Ο Χριστοδουλος Τοψιδης νεος Περιφερειαρχης Ανατολικης Μακεδονιας και Θρακης

Ανέτρεψε το αποτέλεσμα του Α’ γύρου κόβοντας πρώτος το νήμα των Περιφερειακών εκλογών

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης θα βρίσκεται από την 1η Ιανουαρίου του 2024 στη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς η παράταξη της «Περιφερειακής Σύνθεσης» κατάφερε την ανατροπή των αποτελεσμάτων του Α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, τερματίζοντας πρώτη στις ψήφους των πολιτών της Περιφέρειας.

Ο κ.Χριστόδουλος Τοψίδης και τα στελέχη της παράταξής του κατάφεραν να αναδειχθούν πρώτη δύναμη στην ΠΑΜ-Θ συγκεντρώνοντας το 50,86% των ψήφων των ψηφοφόρων, έναντι του 49,14% της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης» και του νυν Περιφερειάρχη κ.Χρήστου Μέτιου, προσομοιάζοντας στο «θρίλερ» του 2019, αυτή τη φορά ωστόσο με διαφορετικό νικητή.

Ο κ.Τοψίδης κατάφερε επίσης να ανατρέψει την πρωτιά που κέρδισε η «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» την πρώτη Κυριακή των εκλογών στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, και να διατηρήσει την πρωτιά στις Περιφερειακές Ενότητες Δράμας, Θάσου και Έβρου – στην τελευταία έστω και με μειωμένα ποσοστά – ενώ ο κ.Χρήστος Μέτιος και η «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση στις περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Ξάνθης.

Αύξησε τις δυνάμεις του ο Τοψίδης σε Δράμα και Ξάνθη

Χαρακτηριστικό ωστόσο των απωλειών που έδωσαν και τη νίκη στην παράταξη Τοψίδη είναι ότι η παράταξη του Χρήστου Μέτιου απώλεσε περισσότερες των 25.000 ψήφων σε όλη την ΠΑΜ-Θ σε σχέση με την πρώτη Κυριακή, έναντι μόλις 500 και κάτι ψήφων που απώλεσε η παράταξη Τοψίδη.

Ειδική επίσης μνεία θα πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι ο κ.Τοψίδης σημείωσε μικρότερες απώλειες στις προαναφερθείσες Περιφερειακές Ενότητες, ενώ εν αντιθέσει με τον αντίπαλό του κατάφερε να αυξήσει την δυναμική τους στις Περιφερειακές Ενότητες Δράμας και Ξάνθης, με 388 και 2.386 ψήφους επιπλέον του α’ γύρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Περιφέρεια ΑΜ-Θ δεν αποτέλεσε εξαίρεση σε ό,τι αφορά τα πολύ μικρά ποσοστά συμμετοχής των πολιτών στην δεύτερη αυτή εκλογική διαδικασία, καθώς το συνολικό ποσοστό της συμμετοχής άγγιξε μόλις το 35,26%, με την μεγαλύτερη αποχή να σημειώνεται στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου όπου στις κάλπες κατήλθε μόλις το 19,47%.

Με το «κλείδωμα» των αποτελεσμάτων ο κ.Τοψίδης, στις πρώτες του δηλώσεις από τον Έβρο διαβεβαίωσε πως θα είναι περιφερειάρχης όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις, ευχαριστώντας τους πολίτες για τη στήριξή τους.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε η νίκη της παράταξής του είναι «νίκη των πολιτών της Περιφέρειας και της Περιφέρειά μας», γνωστοποιώντας ότι δέχτηκε και το συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Περιφερειάρχη κ.Χρήστο Μέτιο.

Ως προς τις προτεραιότητές του όπως εξήγησε «από αύριο θα έχουμε ένα γραφείο στην Περιφέρεια για να δουλέψουμε», υπογραμμίζοντας πως «θα είμαι Περιφερειάρχης για όλους τους πολίτες και για όσους μας ψήφισαν και για όσους δεν μας ψήφισαν».

Ακολούθως ο κ.Τοψίδης αναχώρησε για την Κομοτηνή, όπου λίγο μετά τις 10 το βράδυ έγινε αποδεκτός στο εκλογικό κέντρο της παράταξης όπου από νωρίτερα είχε μαζευτεί πλήθος κόσμου, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού.

 Η παρουσία άλλωστε του κόσμου που συγκεντρώθηκε στο σημείο οδήγησε στο προσωρινό κλείσιμο της οδού Ορφέως έως το ύψος του τροχονόμου, όπου είχε στηθεί ένα υπαίθριο «πάρτυ».

Καταφθάνοντας ο κ.Τοψίδης καταχειροκροτήθηκε από ψηφοφόρους αλλά και στελέχη της παράταξης, ενώ ανάμεσα τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και η κόρη του αείμνηστου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ.Γιώργου Παυλίδη, Μαρίνα Παυλίδη που τον συνεχάρη.

Χριστόδουλος Τοψίδης: «Στο τέλος της θητείας μας η ΠΑΜ-Θ θα έχει το χρώμα της ανάπτυξης, της ευημερίας και της προόδου»

Στην πρώτη πανηγυρική του ομιλία, από την Κομοτηνή ο κ.Τοψίδης, ξεκίνησε δίνοντας τα συγχαρητήριά του στα 115 στελέχη της παράταξης που όπως τόνισε δεν παρέδωσαν τη μάχη την πρώτη Κυριακή. «Οι εκλογές τελείωσαν σήμερα και αυτό το οφείλω σε όλους εσάς που πιστέψατε σε εμάς, την ανεξάρτητη ομάδα που θα πάει την περιφέρεια μας μπροστά» ανέφερε.

Ο ίδιος δεν αμέλησε να ευχαριστήσει όλες τις πολιτικές παρατάξεις που συμμετείχαν στην διαδικασία των εκλογών, για τον πολιτικό πολιτισμό και το ήθος που έδειξαν, τονίζοντας ότι την επόμενη ημέρα θα συνεργαστεί με όλους τους για το καλό του τόπου.

«Η περιφέρεια μας έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πάει μπροστά, θέλει ανθρώπους με όραμα και αγάπη για τον τόπο ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και να γυρίσουμε σελίδα. Στην ΠΑΜ-Θ δεν θα υπάρχει εμείς και οι άλλοι» ανέφερε, τονίζοντας πως θα υπάρχει ισορροπία και ισονομία για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Ο ίδιος δήλωσε πως θα είμαι ο Περιφερειάρχης όλων, όσων στήριξαν και όσων δεν στήριξαν την παράταξη, κάνοντας λόγο για χτυπήματα κάτω από τη μέση.

«Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής δεν μας πτόησε γιατί την επόμενη ημέρα βγήκαμε στην αγορά, τους πολίτες, που μας αγκαλιάσατε και πιστέψατε πιο πολύ και από εμάς» ανέφερε τονίζοντας πως θα συνεργαστεί και με την υφιστάμενη αλλά και την εκάστοτε κυβέρνηση για το καλό του τόπου.

Όπως επανέλαβε και σε γραπτό του μήνυμα το πρωί της Δευτέρας ο ίδιος υπογράμμισε πως σύνθημα της παράταξης είναι το  «ο άνθρωπος στο επίκεντρο» για να δεσμευτεί ότι θα το υπηρετήσει από την πρώτη ημέρα της διοίκησής μας.

«Το όνομά της παράταξής μας είναι “Περιφερειακή Σύνθεση” και θα εργαστούμε για να συνθέσουμε ιδέες, προτάσεις και δυνάμεις ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους».

«Στα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης έχει λευκό χρώμα. Στο τέλος της θητείας μας θα έχει το χρώμα της ανάπτυξης, της ευημερίας και της προόδου» πρόσθεσε για να καταλήξει τονίζοντας πως «σε αυτή την προσπάθεια που μόλις ξεκίνησε, πιστεύω ότι δεν περισσεύει κανείς, είναι όλοι χρήσιμοι και έχω την πεποίθηση ότι η σύνθεση είναι αυτή που θα δώσει νέα πνοή στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα ξεχωριστά».

Χρήστος Μέτιος: «Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα ασκήσουμε τα καθήκοντά μας ως αντιπολίτευση»

Με γραπτή  του δήλωση το βράδυ της Κυριακής ο νυν Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» συνεχάρη τον κ.Τοψίδη για τη νίκη του τονίζοντας πως θα «ασκήσουμε τα καθήκοντά μας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης».

Ο κ.Μέτιος απηύθυνε τις ευχαριστίες του προς όλους τους πολίτες της Περιφέρειάς μας, που πίστεψαν στο έργο και εμπιστεύτηκαν την παράταξη της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης» καθώς και προς τα μέλη της παράταξης και τους συνεργάτες της, που όπως υπογράμμισε «έδωσαν έναν έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα».

«Η πλειοψηφία των πολιτών αποφάσισε να συνεχίσουμε από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο» συνέχισε για να καταλήξει: «διαβεβαιώνουμε όλους τους πολίτες ότι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα ασκήσουμε τα καθήκοντά μας ως αντιπολίτευση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.