Μανωλης Ταπατζας: «Η Περιφερειακη Συνθεση θα κοψει πρωτη το νημα των εκλογων»

Το μήνυμα της κάλπης της πρώτης Κυριακής, αλλά και το πρόκριμα της δεύτερης ανέλυσε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης με την παράταξη της «Περιφερειακής Σύνθεσης»

Τον προβληματισμό του κόσμου καταδεικνύει σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ροδόπης και εκ νέου υποψήφιο κ.Μανώλη Ταπατζά το αποτέλεσμα της κάλπης του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, τονίζοντας πως το 60% των κατοίκων της περιφέρειας ήταν αρνητικοί απέναντι στην διοίκηση.

Φιλοξενούμενος στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο κ. Ταπατζάς χαρακτήρισε διαχειρίσιμη τη διαφορά που χωρίζει τις δύο παρατάξεις, κάνοντας αναγωγή  στα αντίστοιχα αποτελέσματα του 2019. Ο κ.Ταπατζάς υπενθύμισε πως «το 2019 είχαμε 30 και κάτι στον πρώτο γύρο και το γυρίσαμε στο 49,5%. Σε αυτές έχουμε εμείς 35,5%, δηλαδή είμαστε 5  μονάδες παραπάνω απ’ ό,τι ήμασταν τότε» για να εκφράσει την εκτίμηση πως την προσεχή Κυριακή η «Περιφερειακή Σύνθεση» θα είναι αυτή που θα κόψει πρώτη το νήμα, με ποσοστό άνω του 53%.

«Απευθυνόμαστε κυρίως σε όσους δεν επιθυμούν μια κατευθυνόμενη ψήφο»

Άλλωστε η παράταξη ήταν προετοιμασμένη όπως εξήγησε για τον δεύτερο γύρο, στον οποίο ζητά την στήριξη όλων των υγειών δυνάμεων της Περιφέρειάς μας και κυρίως όσων δεν επιθυμούν μια «κατευθυνόμενη ψήφο». «Απευθυνόμαστε στους υπέρμαχους της ελεύθερης βούλησης, δηλαδή στην πλειοψηφία των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και δράττομαι της ευκαιρίας να καλέσω όλες και όλους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, στηρίζοντας τον πραγματικά ανεξάρτητο συνδυασμό, την Περιφερειακή Σύνθεση» ανέφερε χαρακτηριστικά για να υπογραμμίσει ερωτηθείς με την συνεργασία με το κεντρικό κράτος την επόμενη ημέρα πως «στόχος μας δεν είναι να ακυρώσουμε κανέναν, αλλά να συνθέσουμε απόψεις και να υπερασπιστούμε το καλό του τόπου μας και φυσικά  των ανθρώπων που ζουν  σε αυτόν τον τόπο».

«Η συνεργασία με το κεντρικό κράτος, πρέπει να εξετάζεται πάντα με κριτική διάθεση, αλλά  όχι  επικριτικά, έτσι ώστε οι επωφελείς πολιτικές να εφαρμόζονται άμεσα, και όσα μέτρα οι αποφάσεις θέτουν σε κίνδυνο το συμφέρον των τοπικών κοινωνικών μας, να τροποποιούνται και να γίνονται πάντοτε επωφελείς» συμπλήρωσε απευθύνοντας δριμύ κατηγορώ προς την νυν διοίκηση της Περιφέρειας σε ό,τι αφορά τον τρόπο διαχείρισης των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών και κυρίως τα όσα έπρεπε να είχαν προηγηθεί σε επίπεδο πρόληψης, και για τα οποία όπως τόνισε «τουλάχιστον ενάμιση χρόνο πριν ρωτήσαμε ξανά και ξανά ώστε να προλάβουμε τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις».

Αδράνεια από πλευράς της υφιστάμενης διοίκησης της ΠΑΜ-Θ στην πρόληψη των καταστροφών

«Δεν θα ξεχάσω το γεγονός ότι όταν ο Περιφερειάρχης ρωτήθηκε σχετικά μου απάντησε πως δεν μπορώ εγώ να γνωρίζω καλύτερα από τον ίδιο. Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι ούτε ο κ. Μέτιος γνώριζε με αποτέλεσμα όλα τα δυσάρεστα τα οποία τα ζήσαμε, τα οποία εύχομαι να μην έχουν προεκτάσεις, καθώς ο χειμώνας που έρχεται προβλέπεται να είναι δύσκολος» συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι «θα πρέπει, όπως είχα πει και τότε, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την προστασία όλων μας και των υφιστάμενων υποδομών από πλημμυρικά φαινόμενα, ωστόσο και πάλι εισπράξαμε διστακτικότητα και αρνητικότητα από την διοίκηση».

Μάλιστα ο κ.Ταπατζάς καυτηρίασε το γεγονός ότι αυτή η αναγκαιότητα έγινε αντιληπτή από τον κ. Μέτιο μετά από οκτώ χρόνια στην διοίκηση, δεδομένου ότι μόλις τον τελευταίο μήνα συγκάλεσε υπηρεσιακούς παράγοντες και αναφέρθηκε στον καθαρισμό των ρεμάτων και των  ποταμών.

Υποδομές και πρωτογενής τομέας οι προτεραιότητες της επόμενης ημέρας

Ερωτηθείς ως προς την συνέχεια αλλά και τις κύριες προτεραιότητες που θα θέσει ο ίδιος στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως μέλος της ενδεχόμενης νέας διοικούσας παράταξης, ο ίδιος αναφέρθηκε στην βελτίωση των υποδομών.

«Η παράταξή μου είχε σαν κύριο στόχο τις υποδομές, γιατί χωρίς οδικός δίκτυο, χωρίς υποδομές δεν κάνουμε τίποτα. Πρώτο μας μέλημα λοιπόν είναι η βελτίωση των υφιστάμενων και η δημιουργία νέων υποδομών, όπου υπάρχουν ελλείψεις» εξήγησε για να συμπληρώσει πως εξίσου προβληματικό είναι το επαρχιακό ανοιχτό αγροτικό οδικό δίκτυο. «Αναπτυξιακός πυλώνας της περιοχής για την «Περιφερειακή Σύνθεση» είναι πρωτίστως ο πρωτογενής τομέας, στον οποίο και απασχολείται το 65% των πολιτών της ΠΑΜ-Θ. Επομένως χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο και πολυεπίπεδο δίκτυο υποδομών, το οποίο θα αρχίσουμε να το χτίζουμε από την  πρώτη μέρα της ανάληψης της διοίκησης από εμάς και θα μείνουμε απόλυτα πιστοί στα χρονοδιαγράμματα που θα τεθούν» πρόσθεσε.

Πέραν ωστόσο του πρωτογενή τομέα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στον τουρισμό, που θεωρεί πως μπορεί να αποτελέσει βασική πηγή εσόδων, επί της οποίας οι αυτοδιοικητικές αρχές κυρίως της Ροδόπης θα πρέπει να μεριμνήσουν.

Ως προς το μήνυμά του ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο ίδιος κάλεσε αρχικά άπαντες σε συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, χαρακτηρίζοντάς την ως «ένα μέσο να αντιδράσουμε στη στασιμότητα και τον μεγάλο οικονομικό μαρασμό που έχει οδηγήσει την ΠΑΜ-Θ η υπάρχουσα διοίκηση», για να τους προτρέψει επίσης να ψηφίσουν έναν άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο ο τόπος μας μπορεί να οδηγηθεί στην ανάπτυξη, τον κ.Χριστόδουλο Τοψίδη.

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την 1/1/2024»

Αντίστοιχα όπως εξήγησε ευχαριστώντας και προσωπικά όσους και όσες των στήριξαν την πρώτη Κυριακή, τα στελέχη της παράταξης που εκλέγονται είναι άνθρωποι που προέρχονται από την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την δημόσια διοίκηση, γεγονός που κατά τον ίδιο συνεπάγεται με την απαλοιφή του διαστήματος προσαρμογής που απαιτείται σε νέες διοικήσεις. «Γνωρίζουμε από διοίκηση και θα είμαστε έτοιμοι ώστε να ξεκινήσουμε την 1/1/24» ανέφερε παραθέτοντας και το προσωπικό του μήνυμα.

«Δεν υπάρχει καθήκον και αποστολή που να σου δίνει μεγαλύτερη πληρότητα, από το να υπηρετείς το τόπο που γεννήθηκες. Η διάθεσή μου ήταν και θα είναι πάντοτε στην υπηρεσία των πολιτών, ευθύνη και δέσμευση που θα τηρήσω στο έπακρο» ανέφερε για να καταλήξει λέγοντας πως «ευελπιστώ στο τέλος της πενταετίας που θα έρθει, να δηλώνουμε όλοι υπερήφανοι και ικανοποιημένοι για το ό,τι μαζί θα έχουμε επιτελέσει. Θα ήθελα να υποσχεθώ στον κόσμο ότι θα αφιερώσω το σύνολο των δυνάμεών μου και του χρόνου μου με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, σκληρή δουλειά και αισιοδοξία, σε πνεύμα συνεργασίας για ένα καλύτερο μέλλον για τη Ροδόπη μας, για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.