Ο Ιμαμ Τζανερ νεος Δημαρχος Ιασμου

«Οι πόρτες του δήμου θα είναι ανοιχτές για όλους» διαβεβαίωσε ο νέος δήμαρχος

Ο κ. Ιμάμ Τζανέρ είναι το πρόσωπο που επέλεξαν οι δημότες Ιάσμου, να επαναφέρει το δήμο σε μια κατάσταση ομαλότητας μετά τα «σκαμπανεβάσματα» της προηγούμενης αυτοδιοικητικής περιόδου. Η ροή των εκλογικών τηλεγραφημάτων, από την αρχή της διαδικασίας έδινε ένα σταθερό προβάδισμα στον κ. Ιμάμ, κάτι που συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της διαδικασίας.

Με την ενσωμάτωση στο 100% των εκλογικών τμημάτων, τα αποτελέσματα δείχνουν μεγάλα ποσοστά αποχής, αφού μόλις 9.845 πολίτες του δήμου Ιάσμου προσήλθαν στις κάλπες σε σύνολο 20.212 εγγεγραμμένων (ποσοστό συμμετοχής 48,71%).  Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ανήλθαν σε 9.396, 356 τα άκυρα και 93 τα λευκά.

Όσο για τα αποτελέσματα στο σύνολο του δήμου η παράταξη «Μαζί» του κ. Ιμάμ Τζανέρ κατέλαβε την πρωτιά συγκεντρώνοντας 5.235 ψήφους και ποσοστό 55,72% έναντι 4.161 ψήφων του κ. Μεχμέτ Μεχμέτ και της Δυναμικής Ενότητας που συγκέντρωσε ποσοστό 44,28%. Έτσι με βάση το αποτέλεσμα η παράταξη «Μαζί» κερδίζει πλειοψηφία 15 εδρών στο νέο δημοτικό συμβούλιο έναντι 10 εδρών της Δυναμικής Ενότητας.

Χαρακτηριστικό της «άνετης» επικράτησης του κ. Ιμάμ Τζανέρ είναι πως σε καμία από τις τρεις δημοτικές ενότητες δεν κατάφερε να χάσει την πρωτιά απέναντι στον ανθυποψήφιό του, ωστόσο στη δημοτική ενότητα Ιάσμου η πρωτιά του κ. Ιμάμ ήρθε με μόλις 10 ψήφους διαφορά.

Οι εκλογικές επιδόσεις ανά δημοτική ενότητα

Αναλυτικότερα, στη Δημοτική Ενότητα Αμαξάδων, η παράταξη «Μαζί» του κ. Ιμάμ Τζανέρ συγκέντρωσε 766 ψήφους και ποσοστό 72,26% έναντι 294 ψήφων και ποσοστού 27,74% της Δυναμικής Ενότητας και του κ. Μεχμέτ Μεχμέτ.

Στη Δημοτική Ενότητα Ιάσμου, η παράταξη «Μαζί» του κ. Ιμάμ Τζανέρ συγκέντρωσε 2.194 ψήφους και ποσοστό 50,11% έναντι 2.184 ψήφων και ποσοστού 49,89% της Δυναμικής Ενότητας και του κ. Μεχμέτ Μεχμέτ.

Και τέλος στη Δημοτική Ενότητα Σώστη, η παράταξη «Μαζί» του κ. Ιμάμ Τζανέρ συγκέντρωσε 2.275 ψήφους και ποσοστό 57,48% έναντι 1.683 ψήφων και ποσοστού 42,52% της Δυναμικής Ενότητας και του κ. Μεχμέτ Μεχμέτ.

Η κατανομή των εδρών ανά δημοτική ενότητα

Κατόπιν αυτών οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Μαζί» καταλαμβάνουν 3 έδρες στη Δημοτική Ενότητα Αμαξάδων, 5 έδρες στη Δημοτική Ενότητα Ιάσμου και 7 έδρες στη Δημοτική Ενότητα Σώστη.

Αντίστοιχα οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δυναμικής Ενότητας καταλαμβάνουν 1 έδρα στη Δημοτική Ενότητα Αμαξάδων, 5 έδρες στη Δημοτική Ενότητα Ιάσμου και 4 έδρες στη Δημοτική Ενότητα Σώστη.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγονται

Ως προς τα πρόσωπα που εκλέγονται στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση της σταυροδοσίας και έτσι ενδέχεται να υπάρξουν ανακατατάξεις στα πρόσωπα που εκλέγονται. Ωστόσο σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά μέχρι τώρα.

Για την παράταξη «Μαζί» εκλέγονται από τη Δημοτική Ενότητα Αμαξάδων οι:

  1. Κιντς Ερκάν (766 σταυροί)
  2. Χουσεΐν Σουνάη (276 σταυροί)
  3. Μπορδούκ Ορχάν (250 σταυροί)

Από την Δημοτική Ενότητα Ιάσμου οι:

  1. Μουεμίν Ερτζάν (823 σταυροί)
  2. Κουτσογιάννης Ιωάννης (657 σταυροί)
  3. Μάνκο Μεμέτ Κουμπιλάι (578 σταυροί)
  4. Αγιάν Τζελάλ (436 σταυροί)
  5. Γιάτσος Νικόλαος (415 σταυροί)

Από τη Δημοτική Ενότητα Σώστη:

  1. Αρήφ Μεχμέτ (1.010 σταυροί)
  2. Καρά Χασάν Μουζδάτ (360 σταυροί)
  3. Αράπ Σεδάτ (333 σταυροί)
  4. Αυγουστής Βασίλειος (329 σταυροί)
  5. Σερήφ Αϊχάν (302 σταυροί)
  6. Χατσή Αλή Σιμπέλ (279 σταυροί)
  7. Σαρίτζαλη Μουσταφά (256 σταυροί)

Για τη Δυναμική Ενότητα από τη Δημοτική Ενότητα Αμαξάδων εκλέγονται οι:

Μουμίν Μπεζέτ (130 σταυροί)

Από τη Δημοτική Ενότητα Ιάσμου:

  1. Μουεμίν Ισμαήλ (584 σταυροί)
  2. Χουσεΐν Σαλήμ (546 σταυροί)
  3. Μωραΐτης Ιωάννης (532 σταυροί)
  4. Χατζητολούσης Ευάγγελος (524 σταυροί)
  5. Λιάπης Αθανάσιος (467 σταυροί)

Από τη Δημοτική Ενότητα Σώστη:

  1. Μουμίν Μουμίν (667 σταυροί)
  2. Χατζή Ραμαδάν (451 σταυροί)
  3. Μουμίν Μουμίν (323 σταυροί)
  4. Μουμίν Μεχμέτ (286 σταυροί)

Τζανέρ Ιμάμ: «Ως διοίκηση θα είμαστε όλων των πολιτών»

Το βράδυ της Κυριακής μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα, οπότε και το εκλογικό αποτέλεσμα οριστικοποιήθηκε, στην πλατεία του Ιάσμου ο επόμενος δήμαρχος κ. Τζανέρ Ιμάμ, σε πανηγυρικό κλίμα μίλησε σε πλήθος δημοτών που συγκεντρώθηκε για να τον συγχαρεί και να γιορτάσει μαζί του νίκη. Σεβόμενος το θρακικό συναμφότερο ο κ. Ιμάμ μίλησε στους πολίτες στα ελληνικά και τα τούρκικα, ευχαριστώντας την οικογένεια και τους συνεργάτες του για τη στήριξη και τον αγώνα που έδωσαν μαζί του. Επίσης ευχαρίστησε τους δημότες για την ψήφο και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στον συνδυασμό.

«Δίνουμε το λόγο μας ότι ως διοίκηση θα είμαστε όλων των πολιτών. Στη διοίκηση μας κανένας δεν θα περισσεύει, όλοι θα έχουν αξία και ο λόγος τους θα έχει αξία. Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως οι πόρτες του δήμου θα είναι ανοιχτές για όλους και για πάντα. Η νίκη είναι δική σας, ο δήμος θα είναι δικός σας. Απόψε κέρδισε ο λαός, απόψε κέρδισαν οι πολίτες, απόψε κέρδισαν οι δημότες, απόψε κέρδισε ο δήμος Ιάσμου. Ανοίγουμε νέα σελίδα για όλους τους δημότες» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανέρ Ιμάμ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.