Κυριακος Γκαζος: «Μην αφηνετε αλλους να διαμορφωνουν το μελλον σας και των παιδιων σας, καντε το εσεις»

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής με την παράταξη «ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΔΥΝΑΤΑ» εξηγεί τους λόγους που συστρατεύεται με τον Αντώνη Γραβάνη και τι επιδιώκει για το μέλλον του Δήμου Κομοτηνής

Στο πλευρό του Αντώνη Γραβάνη και την παράταξη «ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΔΥΝΑΤΑ» βρίσκεται στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές ο συμπολίτης μας κ. Κυριάκος Γκάζος.

Όπως εξηγεί ο ίδιος μια εύκολη για τον ίδιο απόφαση δεδομένης και της κοινής επιθυμίας του με τον επικεφαλής που συνοψίζεται στην ανάδειξη της πόλης και των οικισμών του Δήμου στο μέτρο που τους αρμόζει. Στην βούλησή του να δει τον Δήμο Κομοτηνής να αναπτύσσεται και να προβάλλεται όπως αξίζει στους δημότες του.

Η ενασχόληση με τα κοινά αποτελεί για τον ίδιο γνώριμο τομέα, δεδομένου ότι ασχολείται όπως εξηγεί με αυτά σιωπηρά και με διακριτικότητα. Η επιστημονική του κατάρτιση ως πτυχιούχος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ, του οποίου σήμερα διατελεί και Υποψήφιος Διδάκτωρ, αλλά και η επαγγελματική του σταδιοδρομία, μέσα από προγράμματα όπως τα Τμήματα Διαπολιτισμικής Εκπαιδευτικής Στήριξης του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, αλλά και η υπηρεσία του στο Εφετείο Θράκης από τη θέση του αναπληρωτή Προϊσταμένου του Ποινικού Τμήματος, του έχουν προσδώσει πολύτιμη εμπειρία και γνώση την οποία επιθυμεί να «επιστρέψει» στους συμπολίτες του.

Η ενασχόλησή του και με το κομμάτι του αθλητισμού, σε πολλαπλά  «μέτωπα», μεταξύ των οποίων και το δρομικό κίνημα της πόλης, του οποίου αποτελεί ένα από τα παλαιότερα μέλη, αλλά και οι διοικητικές θέσεις από τις οποίες τον έχει υπηρετήσει, στο παρελθόν ως Γραμματέας του ΓΑΣ Κομοτηνή και σήμερα ως αναπληρωτής πρόεδρος του Πανθρακικού Σταδίου, όπως εξηγεί τον ώθησαν στην απόφασή του αυτή.

Άλλωστε ο ίδιος και με την ιδιότητα του Δημότη Κομοτηνής θεωρεί πως «φτάσαμε στο μη παρέκει». «Κάποιοι αδράνησαν, δεν ανταποκρίθηκαν στον ρόλο τους και δεν έκαναν την δουλειά τους όπως θα έπρεπε, γι’ αυτό και είμαστε σ’ αυτήν την κατάσταση σήμερα» αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «ζούμε σε μια πόλη που βγάζει μιζέρια και μαρασμό, σε μια πόλη σκοτεινή, με προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες της εδώ και χρόνια» για να παραθέσει τα παραδείγματα των αδέσποτων, της καθαριότητας, της έλλειψης συντήρησης των ιστορικών κτηρίων αλλά και της αισθητικής.

Ερωτηθείς για το πώς ο ίδιος βλέπει την πόλη σήμερα, ο κ.Γκάζος εξήγησε πως οι « “παροικούντες την Ιερουσαλήμ”, γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα, οπότε τα περισσότερα προβλήματα μας είναι γνωστά».

«Πληρώνουμε την έλλειψη συγκεκριμένων – στοχευμένων πολιτικών και στρατηγικού σχεδιασμού»

«Η Κομοτηνή του σήμερα είναι μία πόλη, δίχως ταυτότητα, μια πόλη που έχει χάσει τον βηματισμό της, σε σχέση με τις όμορες πόλεις» επισημαίνει ο ίδιος τονίζοντας επίσης πως πρόκειται για μία πόλη, έναν δήμο που υπολείπεται από τους άλλους Δήμους, σε πολλούς τομείς. «Οι διαφορές είναι προφανείς τόσο με την Αλεξανδρούπολη, όσο και με Ξάνθη, Καβάλα, αλλά και Δράμα» αναφέρει συμπληρώνοντας πως «πληρώνουμε την έλλειψη συγκεκριμένων – στοχευμένων πολιτικών και στρατηγικού σχεδιασμού, που έχει καταστήσει την Κομοτηνή πόλη της προσπέρασης και όχι του προορισμού».

Για τον ίδιο το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι «δεν έχει αναδειχθεί κανένα στοιχεία, κανένα σημείο που να κάνει την πόλη μας ξεχωριστή», χαρακτηρίζοντας ως ανεπίτρεπτο το γεγονός «η πόλη που αποτελεί έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ, έδρα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, έδρα του Εφετείου Θράκης, να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις».

Ως προς τους τομείς που ο ίδιος θα μπορούσε να προσφέρει, όπως εξηγεί το ζητούμενο δεν είναι η προσωπική εκλογή, αλλά η εκλογή του Συνδυασμού «ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΔΥΝΑΤΑ». Εφόσον ωστόσο οι πολίτες τoν επιλέξουν, ο ίδιος θεωρεί πως θα μπορούσε να εμπλακεί σε πολλά αντικείμενα, με πρώτα και κύρια ίσως, τον εξωραϊσμό και την ανάδειξη ξεχασμένων σημείων της πόλης μας, καθώς και την δημιουργία νέων σημείων αναφοράς.

Προγραμματισμένα, κοστολογημένα και χρονικά καθορισμένα

Ως προς το αν όλα αυτά είναι εφαρμόσιμα; Ο ίδιο δηλώνει κατηγορηματικά πως «είναι όλα προγραμματισμένα, κοστολογημένα και χρονικά καθορισμένα».

Ο κ.Γκάζος θεωρεί πως η παράταξη «ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΔΥΝΑΤΑ» πρεσβεύει το νέο και την ανανέωση. Λογική στη βάση της οποίας ζητά από τους συμπολίτες του, να τους δώσουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το πρόγραμμά τους, ώστε όπως τονίσει «να πάμε όλοι μαζί μπροστά».

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη της διαχείρισης του Δήμου»

«Εμπιστευθείτε τους εξαίρετους υποψηφίους του συνδυασμού μας. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη της διαχείρισης του Δήμου. Μην μας ψηφίσετε, εάν σας αρέσει η υφιστάμενη κατάσταση του Δήμου. Εάν σας αρέσει η πόλη που ζούμε, δώστε εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στη νυν διοίκηση, η οποία, αν και τόσα χρόνια

διοίκησης έμεινε μετεξεταστέα, υπόσχεται τώρα με τις ίδιες πρακτικές, τα ίδια υλικά, τους ίδιους ανθρώπους ένα διαφορετικό μέλλον» αναφέρει χαρακτηριστικά για να καταλήξει υπογραμμίζοντας την ανάγκη όλοι να προσέλθουν στις κάλπες.

«Μην αφήνετε άλλους να διαμορφώνουν το δικό σας μέλλον και των παιδιών σας. Κάντε το εσείς» καταλήγει ο ίδιος στο μήνυμά του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.