετικό υπέρ των Δημοτών θα έχετε τη στήριξή μας, και σε ό,τι κρίνουμε ότι δεν είναι το σωστό και το καλύτερο, θα είμαστε απέναντι» κατέληξε.

Μεγάλες οι ανάγκες στο Δήμο

Ο κ. Αράπ Σεδάτ προτάθηκε από τον Δήμαρχο κ. Τζανέρ Ιμάμ για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά έμπειρο αυτοδιοικητικό. Από την παράταξη της αντιπολίτευσης προτάθηκε ο πρώην Δήμαρχος κ. Μουμίν Μουμίν.

Ο γραμματέας επιλέγεται από την δεύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης, όμως ελλείψει αυτής επιλέχτηκε από την συμπολίτευση, με τον κ. Αρήφ Μεχμέτ, να προτείνεται και να ψηφίζεται ομόφωνα.

Ο νέος πρόεδρος ευχαρίστησε το σώμα για την επιλογή του, κάτι που του δίνει ακόμα μια υποχρέωση να είναι δίκαιος απέναντι σε όλους, και υποσχέθηκε πως θα είναι πάντα συνεργάσιμος και διαθέσιμος για να βοηθήσει στη διευθέτηση όποιου προβλήματος υπάρχει.

Αναλαμβάνει όμως τη θέση του όχι με χαρά, αλλά με θλίψη και στεναχώρια, γιατί από τις συζητήσεις που έχει κάνει με την οικονομική υπηρεσία, ο Δήμος βρίσκεται σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση.

Για αυτό και απαίτησε την συνεργασία της αντιπολίτευσης, γιατί την έχει ανάγκη ο τόπος. «Δεν μπορούμε με το μίσος, τα νεύρα και τις διαφορές μας να αδικήσουμε τον πολίτη, που περιμένει από εμάς οποιαδήποτε υπηρεσία» και ελπίζει πως θα μπορέσουν να αφήσουν τον τόπο τους καλύτερο από αυτό που είναι.

Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής

Στη συνέχεια επιλέχθηκαν τα μέλη της νέας επταμελούς Δημοτικής Επιτροπής για τους 30 πρώτους μήνες της θητείας του Συμβουλίου, της οποίας προεδρεύει ο Δήμαρχος, και έχει 4 μέλη από την συμπολίτευση και 2 μέλη από την αντιπολίτευση.

Έτσι τακτικά μέλη από την πλευρά της συμπολίτευσης θα είναι οι Ντάνης Κουτσογιάννης, Μπορδούκ Ορχάν, Χατσή Αλή Σιμπέλ, Αλή Οζάν

Αναπληρωματικοί είναι οι Γιάτσος Νικόλαος, Χασάν Χουσεΐν, Μάνκο Μεμέτ Κουμπιλάι και Κίντς Ερκάν.

Από την πλευρά της συμπολίτευσης τακτικά μέλη θα είναι ο Μεχμέτ Μεχμέτ και ο Μωραΐτης Ιωάννης, ενώ αναπληρωματικοί είναι οι Χουσεΐν Σαλήμ και Χατζητουλούσης Ευάγγελος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.