Να μπει η Κομοτηνη στον χαρτη των χειμερινων προορισμων στοχευει η δημοτικη αρχη

Στοίχημα οι διανυκτερεύσεις στην περιοχή με αφορμή το χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Πέτρο Ζωγράφου

Στην 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που έλαβε χώρα το προηγούμενο τριήμερο στην Θεσσαλονίκη, συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Κομοτηνής, για δεύτερη χρονιά «φιλοξενούμενος» στο περίπτερο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μάλιστα στην φετινή διοργάνωση έγιναν και τα «αποκαλυπτήρια» της θεματικής του θεματικού Χριστουγεννιάτικου πάρκου που θα ανοίξει τις πόρτες του στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, που δεν είναι άλλο από το «Τα Παραμύθια του κόσμου», με στόχο να γνωστοποιήσουν την «είσοδο» της Κομοτηνής και στον «χάρτη» των Χριστουγεννιάτικων προορισμών.

Μεταξύ άλλων τον Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Πέτρος Ζωγράφου ο οποίος σε συνεργασία με τους συνεργάτες του επικοινώνησαν με το καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο στους επαγγελματίες όσο και σε επισκέπτες τα όσα προσφέρει η περιοχή ως προορισμός με το πρόσημο να βγαίνει σύμφωνα με τον ίδιο θετικό.

Ερωτηθείς σχετικά το πρωί της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο κ. Ζωγράφου μετέφερε τις θετικές αποκρίσεις αλλά και την έκπληξη του κόσμου, καθώς πέραν της περσινής διοργάνωσης του θεματικού πάρκου του Πινόκιο που «ακούστηκε», εκδήλωσαν ενδιαφέρον και για την φετινή «διανθισμένη» διοργάνωση, ώστε να αποτελέσει λόγο επίσκεψής τους στην περιοχή.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης όπως έκανε γνωστό επαγγελματίας ξενοδόχος της περιοχής κλήρωσε και ένα διήμερο διαμονής στην πόλη μας, κλήρωση η οποία έτυχε θερμής συμμετοχής και ενδιαφέροντος.

Η Κομοτηνή νέα πρόταση για χριστουγεννιάτικος προορισμός

Το σημαντικό ωστόσο αποτέλεσμα της παρουσίας αυτής σύμφωνα με τον ίδιο είναι ότι σύμφωνα και με τον κόσμο, ξεκινά πλέον να δημιουργείται μια καινούργια πρόταση για τα χριστούγεννα στην Βόρειο Ελλάδα, γεγονός που αποτελεί χαρακτηριστικό στόχο και της τουριστικής μελέτης στο πλαίσιο της οποίας και το θεματικό πάρκο υλοποιείται.

«Το θέμα είναι αυτό το κάτι πρέπει τώρα να το κάνουμε κάτι παραπάνω και σιγά σιγά νομίζω υπάρχει και η διάθεση για να συμβεί αυτό» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά απαριθμώντας και πολιτικούς εκπροσώπους που πέρασαν από το περίπτερο, μεταξύ των οποίων η πρόεδρος τους ΕΟΤ κ.Άντζελα Γκερέκου, η υπουργός Τουρισμού κ.Όλγα Κεφαλογιάννη κ.α. καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Βορείου Ελλάδος μεταξύ των οποίων και ο νεοεκλεγέντας Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ.Χριστόδουλος Τοψίδης.

Κατά την περσινή πρώτη χρονιά λειτουργίας του θεματικού πάρκου όπως εξήγησε υπήρξε θερμό ενδιαφέρον πολιτών από τις γύρω περιοχές, κυρίως από Ξάνθη και Έβρο, ενώ το φετινό στοίχημα έγκειται και στην δημιουργία διανυκτερεύσεων γύρω από αυτό. Ο κ.Ζωγράφου εξέφρασε την εκτίμηση πως το στοίχημα θα επιτευχθεί και στο πέρασμα των αμέσως επόμενων ετών αυτό θα καταστεί θεσμός και κατ’ επέκταση η Κομοτηνή θα κερδίσει τον τίτλο του χειμερινού προορισμού.

Οι Ροδοπίτες και οι Ροδοπίτισσες οι καλύτεροι πρεσβευτές της περιοχής

Προς την κατεύθυνση αυτή η δημοτική αρχή έχει ήδη ξεκινήσει τις σχετικές απαραίτητες διαδικασίες και ενημερώσεις προς τους επαγγελματίες της περιοχής, που δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για την φετινή εορταστική περίοδο, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, ο οποίος έσπευσε να υπογραμμίσει πως το σημαντικότερο όλων είναι η διοργάνωση αυτή και οι λοιπές παράλληλες δράσεις να ικανοποιήσουν πρώτα και κύρια εμάς τους ίδιους, τους Κομοτηναίους και τις Κομοτηναίες, τους Ροδοπίτες και τις Ροδοπίτισσες, ώστε όπως τόνισε «εφόσον εμείς το χαρούμε θα είμαστε και οι καλύτεροι πρεσβευτές της περιοχής προς τα έξω».

«Πρέπει να δείξουμε προς τα έξω ότι γίνεται  κάτι καλό,  να το υποστηρίξουμε, κι από κει και μετά να το πάρουν και οι επισκέπτες και να υπάρχει ένα ερέθισμα γύρω από όλο αυτό για να επισκεφτούν την πόλη μας» κατέληξε ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.