Νεος δημαρχος Αρριανων ο Χουσειν Ερδεμ

Η κατανομή των εδρών στο νέο δημοτικό συμβούλιο

Ο κ. Χουσεΐν Ερδέμ θα είναι ο νέος δήμαρχος Αρριανών, καθώς το βράδυ της Κυριακής 15 Οκτωβρίου επικράτησε του ανθυποψηφίου του και νυν δημάρχου κ. Αμέτ Ριτβάν, στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η συμμετοχή κυμάνθηκε στο 54,58% με τον κ. Χουσεΐν Ερδέμ να συγκεντρώνει 6.160 ψήφους έναντι 4.421 ψήφων που συγκέντρωσε ο κ. Αμέτ Ριτβάν.

Έτσι στο δημοτικό συμβούλιο που θα συγκροτηθεί με το νέο έτος η παράταξη «Ενότητα» του κ. Χουσεΐν Ερδέμ θα έχει την πλειοψηφία των εδρών, 15 συνολικά, ενώ η «Δημοκρατική Δύναμη» του κ. Αμέτ Ριτβάν και η «Ελπίδα» του κ. Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά θα μοιραστούν τις υπόλοιπες 10 έδρες, από 5 πέντε η κάθε μια.

Η κατανομή των εδρών

Ως προς την κατανομή ανά Δημοτική Ενότητα, στην εννιαεδρική Δημοτική Ενότητα Αρριανών η «Ενότητα» καταλαμβάνει 5 έδρες, η «Δημοκρατική Δύναμη» 2 έδρες και η «Ελπίδα» 2 έδρες.

Στη Δημοτική Ενότητα Κέχρου, η «Ενότητα» καταλαμβάνει και τις δυο έδρες

Στη Δημοτική Ενότητα Οργάνης οι τρεις συνδυασμοί καταλαμβάνουν από μια έδρα

Τέλος στη Δημοτική Ενότητα Φιλλύρας που συνολικά διαθέτει 11 έδρες, η «Ενότητα» καταλαμβάνει τις 7 έδρες, η «Δημοκρατική Δύναμη» 2 έδρες και η «Ελπίδα» επίσης 2 έδρες.

Τα πρόσωπα που εκλέγονται

Ως προς τα πρόσωπα που εκλέγονται, στη Δημοτική Ενότητα Αρριανών από την «Ενότητα» οι Γιουσούφ Οσκάν, Οσμάν Λεβέντ, Νασούφ Γιοκμέν, Χατζή Χαφούζ, Αλή Αμέτ Μεχμέτ, από τη «Δημοκρατική Δύναμη» οι Ρισγγίτς Ρουκιέ και Σαλή Εκρέμ, από την «Ελπίδα» οι Γιουσούφ Αϊχάν και Ρεσήτ Γκουνέρ.

Στη Δημοτική Ενότητα Κέχρου εκλέγονται οι Οσμάν Χοτζά και Κοτς Ζεκιέ από την «Ενότητα»

Στη Δημοτική Ενότητα Οργάνης εκλέγονται οι Σαρ Χουσεΐν Ισμαήλ από την «Ενότητα», Παδαρλή Γιουσούφ Ιρφάν από τη «Δημοκρατική Δύναμη» και Εμίν Μεμέτ Αχμέτ από την «Ελπίδα»

Τέλος στη Δημοτική Ενότητα Φιλλύρας εκλέγονται οι Χασάν Σινάν, Καρά Ισμαήλ Χασάν Ονούρ, Μανάβ Ισμαήλ Μινέ, Σαδίκ Χουσεΐν, Μουσταφά Μπας Ιμπραήμ, Χουσεΐν Σεμπαετήν, Αρέν Αχμέτ Ογλού Νουρσέτ από την «Ενότητα», Μεμέτ Αλή Τζουνέιτ και Χουσεΐν Μπαρής από τη «Δημοκρατική Δύναμη», Σακήρ Ιμπραχήμ και Σερήφ Τζενγκίς από την «Ελπίδα»

Να σημειωθεί ότι ειδικά για τα πρόσωπα που εκλέγονται τα στοιχεία προήλθαν από την πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία ωστόσο δεν έχει ενσωματωθεί το σύνολο της σταυροδοσίας. Έτσι ενδεχομένως να προκύψουν ανακατατάξεις στην εκλογή των υποψηφίων. Σε κάθε περίπτωση η επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων και των προσώπων που εκλέγονται θα γίνει από το Πρωτοδικείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.