Ο Χριστοδουλος Τοψιδης νεος Περιφερειαρχης ΑΜΘ

Επικράτησε του Χρ. Μέτιου

Η πιο αμφίρροπη από τις μάχες του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών αποδείχθηκε πως ήταν αυτή στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς προηγούταν του ανθυποψηφίου του κ. Χρήστου Μέτιου. Χωρίς ποτέ να αποσπάσει διαφορά ασφαλείας, αλλά πάντα προηγούμενος, κατάφερε τελικά να κόψει πρώτο το νήμα και να εκλεγεί νέο Περιφερειάρχης ΑΜΘ.

Οι περιφερειακές ενότητες Ροδόπης και Ξάνθης ήταν οι μοναδικές που ο κ. Μέτιος κατάφερε να αποσπάσει την πρωτιά με όλες τις υπόλοιπες να δίνουν την πρωτιά στον κ. Τοψίδη. Η μεγάλη «ανατροπή» έγινε στην ΠΕ Καβάλα, όπου καίτοι την πρώτη Κυριακή ο κ. Μέτιος ήρθε πρώτος, την δεύτερη Κυριακή η πλειοψηφία των πολιτών που ψήφισαν επέλεξαν τον κ. Τοψίδη.

Η συμμετοχή κυμάνθηκε σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, περίπου στο 35%.

 Σε δήλωσή του ο κ. Μέτιος συνεχάρη για την εκλογική νίκη τον κ. Τοψίδη, ευχαριστώντας παράλληλα και το σύνολο των πολιτών που στήριξαν την υποψηφιότητά του.

Χριστόδουλος Τοψίδης: «Από αύριο θα είμαι Περιφερειάρχης για όλους τους πολίτες»

Στην πρώτη του δήλωση από τον Έβρο ο νέος Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε πως θα είναι περιφερειάρχης όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις, ευχαριστώντας τους πολίτες για τη στήριξή τους.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Νίκησαν οι πολίτες της Περιφέρειας και η Περιφέρειά μας. Μόλις μου τηλεφώνησε και με συνεχάρη ο Περιφερειάρχης και όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων. Από αύριο θα έχουμε ένα γραφείο στην Περιφέρεια για να δουλέψουμε. Είναι μεγάλη ευθύνη, αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια, που δεν μας παράτησαν στη β’ Κυριακή. Δώσαμε τη μάχη 115 άνθρωποι, πιστοί στο στόχο μας, σας πείσαμε και μας δικαιώσατε. Χρειάζεται ανθρώπους με όρεξη και δουλειά η Περιφέρειά μας που δεν τους ενδιαφέρουν τα κόμματα αλλά ο τόπος τους. Μας χτυπήσανε κάτω από τη μέση… Αλλά έχετε όλοι θάρρος και αγωνιστικότητα. Από αύριο θα είμαι Περιφερειάρχης για όλους τους πολίτες και για όσους μας ψήφισαν και για όσους δεν μας ψήφισαν. Δεν χωράνε διακρίσεις και κόμματα, τα προβλήματα του τόπου είναι το κόμμα μας. Θα δουλέψουμε για εσάς, η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή και το τηλέφωνό μου, και καθημερινά θα είμαστε σε διαβούλευση. Ο τόπος αυτός θα πάει μπροστά είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Ευχαριστώ τους συνεργάτες, την οικογένειά μου και τους εθελοντές που με κράτησαν όρθιο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.