Λαικη Συσπειρωση εναντιον Ανεξαρτητης Ενωτικης Πρωτοβουλιας

Κατηγορεί υποψήφιο για «ρητορική εθνικιστών και φασιστών»

Μομφές εναντίον της παράταξης που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές, την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου της με υποψήφιο που χρησιμοποιεί «ρητορική εθνικιστών και φασιστών» στην ΠΕ Έβρου, αφήνει η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ, καλώντας τον επικεφαλής κ. Στέργιο Ηλιόπουλο και τον ΣΥΡΙΖΑ «να απαντήσουν, αν συμφωνούν με όσα ξεβράζει ο εν λόγω υποψήφιός».

Αναλυτικά η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ»

«Το βαρέλι από ό,τι φαίνεται δεν έχει πάτο! Σαν να μην έφταναν η συγκυβέρνηση με τον Καμμένο, οι κοινές επισκέψεις με Κασιδιάρη στο Καστελόριζο, η απαράδεκτη καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, το χάιδεμα των αυτιών των «παραστρατημένων» χρυσαυγιτών προεκλογικά, τώρα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της παράταξής τους στην Περιφέρεια με υποψήφιους που χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο, αναπαράγουν τη ρητορική εθνικιστών και φασιστών, όπως ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Έβρου Θεόδωρος Σκίνδρης.

Ο κύριος Ηλιόπουλος και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να απαντήσουν αν συμφωνούν με όσα ξεβράζει ο εν λόγω υποψήφιός τους:

  • Όταν κατηγορεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ότι «μας σκοτώνουν στην Εγνατία» ταυτίζοντας τα θύματα των διακινητών και της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων με τους θύτες;
  • Όταν τους παρουσιάζει συλλήβδην ως «κλέφτες» και «καθάρματα βιαστές»;

Σε κάθε περίπτωση η ανακολουθία «αντιφασιστικών» λόγων και προεκλογικών … έργων δεν μπορεί να αποδοθεί σε … αμέλεια!

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία της περιοχής, όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και να κάνουν το βήμα στηρίζοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμους και Περιφέρεια, τη μοναδική γνήσια αντιφασιστική δύναμη!».

Η ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση

Προς επιβεβαίωση των λεγομένων της η Λαϊκή Συσπείρωση, μεταφέρει και ανάρτηση του υποψηφίου στα social media, στην οποία έγραφε τα εξής:

«Περίπου 200 άτομα, κυρίως Συριακής καταγωγής, εντοπίστηκαν το πρωί στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, στη γέφυρα του ποταμού Άρδα, μεταξύ των χωριών Μαράσια – Καστανιές.

Ντροπή και Ανησυχία και τα στόματα από τα μεγάλα κεφάλια κλειστά. Ο Έβρος καθημερινά αιμορραγεί ο Έβρος δέχεται απειλές και ματώνει.

Οι πολίτες ανησυχούν δεν ξέρουν τι θα τους συμβεί και οι καρεκλοκένταυροι καμαρώνουν το έργο τους.

Τώρα δεν μας σκοτώνουν μόνο στην Εγνατία αλλά πλέον μας κλείνουν και το δρόμο.

Πλέον μπαίνουν και κλέβουν περιουσίες κατσίκια πρόβατα ό,τι βρουν. Και τα παιδιά μας κινδυνεύσουν από τους βιαστές καθαρμάτων. Πού είστε βρε άρχοντες του τόπου.

Πού είναι η μαγκιά σας και η πολιτική σας απέναντι στον πολίτη. Που κάθεστε στα γραφεία σας και απολαμβάνετε τη δροσιά σας και το καφεδάκι σας και ο Έβρος πεθαίνει καθημερινά.

Για τα ραδιόφωνα πρώτοι είστε και με τις μεγάλες ιδέες που μας ταΐζετε χρόνια τώρα. Εβρίτη κάθε μέρα η ασφάλεια σου παύει να υπάρχει παύει να κινείσαι και να κοιμάσαι ήσυχος.

Οι τοπικοί άρχοντες έχουν μείνει στις χαιρετούρες και στα πανηγύρια πρώτο τραπέζι πίστα. Στις 8 Οκτώβρη δείξε σε κάποιους ότι η αδιαφορία τους είναι και η τιμωρία τους. Δείξε ότι θες πραγματικά να αλλάξεις κάτι σε αυτό τον τόπο.

Ο πληγωμένος αλλά μαχητικός πολεμιστής Εβρίτης δεν σκύβει το κεφάλι πολεμά και αποφασίζει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.