Ν.Χαριτοπουλος: «Αδεια κουτια απο φυτοφαρμακα εγκυμονουν κινδυνους σε ολο το δημο Μαρωνειας – Σαπων»
Σε πολύ επικίνδυνο στάδιο βρίσκεται το θέμα με τα άδεια κουτιά φυτοφαρμάκων εντός του δήμου Μαρωνείας-Σαπών, μπροστά από τα σημεία υδροληψίας, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ.Ντίνος Χαριτόπουλος.
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης «Επανεκίννηση» για δεύτερη χρονιά η σημερινή διοίκηση του δήμου δεν ασχολείται σοβαρά με το θέμα, με αποτέλεσμα τα άδεια κουτιά από φυτοφάρμακα να μην περισυλλέγονται έγκαιρα και επαρκώς, να μένουν για πολλούς μήνες στους χώρους υδροληψίας, με συνέπεια να δημιουργούνται κίνδυνοι για το περιβάλλον, τα ζώα, τα πτηνά, τα έντομα, ακόμα και για τους ανθρώπους.
Τα συγκεκριμένα άδεια κουτιά θα πρέπει να περισυλλέγονται τακτικά και να μεταφέρονται από εξειδικευμένα- πιστοποιημένα συνεργεία για ανακύκλωση, όπως προβλέπεται και όπως ορίζει ο νόμος, συνεχίζει, κατηγορώντας την σημερινή διοίκηση του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών πως «χειρίζεται ανεύθυνα και αυτό το θέμα βασιζόμενη στην ανοχή των πολιτών και δεν λαμβάνει τα μέτρα που οφείλει να λάβει».
«Οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί και ορατοί και η κατάσταση αυτή τη στιγμή εντός του δήμου είναι απαράδεκτη» υπογραμμίζεται, απαριθμώντας εξήντα περίπου σημεία σε όλους τους οικισμούς, ακόμη και στο παραλιακό μέτωπο, στα οποία όπως αναφέρει υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό εστίες μόλυνσης με άδεια κουτιά φυτοφαρμάκων.
«Τι περιμένουν οι υπεύθυνοι στον δήμο; Να γίνουν εμφανείς οι συνέπειες τις αδιαφορίας τους και μετά να παρέμβουν;» διερωτάται κλείνοντας ο κ.Χαριτόπουλος.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
