Λαογραφικο Φωτογραφικο λευκωμα θα δημιουργησει η ΠΕ Ροδοπης

Παρουσιάζοντας μέσα από τις στολές το παρελθόν των κατοίκων της

Στη δημιουργία ενός λαογραφικού φωτογραφικού λευκώματος με τίτλο «Φωτογραφίζοντας το παρελθόν. Μορφές και χρώματα της Ροδόπης» θα προχωρήσει η ΠΕ Ροδόπης, σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Μανώλης Ταπατζάς κατά τη συζήτηση του Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Πρόκειται για μια νέα εγγραφή στο πρόγραμμα, για την οποία ρώτησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης κ. Νίκος Τσαλικίδης.

Το λεύκωμα, σημείωσε, θα αναφέρεται στην ιστορία του τόπου, και ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται οι διεργασίες για την εκπόνησή του.

Όπως ανέφερε, στις προθέσεις τους είναι να δημιουργήσουν ένα έντυπο το οποίο θα αναφέρεται στην πολιτιστική ιστορία του τόπου, και ήδη προχωρούν στην αναζήτηση φωτογράφου, ώστε να φωτογραφίσουν όλες τις παραδοσιακές στολές.

Μέσα από την παρουσίαση της στολής, θα ανατρέχουν στην ιστορία της κάθε ομάδας που εκπροσωπεί και όχι μόνο, ανέφερε, με το λεύκωμα να είναι στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί στα φουαγιέ του ισογείου και του πρώτου ορόφου της παλιάς Νομαρχίας ένας χώρος έκθεσης του πολιτισμού του τόπου, που θα μπορούν να επισκέπτονται σχολικές μονάδες και να μαθαίνουν για την ιστορία της Ροδόπης από το 1923 και μετά.

«Είμαστε υποχρεωμένοι, απέναντι στην ιστορία και τον τόπο μας και τα παιδιά μας να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις μάθησης για την προαγωγή της αγάπης για τον τόπο και την πατρίδα μας» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.