Με παλμο τα εγκαινια του εκλογικου κεντρου της «Ανεξαρτητης Κοινωνιας Πολιτων» στην Ξυλαγανη

Σκληρή κριτική προς τη διοίκηση για υποβάθμιση από τον Απόστολο Ιωάννου

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Απόστολος Ιωάννου, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, σε μεγάλη και ενθουσιώδη συγκέντρωση φίλων του συνδυασμού του «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο στην Ξυλαγανή.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Ιωάννου φύτεψε συμβολικά στην πλατεία ένα δενδράκι για να σηματοδοτήσει την απαρχή μιας νέας δημιουργικής περιόδου για τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά του για την προστασία του περιβάλλοντος και των ζωών των δημοτών.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος με την «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών», αφού ευχαρίστησε το πλήθος για τη δύναμη που του δίνει με τη συγκλονιστική του παρουσία, μετέφερε το μήνυμα της νίκης και της αλλαγής σελίδας στις επερχόμενες εκλογές, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι το κύμα νίκης της παράταξης είναι ισχυρό και ασταμάτητο. Θα φέρει την «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» στη διοίκηση του Δήμου για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Με στοχοθέτηση, μελέτη, ένταξη και υλοποίηση των απαραίτητων έργων χωρίς δικαιολογίες για αστοχίες και καθυστερήσεις. Εξασφαλίζοντας ειδικά στην περιοχή του παραμελημένου πρώην Δήμου Μαρώνειας την χαμένη του αίγλη. Με ιδιαίτερη μέριμνα για την τουριστική ανάπτυξη και τον πρωτογενή τομέα. Με παράλληλη υποστήριξη των Σαπών ως διοικητικού και εμπορικού κέντρου του Δήμου.

«Ο τόπος μας δεν είναι καταδικασμένος. Έχει προικισμένη φύση και δημιουργικούς ανθρώπους. Θα πετύχουμε! Θα ευημερήσουμε!» συνόψισε ο κ. Ιωάννου. Υπογράμμισε επίσης τις βαριές ευθύνες του τωρινού Δημάρχου για την υποβάθμιση του Δήμου. «Παραδίδετε μηδενική αν όχι αρνητική ανάπτυξη» τόνισε ο Απόστολος Ιωάννου στην κριτική του προς τον αντίπαλο συνδυασμό αναδεικνύοντας «την πραγματικότητα των συνεχώς διογκούμενων χρεών του Δήμου που ξεπερνούν πια τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.»

Χαρακτηριστικά ο κ. Ιωάννου άσκησε έντονη κριτική για τα άθλια οικονομικά του Δήμου: 

«Πού ξοδεύτηκαν αυτά τα λεφτά κ. Χαριτόπουλε;

Γιατί το έργο σας είναι μηδενικό;

Γιατί δεν παραδίδετε κανένα ολοκληρωμένο έργο;

Γιατί κούφιες παρουσιάσεις ανολοκλήρωτων έργων στο παρά πέντε των εκλογών;

Γιατί καθυστέρησε η πρόοδος σε έργα ρουτίνας, που ήταν ήδη δρομολογημένα;

Πόσα είναι τα πραγματικά χρέη στο Δήμο; ΠΟΣΑ;»

Τέλος, ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Κοινωνίας Πολιτών» κάλεσε όλους τους δημότες να αναλογισθούν ποιοι τους πλήγωσαν και ποιοι αποτελούν την ελπίδα του τόπου. Ποιοι μένουν μόνο στα παχιά λόγια. Ποιοι κατήντησαν τον δήμο τελευταίο σε δράσεις και έργο και ποιοι μπορούν να του δώσουν νέα, πρωταγωνιστική ώθηση. Ποιοι αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και ποιοι μπορούν να προωθήσουν ουσιαστικές λύσεις. Ποιοι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους πολίτες και ποιοι όχι.

Περιοδεία σε Ίμερο, Προσκυνητές και Μαρώνεια

Ακολούθησε την επόμενη ημέρα, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού στους οικισμούς Ίμερο, Προσκυνητές και Μαρώνεια στο πλαίσιο των επιτόπιων παρουσιάσεων του προγράμματός του ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Για μία ακόμη φορά διαπιστώθηκε η μεγάλη απογοήτευση των πολιτών για την χαμένη τελευταία τετραετία, τόσο όσον αφορά την ποιότητα ζωής τους όσο και τη γενικότερη ανάπτυξη του τόπου, και ειδικά την τουριστική. Η θερμή υποδοχή του κ. Ιωάννου από τους παρευρισκόμενους πολίτες και η θετική αποδοχή των προτάσεών του αποτέλεσε ένα καθαρό μήνυμα ότι οι δημότες εμπιστεύονται την «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» για να αλλάξει σελίδα ο Δήμος και να υπάρχει γνήσιο και αποτελεσματικό ενδιαφέρον. Τόσο για λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας όσο και για την τοπική ανάπτυξη, ειδικά στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.

Ο κ. Ιωάννου ζήτησε τη στήριξη των δημοτών με τη δική του δέσμευση για έναν διαρκή και εποικοδομητικό διάλογο, ώστε να συνδιαμορφώνονται και να αξιολογούνται από κοινού οι δράσεις του Δήμου που θα τους αφορούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.