Να μην χαθουν αλλες ευκαιριες για Ροδοπη και ΑΜΘ ζητησε ο Χριστοδουλος Τοψιδης

Τις προτάσεις της Περιφερειακής Σύνθεσης και τους υποψήφιους Συμβούλους Ροδόπης παρουσίασε ο επικεφαλής της στην Κομοτηνή

Την ανάγκη να μην χαθούν άλλες ευκαιρίες για την Ροδόπη και όλη την ΑΜΘ τόνισε στην προεκλογική του ομιλία στην Κομοτηνή ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου κατέθεσε τις προτάσεις της παράταξης τους αλλά και παρουσίασε τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους στην Ροδόπη.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων η κ. Μαρίνα Παυλίδου, πρώην υποψήφια βουλευτής ΝΔ και κόρη του αείμνηστου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Δημήτρης Κοτσάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Νίκος Αγγελίδης.

Καθαρή αυτοδιοικητική πρόταση

Από το βήμα της ομιλίας, ο κ. Τοψίδης ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την υποστήριξή τους, τονίζοντας πως η Περιφερειακή Σύνθεση είναι ο μοναδικός συνδυασμός που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Περιφέρειας χωρίς διακρίσεις, και έχει καθαρή αυτοδιοικητική πρόταση.

Το πρόγραμμά τους, τόνισε, είναι συναφές, είναι εφαρμόσιμο και είναι συναφές με τις ανάγκες των πολλών, έχοντας πλήρη εικόνα της Περιφέρειας, η οποία μέχρι σήμερα δεν είναι καλή.

Τόνισε δε πως θέλουν να δείξουν στους πολίτες πως η Περιφέρεια μπορεί να είναι ένας χρήσιμος θεσμός που εργάζεται για την ανάπτυξη της περιοχής, και μπορεί με τους κατάλληλους ανθρώπους, δουλειά και προγραμματισμό να πετύχει, όπως κάνουν άλλες Περιφέρειες της χώρας.

Παρέθεσε δε τις θεμελιώδεις αρχές του συνδυασμού, την ισότητα των ευκαιριών, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στον πολίτη, συμμετοχή των πολιτών και των φορέων στην διαμόρφωση και την λήψη αποφάσεων, σεβασμό της ιδιαιτερότητας του κάθε τόπου, της κάθε περιοχής, της κάθε πόλης και οικισμού της Περιφέρειας, που σήμερα βρίσκεται στην τελευταία δεκάδα ανάπτυξης ανάμεσα στις περιφέρειες της ΕΕ.

Ανοχύρωτη στις πλημύρες η Ροδόπη

Υπογράμμισε ότι η Ροδόπη, δεν μπορεί να χάσει άλλες ευκαιρίες, όταν μαστίζεται από ανεργία και χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, ελλείψεις υποδομών, με την γέφυρα Κομψάτου να μην έχει επισκευαστεί ακόμα, ενώ η γέφυρα του Κοσμίου έχει συμβασιοποιηθεί αλλά το έργο δεν προχωρά.

Γι’ αυτό και προτεραιότητά τους είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου, αλλά και η υλοποίηση των σοβαρών αντιπλημμυρικών έργων που δεν έγιναν από την υφιστάμενη διοίκηση, δίνοντας βαρύτητα στον καθαρισμό ρεμάτων, και την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας.

Όλες οι πληγές της Ροδόπης από παλιότερες πλημμύρες, τόνισε, παραμένουν ανοιχτές, και τώρα ήρθε η ώρα να κλείσουν, και να επενδύσει η ΠΑΜΘ στην πρόληψη των φυσικών καταστροφών, με σύγχρονα μέσα τα οποία μπορούν να αποκτηθούν με κατάλληλο προγραμματισμό.

Ο κ. Τοψίδης δεσμεύθηκε για την οργάνωση της τουριστικής προβολής της ΠΕ Ροδόπης, που αμέλησε η σημερινή διοίκηση χωρίς ούτε ένα έργο, αξιοποιώντας το ρεύμα από τον κάθετο άξονα, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση ή τη δημιουργία υποδομών που θα εξυπηρετούν τους τουρίστες και τους ντόπιους στο τουριστικό μέτωπο της Ροδόπης.

Εξήρε δε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του πρωτογενούς τομέα στην πρόοδο της τοπικής οικονομίας, για αυτό και έχουν σχεδιασμό τόσο για τη δημιουργία υδροταμιευτήρων, και διεκδίκηση πόρων από την ΚΑΠ.

Αξιοποίηση ΔΠΘ και ΒΙΠΕ

Ο κ. Τοψίδης αναφέρθηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τονίζοντας πως θέλουν να αξιοποιήσουν την γνώση και την έρευνα που παράγει σε σταθερή βάση συνεργασίας, ως ισότιμο εταίρο στην χάραξη της αναπτυξιακής προοπτικής της Περιφέρειας, με την άμεση αναβάθμισή του και τη λειτουργία του Τμήματος Εργοθεραπείας.

Τέλος αναφερόμενος στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, τόνισε πως αποτελεί πρώτη προτεραιότητά τους, με διεκδίκηση επενδύσεων, εξειδικευμένων επενδυτικών προγραμμάτων.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, υπάρχουν λύσεις, στα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η ΠΑΜΘ, στις ιδέες που μπορούν να εφαρμόσουν και στις ευκαιρίες που μπορούν να αδράξουν, αρκεί να υπάρχει όραμα για ένα καλύτερο αύριο και υπευθυνότητα για να υπηρετήσουν.

Για αυτό και ανέλαβε την ευθύνη, τονίζοντας πως ο ίδιος και τα στελέχη τους θα δουλέψουν για όλους και όλες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.